Marsu

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Tämän sivun aihe on niin käsittämättömän tyhmä, että siitä ei tarvitse repiä huumoria.

”Taka-Paxi tuopi rauhan..!”

~Poliisit jotka vievät rauhaa rikkovaa räyhäävää kansalaista kohti Marsun takapaksia.
Kuvan poliisi-Trabi 600 oli eräs esikoeversio ilman panssarointeja. Siltikin tämä lasikuitu-korinen ajopeli toimi poliisin ajoneuvona, kuin se kuulu junan vessa.

Marsu on eräs ajoneuvo. Itseasiassa sen oikea nimi on Hevi alias Lapv 5.4. Tätä tyyppiä ja mallia käyttää Suomen Poliisi. Alusta ja tekniikka perustuvat Mercedes-Benzin valmistamaan osuuteen, tyyppimalliltaan M-B Type/Typ G eli G-Tyyppi. Autotyyppiä ja malli kutsutaan Marsuksi senkin tähden, että harhautuneita kansalaisia, kuten Hamstereita ja sen lisäksi muitakin kapinoivia henkilöitä, voidaan sen takaosan kuljetusosastoon eli Sikaosastolle varsin kätevästi taluttaa. Hamsterit vailla häkkiä, niin no kaiken totuuden nimessä: nehän ovat marsujen luontaisia vihollisia.

Marsun edeltäjiä ovat Musta Maija sekä Panda. Länsi-Saksan poliisilla on vankkaa, varmaa ja rajua kokemusta tämän tyypin ja mallin kehittelyssä, jolloinka sitä ja sen lujuutta ynnä voimakkuutta testasi RAF. G-versio johtuu myös siitä, että sangen kuulut G-miehet tekivät ajoneuvolle tyyppikokeita eli tyypitystä.

Marsu alias Hevi on osa Suomen Poliisilaitoksen JouHaa-toimintaa. Se tarkoittaa Joustavaa Joukkojenhallintaa. Siihen liittyy myös Suomen Jäkis-joukkueen kapteeni #12:n Marko Anttilan mukaan nimetty Mörkö-Mersu. Sen pitäisi oleman iskunkestävä.

Marsu voitiin kehittää, koska Liikkuva Poliisi lakkautettiin ja sitä myötä, myöskin niiden piiska-autot. Hikipedian supersalaisen tietolähteen mukaan ja sen pohjalta; LAPD eli Los Angeles Police Department, olisi varsin kiinnostunut tästä LAPV-ajoneuvosta. Tosin siihen pitäisi asentaa silloin amerikkalainen Fordin alusta. Budjetti riittänee Kruunun Victoriaan, mutta F300 riittänee tosikäyttöön, sillä todellinen metsuripeli F-150:kään ei vielä täysin riitä.

Tämä malliversio, nimeltään BMW Isetta 300 "Kevyt-Hevi" alias Hilleri, oli myös eräs vahva ehdokas kilpailutuksessa.