Manaatti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Harvinainen lentävä manaatti

”Manaatit ovat melkein yhtä seksikkäitä kuin Britney Spears!”

~Conan O'Brien

Manaatti latinankielinen nimi "Mänötys Läskisoosis" on merien Ninjakoira jo pelkän ulkonäkönsä ansiosta. Manaatit asuvat meressä merieläinten kanssa, mutte ne ovat maaeläimiä. Normaali urosmanaatti painaa noin 6 tonnia ja naaras puolet enemmän. Manaattien keskimääräinen pituus on 5 metriä ja vyötärön ympärys 300 km - siis matalampi kuin Johanna Tukiasella.

Manaattien ravinto[muokkaa]

Manaatit syövät puhtaasti vain laardia, paskaa, uponneita laivoja ja ihmisiä. Manaatti on aktiivisesti metsästävä peto, joka ui kilometrin tuntivauhtia, mikä hirivittää useita ihmisiä. Manaatti on vaarallinen peto johon törmätessään laiva saattaa upota. Useat laivat on varustettu manaattitutkalla, joka etsii vedessä leijuvia läskipalleroita. Tästä tutkasta huolimatta, laivoja uppoaa edelleen käsittämättö

Manaattien elämänkaari[muokkaa]

Manaatti syntyy maalle ja painaa syntyessään noin 100000000000000000 kg. Manaatti synnyttää noin 3-7 sokeaa ja Kuolaava poikasta. Poikaset usein kuolevat sydäntauteihin tai sitten ennen pitkään hukkuvat. Manaattipoikanen työntyy veteen ensimmäisen kerran kolmen kuukauden iässä jolloin se painaa ainakin 2 tonnia. Manaatinpoikaset osaavat luonnostaan uida, mutta hukkumisilta ei ole vältytty. Manaatti tulee täysi-ikäiseksi 1:n vuoden iässä, jolloin sen elopaino on hirvittävän iso. Manaatti löllyy suunnileen koko elämänsä vedessä metsästäen ihmisiä ja laardia. Manaatit parittelevat perseessä.

Kuuluisia Manaatteja[muokkaa]

Linkkejä[muokkaa]