Moskova

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moskova (myös Paskova) on Venäjällä sijaitseva kepeistä ja betonista kasatuista majoista, Kremlistä ja metroverkostosta koostuva kylä. Sen perustaja on tämän hetkisten tietojen mukaan Venezuelan nykyinen presidentti Hugo Chávez. Siellä asuu tiettävästi jopa kymmeniä venäläisiä ihmisiä.

Historia[muokkaa]

Synty[muokkaa]

Moskova syntyi tiettävästi kun Venezuelan nykyinen presidentti Hugo Chávez käveli 4.7.1328 venäläisissä metsissä, koska tämä oli hänen silloinen harrastus. Hän huomasi kengässään kiven, ja pudottaessaan tätä maahan hän huomasi maaperän olevan erinomainen rakentamiselle. Siispä hän rakensi siihen paikkaan majan, koska yökin oli tulossa.

Chávezin päiväkirjojen merkintöjen mukaan yön aikana majapaikalle saapui useita, myöhemmin venäläisiksi tunnistettuja, olentoja. Myös he rakensivat paikalle omia majojaan. Moskova oli syntynyt.

Pelon ja ahdistuksen vuodet 1401-1462[muokkaa]

Perustamisvuoden 1382 jälkeen Moskova kehittyi kovasti: sen asukasmäärä nousi jopa kahdeksaan ihmiseen. Tästä suivaantuneena Tsetseenialaiset maahiset ottivat kylän haltuunsa vuonna 1401. He kohtelivat kaltoin sen kahdeksaa asukasta jopa vuoteen 1462 asti, jolloin paikalle eksy paikallinen sekopää, sittemmin sankariksi nimetty, Vladimir I Uljanov (tunnettu myöhemmin nimellä Lenin). Hän hääti tsetseenialaiset maahiset pois kylästä ja toi sinne takaisin rauhan ja hyvinvoinnin.

Leninin hallintokausi ja hyvinvoinnin aika[muokkaa]

Lenin tunnettiin kylän hyvänä ja aurinkoisena johtajana. Leninin ottaessa vallan Chávez väistyi takavasemmalle ja perusti myöhemmin Venezuelan.

Lenin käytti hallitessaan kommunismia, joka oli paikallisten asukkaiden mieleen. Leninin hallitsi jopa vuoteen 1674 asti, kunnes hän perusti Neuvostoliiton.

Leninin jälkeiset kommunistijohtajat ja betonimajalähiöiden aika[muokkaa]

Leninin Moskovaan asettama kommunismi piti: kaikki Moskovan seuraavat johtajat vuodesta 1674 vuoteen 1989 olivat Neuvostoliiton kommunistisen puolueen jäseniä, kommunismin kannattajia sekä Vladimir Putinin hyviä ystäviä.

Näinä vuosina Moskovaan kohosi tunnetut betonimajalähiöt. Majat rakennettiin uudesta materiaalista, betonista. Myös Moskovan metroverkko rakennettiin. Ihmismäärä moninkertaistui, laskut sekosivat virallisesti vuonna 1774, kun Moskovan kaupunkisuunnitteluviraston silloinen johtaja sotki musteella paperit, joihin oli ilmeisesti tukkimiehen kirjanpidolla laskettu Moskovan asukaslukua.

Kommunistihallinto kaatui vuonna 1989, kun Dalai Lama otti vallan Neuvostoliiton hajotessa.

Dalai Laman hallinnosta nykypäivään[muokkaa]

Dalai Lama oli tiukan kapitalismin kannattaja Moskovassa. Hän myös piirsi ja rakensi itse Moskovaan Kremlin. Hän johti Moskovaa vain vuoteen 1992 asti, kunnes luovutti kaupungin nimettömälle roistolle.

Moskova nykyään[muokkaa]

Asukkaat[muokkaa]

Moskova on nykyään yksi Venäjän suurimmista suur-kaupungeista. Sen asukasluvun uskotaan nousevan kymmenistä venäläisistä jopa satoihin huomenna, tuhansiin ensi viikolla ja miljooniin ensi kuussa. Moskovan asukkaat ovat mielipidemittausten mukaan iloisia, diktaattori Putinin tekemän gallupin mukaan Venäjän pääkylän asukkaista jopa 99.4% ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä nykytilanteeseensa.

Turismi[muokkaa]

Turismi on tärkeää Moskovalle. Moskovassa arvellaan käyvän jopa kolmekymmentätuhatta turistia vuodessa. He ostavat sieltä pääasiassa tuliaisia, minkä onkin yhä enenevässä määrin Moskovan suurin teollisuusala ja työnantaja.

Nähtävyydet[muokkaa]

Moskovassa on viisi nähtävyyttä:

  • Täydellinen Las Vegas, joka on sijoitettu Moskovan itäpuolelle
  • Eiffel-tornin piraattikopio, josta Ranska on haastanut Venäjän kansainväliseen sotarikostumioistuimeen
  • Kreml
  • Putinin näköispatsas
  • Punainen Tori, siellä ei ole juuri mitään muuta kuin paikallisia juoppoja mukavia setiä joille voit esitellä lompakkoasi tai korujasi.

Katso myös[muokkaa]