Morrissey

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
"The sorrow of the Brighton bombing is that Thatcher escaped unscathed."

»Viime aikoina olen funtsinut paljon, miten tuoda räpteksteihin sama tapa kuin... Pitääkö mun nyt sanoa se ääneen? Voi helvetti. No, Morrissey oli joskus mulle iso ahaa-elämys sen suhteen, miten voi sekoittaa huumorin ja vakavuuden keskenään.»
(rap-artisti Paperi T, Suomen Kuvalehti 17.7.2015)

1 warning300.png
Varoitus: Morrissey on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Altistuttuasi ota yhteys lääkäriin.

Morrissey (s. 1959) on pohjoisenglantilainen poptähti. Live-esityksissä hänen suurin valttinsa on ollut pukeutua naisten pyjamaan, muistuttaa vähän James Deania ja heilutella kukkia.

Maailmanmaineeseen Morrissey on kuitenkin noussut ennen kaikkea jättiläismäisten kulmakarvojensa ansiosta. Morrisseyn kulmakarvat alkoivat esiintyä kansantarinoissa läpi Ison-Britannian useimpien tutkijoiden arvion mukaan jo 1700-luvun loppupuolella. Tunnetuimmaksi on kuitenkin noussut romantikkorunoilija, julkkis George Gordon, lordi Byronin (1788–1824) Morrissey-kuvaus, joka sisältyy hänen runoonsa The Vision of Judgment (1822). Byron pukee sanoiksi sen, mitä kansa syvällä sisimmässään oli jo hyvän aikaa tuntenut Morrisseystä ja erityisesti tämän kulmakarvoista:

But bringing up the rear of this bright host
A Spirit of a different aspect waved
His wings, like thunder-clouds above some coast
Whose barren beach with frequent wrecks is paved —
His brow was like the Deep when tempest-toss'd —
Fierce and unfathomable thoughts engraved
Eternal wrath on his immortal face —
And where he gazed a gloom pervaded Space.

Byron, sukupuolisesti ambivalentti sijaissotija ja karismaatikko, oli itsekin jonkinlainen oman aikansa suurin Morrisseyn jäljittelijä. Morrisseystä poiketen Byronilla tosin oli seksisuhteita.

Missä he ovat nyt[muokkaa]