Mitsubishi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Se oli "missu joka pissi", sanoi mitsun omistaja - kun huomas keltaisen läikän autonsa keulan alla.”

Mitsun uusi T80-rallibiturbo valmiina kyntämään Ouninpohjan EK:ta seli SS:aa keulaluukut auki...

Mitsubishi en. miss-u-bitch, suom. Misti, Missaus, Missu Pissi on eräs japanilainen automerkki. Todellista esityötä teki sille taasen Mitsubishi Zero Reisin-hävittäjäkone. Ai niin, se lentää jopa Lanceria ja Galantia korkeammalla? Mitsubishi teki toki "The Flying Zippo"-pommittajiakin, jotka nekin lensivät ja joskus jopa päin laivaa. Sittemmin siirtyi yhtiö jopa laivateollisuudenkin piiriin, tehtyään ensin asiaan kuuluvat törmäyskokeet näillä lentävillä sytkäreillään. Japanilaiset panssarivaunut ovat nekin Mitsubishi Very HeavyHumblers -tehtaiden tuotantoa.

Suomalainen tiehävittäjä Tommi Mäkinen kuittasi lähes viimeisenä suomalaisena todella pitkään aikaan WRC:n kultaisen kannun nv. 1998. Tietennii Mistylla hän sen teki! Mäkinen siirtyi sittemmin puhumaan rallinorjaa Toi-totan anteeksi Toyotan talliin. Mitsu EVO Lancerilla on pommitettu ahkerasti suomalaisia ja suolaisia kurateitä. Ja näin etenkin Jyväskylän maastoisilla maanteillä. Lancerin paikkaa ei ole vielä Colt, taikka Outlander ottanut. Näitä myy yhä edelleen polkupyöristä ja mopoista tunnettu Hell-Kamaan.

Mitsu on tunnettu Evo-autojensa ohella myös ns. pikselikaaroista.

Suomalainen rallikansa jää kovalla kiihkeydellä odottelemaan Mitsujen uutta maihinnousua. Joskus ne ovat kylläkin menneet puihinnousuiksi. Hikipedian toimitus sekä jännittää että suree tätä yhtäaikaa, sillä se julistautuu kaikkien puiden vankkumattomana ystävänä. Ihan lajista riippumatta.

Nykyään Mitsubishishishi valmistaa täysin surkeita autoja, esimerkiksi Space Staria, huonointa uutta autoa tällä hetkellä. Epäonneksemme legendaarinen Lancer muutetaan nykyisen suunnitelman mukaan citymaasturiksi.