Munavoi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jos etsit munavoista kertovan artikkelin sijasta erästä Herkkureseptiä, piipahda Hikiaineiston puolelle.
Karjalanpiirakka ilman munavoita tai sitten munavoi on pesty pois

Munavoi on piirakan aineenvaihdunnan tuote eli kuona-aine. Munavoita ei siis valmisteta kaatamalla sulaa voita munan päälle (äläkä edes yritä tätä kotona). Koostumukseltaan synkkä mutta turmiollinen munavoi on yksi yleisimmistä kolesteroli-inflaation aiheuttajista yli 56-vuotiaiden ikäryhmässä.

Munavoita tavataan koko maassa ympäri vuoden. Suotuisia elinympäristöjä ovat kutsut ja pienimuotoiset tapahtumat sekä keskisuolaiset kahvipöydät. Öisin munavoita tavataan lähinnä simpukkabaarien ja vastaavien öljykeitaiden valaistuissa sisätiloissa, jossa sitä saalistavat luontaiset vihollisensa taksikuskit ja vartijat. Erikoista asiassa on vain se, etteivät tuohon aamuöiseen aikaan liiku kuin varkaat ja mustalaiset.

Munavoi on yksi harvoista orgaanisista yhdisteistä, joka kykenee elämään symbioosissa marttojen kanssa. Tämä fakta on lisännyt tutkijoiden mielenkiintoa munavoin ainutlaatuiseen ominaisuuteen sopeutua moniin eri olosuhteisiin. Osoituksena tästä tutkijat saivat vuonna 2011 näytteen elinvoimaisesta munavoiesiintymästä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudessa tuhoutuneen reaktorin sarkofagin sisäpuolelta. Tämä esiintymä kuitenkin tuhoutui mystisesti tutkijaryhmän ukrainankarjalaisen autonkuljettajan kahvitauon aikana.

Lemony snicket food.gif Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.