Näyttö

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Salaisia tietoja hakkeroinut todettiin syyttömäksi, sillä näyttöä ei ollut tarpeeksi”

Näyttö, eli ruutu on yleensä suorakulmion mallinen litteä tietokoneen lisäosa, jota ilmankin pärjää, mutta joka on hyvä olla olemassa. Esimerkiksi tämän artikkelin kirjoittaminen olisi huomattavasti vaikeampaa ilman näyttöä. Monet asiat vaativat näyttöä, esim.

Näytön asentaminen vaatii noin 10 vuoden opiskelun tietokonealalla ja silloinkin saatat joskus tarvita ammattilaisen (opiskellut 20 vuotta näytön asentamista) apua. Bill Gates on sanonut, että Windowsille pitää ladata 50€ maksava lisäosapaketti, joka mahdollistaa näytön käyttämisen Windows-käyttöjärjestelmällä.

Se toimiikin, ja nykyään Windows-järjestelmällä pystyykin jo pelaamaan uutta kansainväliseksi suurtähdeksi noussutta hittipeliä nimeltään Blue Screen of Death.

Knoppitietoa[muokkaa]

  • Vain Microsoft-hyväksytyissä PC-koneissa on näyttö. Esimerkiksi suurissa IBM:n UNIX-palvelimissa ei ole näyttöä mikä tekee niiden käytöstä hieman hankalaa.
  • Näyttö vaatii noin ~ 10 Ghz prosessorin sekä 3000 euroa maksavan näytönohjaimen toimiakseen. Jos käytät Windowsia, lisäosapaketti pitää tietenkin maksaa myös. Joidenkin lähteiden mukaan Linux voi edesauttaa näytön toimintaa, ja se tarvitsee vain 7 Ghz prosessorin sekä ~ 1000€ maksuisen näytönohjaimen.
  • Näytöt julistettiin pannaan vuonna 1988, kun paavi Johannes Paavali II sanoi, että ne mahdollistivat Raamatun lukemisen kansakielellä.
Ubuntu win mac dollar.jpg Tämä IT-artikkeli on onnettoman n00bin koodaama tynkä.
Nosta IT-yrityksen kurssi pilviin, korjaamalla n00bien hölmöilyt.
Windows logo mini.png Computer your cleared. Disk formatted. Tämä Microsoftiin liittyvä artikkeli on kaatuileva tynkä.
Auta Billiä ansaitsemaan lisää rahaa  murskaamalla bugit tästä artikkelista.