Malline:Ajankohtaista-etusivu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etusivulla aikaisemmin näkyneet uutiset ovat siirtyneet keräämään pölyä arkistosivuille:

 1. Arkisto (helmikuuhun 2008)
 2. Arkisto (helmikuu – marraskuu 2008)
 3. Arkisto (elokuu 2009 – tammikuu 2011)
 4. Arkisto (lokakuu 2012 – toukokuu 2013)
 5. Arkisto (toukokuu 2013 – maaliskuu 2014)
 6. Arkisto (maaliskuu – heinäkuu 2014)
 7. Arkisto (heinäkuu 2014 – lokakuu 2015)

...tai tämän sivun alareunaan.

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

21.07.2023 Hikinews 80 vuotta sitten: Kansallissosialistinen työväenpuolue peräänkuuluttaa gettojen parempaa tarkkailua
14.11.2022 Hikinews 235 vuotta sitten: ”Mistä Arschista sut on jätkä siihen oikein reväisty?” – Wolfgang Amadé Mozart tylyttää haastattelussa toimittajan ja julkaisumme
10.04.2022 Arttu Seppäsen kolumni: Ihminen pettää aina – eli miksi Ukrainan sota toi mieleeni tämän biisin
09.12.2020 Hikinews 260 vuotta sitten: Diderot menetti Encyclopédien ylläpitäjyyden tiukassa äänestyksessä
27.11.2020 Royal Blue Crown ja AlcoDream -tuotteet mullistivat Leilan, 72, ja Harrin, 29, elämät

Sähkeitä maailmalta

 • Ulkomaat, Työllisyys, Vastinetta rahalle: Britanniassa Charles, ikää 74, sai elämänsä ensimmäisen työpaikan talonvahdin tehtävän muodossa. Britit ottivat tapauksen vastaan merkittävänä askeleena ikäsyrjinnän lopettamisessa työelämässä, ja tilaisuuden kunniaksi hän saikin päähänsä myös juhlahatun. (viite) (7. toukokuuta 2023)
 • i see my light come shining from the west down to the east,,, Osa voimaa syvää: Nyt luukutetaan kuulkaa kaikki Tomorrow Belongs to Me Elon Muskin alt-right-fanipoikina mutta niin että se puhdistava tuho ja kansakuntien uudelleensyntymä on tämän koko paskan vääjäämätön palo bring it on babyyyyyyyyyyyyy (viite) (8. marraskuuta 2022) • Ulkomaat, Tartuntataudit, Persereiät: Apinarokko uhkaa Yhdysvaltoja, ja koska tauti leviää myös anuksen aluetta käsittelemällä, on vessapaperia syytä olla käsillä riittäviä määriä. Tätä tarvetta helpottamaan saattaa Yhdysvalloissa pian saada valtion apua, sillä liittovaltion poliisi FBI nappasi mukaansa ex-presidentti Donald Trumpin kotosalta Mar-a-Lagon kartanosta 15 laatikkoa varsin käypää materiaalia ahterin putsaamiseen – sitä ei ole Trumpille epätyypillisesti edes revitty, ja parhaassa tapaksessa siitä saattaa saada ennen tolloksi rypistämistä myös kiinnostavaa lukemistoa esimerkiksi CIA:n hankkeesta Kim Jong-unin salamurhaamiseksi. (viite) (viite) (9. elokuuta 2022)
 • Kiina, Venäjä, Wikipedia: Paljon on puhuttu Venäjän mahdollisesta tulevaisuudesta Kiinan leikkikenttänä, mutta kiinankielisessä Wikipediassa tämä on ollut todellisuutta jo kymmenen vuoden ajan. Nimellä Zhemao tunnettu kotirouva päätti tuntemattomasta syystä kanavoida luovan energiansa noin 200 artikkelia käsittävän keskiajan Venäjälle sijoittuvan haavemaailman luomiseen neljällä sukkanukella. Kiinankielisen Wikipedian ylläpitäjät ovat tiettävästi jo poistaneet kyseiset artikkelit, mikä on valitettavaa, sillä tädin tuottama setti olisi kenties ollut ainakin parempaa luettavaa kuin toisen tylsistyneen kotirouvan samoin ulostama Fifty Shades of Grey. (viite) (30. kesäkuuta 2022)
 • Kotimaa, Kafka: Turun filharmonikkojen mainostettiin esittävän orkesterimusiikkia Richard Wagnerin Tannhäuserista. Konsertin toteutus herätti keskustelua, kun oikeasti hytistiin jäähallissa, jonka seinille heijastettiin kohtauksia Seksin ABC -piirretystä parin tyypin soittaessa kazooilla Valkyyrioiden ratsastusta, jonka nimestä ja Venusbergistä Sami Hedberg kertoi vitsejä, ja Janne Kataja laulatti yleisöllä Horst-Wessel-Liediä. (viite) (23. marraskuuta 2021)
 • Avaruus, Tartuntataudit: Yhdysvaltain avaruushallinto NASAn yritys varmistaa se, että Marsista ei jatkossakaan löydy elämää, huipentui tänään Perseverance-luotaimen laskeutumiseen punaiselle planeetalle koronavirus mukanaan. H. G. Wellsin klassikkoromaanista inspiraationsa saanutta ideaa pidettiin kustannustehokkaimpana ratkaisuna. Myös id Softwaren tarjoamaa vaihtoehtoa hampaisiin asti aseistautuneesta psykoottisesta avaruusjääkäristä harkittiin, mutta NASA ei toistaiseksi ole ollut halukas lähettämään ihmistä Marsiin. (viite) (18. helmikuuta 2021)
 • Ulkomaat, Politiikka, Paskamyrskyn jälkeen paskamyrsky, You're fired!: Hikipedian ylläpitoneuvoston suureksi huojennukseksi Yhdysvaltain presidentistä saattaa olla taas muutaman vuoden ajan mahdollista tehdä kelvollista poliittista satiiria. Ylläpito on linjannut alkavansa heti määrätietoisesti virvoittaa mielikuvitustaan siirtymällä hiljakseen kuohuvista juomista kirkkaisiin. (viite) (7. marraskuuta 2020)
 • Kotimaa, Politiikka, Tosi-TV: Iltapäivälehdistön lanseeraama MarinLive-seurantaohjelma on saavuttanut ennätykselliset katsojaluvut oppositiopuolueiden kannattajien keskuudessa. Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsinin mukaan ohjelma on onnistunut virkistämään julkista retoriikkaa. Kokoomus ja perussuomalaiset ovat päässeet sen avulla osoittamaan hyödyllisyytensä sekä tuomaan esiin muun muassa pääministeri Sanna Marinin pukeutumiseen ja kodinhoitoon liittyviä tärkeitä näkökulmia kriisiaikana. Seuraavaksi Marinille aiotaan Appelsinin mukaan asentaa uusinta mediainnovointia edustava älypanta, jotta lehdistön olisi entistä helpompi seurata tämän jokaista liikettä ja elintoimintoa. (23. lokakuuta 2020)
 • Wikipedia, Internet, Skotlanti: Suomenkielisen Wikipedian laadusta, kielenhuollollisesta tilasta ja ilmapiiristä voi olla montaa mieltä, mutta on silti turvallista väittää, että skotinkielinen Wikipedia etusivu häviää yleisesti ottaen kaikilla mittareilla sille. Osasyynä tähän voi olla se, että se ei itse asiassa nimestään huolimatta ole skotinkielinen, vaan lähinnä englannista kopioitu, höystettynä muutamalla skotin kielen sanalla per artikkeli. Epäselvää on, mikä johti yhdysvaltalaisen My Little Pony -sarjaa fanittavan teinin luomaan viisinumeroisen määrän surkeatasoisia artikkeleita, jotka muodostavat sivuston valtaosan. Kenties kyseessä on/oli jokin esoteerinen rituaali yksisarvisen manaamiseksi esiin – mainittu sarja kun sisältää niitä, minkä lisäksi yksisarvinen on Skotlannin kansalliseläin. Ei kun ihan oikeasti on. (viite) (26. elokuuta 2020)
 • Ulkomaat, Politiikka, Hiipivä hulluus: Unkarin pääministeri Viktor Orbánin poliittinen ura on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, kun maassa päätettiin luopua kunnallis- ja täytevaalien pitämisestä sekä parlamentin mielipiteen kuuntelemisesta lakeja säädettäessä. Puheessaan Budapestin parlamenttitalolla, jota pitämään saapui kruunupäisellä keppihevosella, Orbán julisti maan parlamentin jäsenille, että keksii ennen pitkää vielä keinon lopettaa maassa myös parlamenttivaalit ja siirtää parlamentin edustajat lähihoitajiksi. Tapahtuma päättyi perinteiseen George Sorosiin kohdennettuun kahdenminuutinvihaan. (viite) (1. huhtikuuta 2020)
 • Ulkomaat, Terveys, Kaaos ja kauhu: Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut uuden koronaviruksen virallisesti apokalypsiksi. Hikiopiston lääketieteellisen tiedekunnan virologit suosittelevat äärimmäistä paniikkia, lähimmän kaupan ryöstämistä, maatunnelin kaivamista, folioon kääriytymistä, hiusten repimistä ja kaiken asiantuntijatiedon hylkäämistä. Marttaliitto tarjoaa tiedotteessaan ohjeita kotivaran koostamisesta. (viite) (12. maaliskuuta 2020)
 • Ulkomaat, Politiikka, Mysteerit: Poliittisten trillerien mestari Vladimir Putin on julkaissut uusimman luomuksensa nimeltä Kuka on Mihail Mišustin? Hänen viimeisimmästä henkilöhahmoluomuksestaan Dmitri Medvedevistä on saatu paljastetuksi jo suurin osa, kuten tämän tehtävät Venäjän varapääministerinä, presidenttinä ja pääministerinä, joten Putin on katsonut aiheelliseksi tuoda kuluttajille jotakin uutta. Toistaiseksi Mišustinista on julkisuudessa arveltu, että hän olisi toiminut noin vuosikymmenen veroviraston johtajana, että hän olisi noin 53-vuotias ja että hänen lempivärinsä olisi vaaleanharmaa. Putin on jättänyt Mišustinin suhteen huomattavan haasteen tämän vaimon muodossa, sillä tästä eivät kuluttajat ole vielä saaneet selville sitten yhtään mitään. (viite) (viite) (16. tammikuuta 2020)
 • Kotimaa, Musiikki, Saatananpalvonta: Uunituoreen tiedon mukaan rytmimusiikin kirjoa kolmisenkymmentä vuotta rikastuttanut black metal -genre, jota esittäviin yhtyeisiin kuuluu muun muassa nimiä kuten Aryan Satankampf SS, Gestapo 666, Zyklon-B, Horna, Impaled Nazarene, Rölli ja Anal Blasphemy, saattaa sisältää elementtejä, jotka hyödyntävät šokeeraamistarkoituksessa äärioikeistolaista terminologiaa ja kuvastoa, minkä lisäksi genressä saattaa esiintyä elementtejä, jotka on mahdollista tulkita vakiintuneiden uskonnollisten yhteisöjen vastaisiksi. Tämä paljastus johti Levykauppa Äxän erään työntekijän ja sivutoimisen muusikon työsuhteen päättymiseen, mutta nähtäväksi jää, joutuuko Jurppa nuijimaan koko puljun pirstaleiksi kyseisen genren myös kadotessa täysin sen valikoimista. (viite) (10. tammikuuta 2020)
 • Kotimaa, Koulutus: Suomessa on herättänyt laajaa keskustelua nuorten jälkikasvun hankkimisen haluttomuuden lisäksi se, osaako Suomen nuoriso enää myöskään vaihtoehtoisesti riistää henkeään. Kuopion ammattikoulussa on vastikään ilmennyt tapaus, jossa 25-vuotiaan ammattikoululaisen harakiri-yritys johti kanssaoppilaan kuolemaan ja usean muun loukkaantumiseen. Sosiaali- ja terveysministeriö on suositellut vastuullisen exituksen suorittamiseen katanan kaltaisen tekniikkatyökalun sijasta esimerkiksi moottorisahaa.viite) (viite) (3. lokakuuta 2019)
 • Ulkomaat, Onnettomuudet: Ranskan Pariisin maineikas Notre Dame -katedraali on monen muun daamin ohella kokenut keväisen muodonmuutoksen. Aiemmin katolisen kirkon katollisena kirkkona tunnettu rakennus on nyt katoton. (viite) (16. huhtikuuta 2019)
 • Ilmailu, Vaaratilanteet: Lentokone joutui laskeutumaan rikkoutuneella renkaalla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Onnettomuustutkintalautakunnan mukaan rengas olisi pitänyt vaihtaa ennen laskeutumista. (6. huhtikuuta 2019)
 • Sota, Veteraanit, Kuolo: Valtioneuvosto on huolestunut siitä, että sotaveteraanien määrä harvenee kovaa vauhtia: jäljellä vain 10 000. Onkin päätetty asettaa komitea pohtimaan, voiko asialle tehdä jotain. Yksi ehdotus on sodan julistaminen jonnekinpäin uusien sotaveteraanien tuottamiseksi. Perussuomalaiset ehdottivat heti Suomen rajan siirtämistä Vienanmerelle. RKP ehdotti Pohjois-Ruotsin liittämistä. (viite) (13. maaliskuuta 2019)
 • Urheilu, Laiffi, Kuolleet: Suomi on keskellä monipuolisen vaivaannuttavaa suruprosessia alamäkilegenda Matti Nykäsen lennon lopun vuoksi. Rehtori Nykänen on ensimmäinen Elämänkoulun opetushenkilökunnan jäsen, jolle on kaavailtu valtiollisia hautajaisia. (viite) (4. helmikuuta 2019)
 • Media, Teknologia, Hikipedia: MediaWikin vuoden 2018 loppupuolella pieraisema päivitys on uudistanut Hikipedian teknistä toimintaa useilla tavoilla, mm. siten, että kaikki on rempallaan. Ylläpito on tilanteen johdosta kiihdyttänyt käsiensä levittelyä ja peukaloidensa pyörittelyä. (8. tammikuuta 2019)
 • Ulkomaat, Onnettomuudet: Viisi henkilöä on saanut surmansa Puolassa pakohuonepelissä tapahtuneessa tulipalossa. Paikan paloturvallisuusjärjestelyissä oli suuria puutteita. Tapahtuneen johdosta Visegrád-maiden ryhmä tutkii mahdollisuuksia majoittaa turvapaikanhakijoita pakohuoneisiin. (viite) (8. tammikuuta 2019)
 • Kotimaa, Oikeus, Satiaisjournalismi: Liikemies, Bandidos-alumnus, MV-lehden perustaja ja maailman tunnetuin andorransuomalainen, kansalaisjournalisti Ilja Janitskin lähtee vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi tekemään reportaasia suomalaisen vankeinhoidon tilasta sisältä käsin. Janitskin sijoittaa ainutlaatuiseen journalistiseen tempaukseen 136 000 euroa omia rahojaan. Anti/kryptofasistinen dosentti Johan Bäckman taas saa suorittaa ehdonalaista gulagia. Hikipedia onnittelee. (viite) (18. lokakuuta 2018)
 • Ulkomaat, Diplomatia, Arabialainen jäsenkorjaus: Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa pidetty journalistinen jutustelutuokio meni ikävästi pieleen, kun inhimillisen virheen takia kuulusteltavalta, Yhdysvalloissa vakituisesti asuvalta sauditoimittajalta, pääsi irtoamaan liian monta tärkeää ruumiinosaa. Yhdysvaltain presidentti, ääri-islamilaisten saudien läheinen liittolainen Donald J. Trump on reagoinut asiaan vahvasti ja tuominnut kaikki kateellisten ja rumien naisten keksityt syytökset, joilla yritetään pilata kruununprinssi Muhammed bin Salmanin kaltaisten menestyvien liikemiesten maine. (viite) (18. lokakuuta 2018)
 • Julkkikset, Luennot, Suomi: Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kävi Helsingissä ja kehui, miten on ihaillut Suomea jo pitkään ja miten paljon tärkeää opittavaa muilla olisi Suomesta. Obama valitteli, ettei suuresta Suomen ihailustaan huolimatta ehtinyt kahdeksan vuoden aikana käydä Suomessa kertaakaan. "I love Finland!" Obama kiteytti ja poistui tämän jälkeen Suomesta niin nopeasti ja vähillä pysähdyksillä kuin mahdollista. (viite) (27. syyskuuta 2018)
 • Ulkomaat, Politiikka, Vaalit: Ruotsin valtiopäivävaaleissa kohkattiin valtavasta murroksesta, kun sosialidemokraatit säilyttivät vuonna 1917 saavuttamansa suurimman puolueen aseman. Jännitys kohosi äärimmilleen, kun moderaatit säilyttivät vuodesta 1979 pitämänsä toiseksi suurimman puolueen paikan. Maan koko poliittinen järjestelmä niin on hirmuisessa käymistilassa, että on todennäköisesti pakko turvautua todella koviin keinoihin ja järjestää hallitusneuvottelut. Ruotsidemokraatit, erittäin normaali kansallismielinen oikeistopuolue, joka on jo vuodesta 1996 irtisanoutunut uusnatsismista ja fasismista, sijoittui kolmanneksi 17,5 prosentin ääniosuudella. (viite) (18. syyskuuta 2018)
 • Talous, Raha, Design: Euroopan keskuspankki EKP on julkaissut uudet sadan ja kahdensadan euron setelit. Seteleihin on lisätty väärentämistä vaikeuttavia ominaisuuksia, ja niiden yleinen värisävy säilyy ennallaan... KAHDENSADAN euron seteli? Onko sellainenkin? Onko kukaan joskus nähnyt sellaista? 200 €? Miksi? Kuka käyttää sellaista? Kuka tarvitsee sellaista? En usko ennen kuin näen! (viite) (18. syyskuuta 2018)
 • Ulkomaat, Politiikka, Fail: Donald, 72, kokosi vuosikymmenien ajan ympärilleen pelkästään typeriä ja epärehellisiä luikeroita, sitten tapahtui jotain yllättävää – "Mihin hävisi ahneiden, periaatteettomien rikollisten lojaliteetti?" (viite) (27. elokuuta 2018)
 • Ulkomaat, Talous, Fail: Noin 2,3 miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta päästäkseen Perun ja Ecuadorin kaltaisiin vauraisiin paratiiseihin. Muuttoliikkeen syitä, kuten ilkeämielisten imperialististen ultraliberaalifasistien maailmanlaajuista salaliittoa, tutkitaan parhaillaan, mutta ainakaan Nicolás Maduron ja Hugo Chávezin loisteliaalla talouspolitiikalla, johtamistavalla ja henkisellä tilalla ei ole asiaan minkäänlaisia yhteyksiä, Caracasista vahvistetaan. (viite) (27. elokuuta 2018)
 • Kotimaa, Suurmiehet, Valtiovierailut:
  – Pian siis pääsemme näkemään kaksi maailman mahtavinta miestä Helsingissä. Ihan jo jännittää!
  – Ei, muistat väärin. M. A. Nummisen ja Pedro Hietasen yhteiskeikka siirrettiin Putinin ja Trumpin tapaamisen vuoksi. (viite) (15. heinäkuuta 2018)
 • Kotimaa, Karanneet, Fail: Suomen valtioneuvoston kanslian holveista karkuun päässeet Jumalat on saatu onnistuneesti kiinni Helsingissä. Hikinewsin saaman tiedon mukaan Jumalat olisivat päässeet ulos häkeistään sotemyrskyn tuottamassa myllerryksessä. Vapaalle jalalle päässyt Jumala voi käyttäytyä arvaamattomasti ja vaarallisesti. Neuvokas valtioneuvoston kesäharjoittelija sai Jumalat tyynnyteltyä syöttämällä niille muutaman ulkoministeri Timo Soinin aborttinäkemyksen, yhden kohtalaisen mehevän suvivirsikohun ja pari uhrihomoa. (viite) (viite) (2. kesäkuuta 2018)
 • Kotimaa, Säätiedot, Sukkasandaalikausi: Tänään paheksumme kesäisiä lämpötiloja. Ne tulevat Suomeen luvatta etelästä hyysättäviksi, vievät meiltä työt ja houkuttelevat naiset pukeutumaan miehiä provosoivasti. Kun naiset pääsevät kunnolla helteiden makuun, he muuttavat niiden perässä etelään. (11. toukokuuta 2018)
 • Lastenpalsta, Kysymykset, Kevätpörriäinen: Moi, tehtiin sillei tyhmästi et vedettiin parin kaverin kaa puoluetta joka vetoaa lähinnä ilkeisiin natseihin ja nyt sit lakaistiin pari ilkeintä natsia pois ku pelotti niin nyt jotku kaverit sanoo ettei ne enää tykkää musta?? Mitä teen et saan taas kavereita?? ~Jussi 7v (14. huhtikuuta 2018)
 • Kotimaa, Politiikka, Avaruusmatkat, Uloste: Tutkijat ovat osoittaneet, että astronauttien olisi mahdollista avaruusmatkan aikana 3d-tulostaa työkaluja omasta ulosteestaan. Sipilän hallitus katsoi heti aiheelliseksi nokittaa ja julisti, että he pystyvät tulostamaan Suomeen kokonaisia työpaikkoja omasta ulosteestaan. (viite) (viite) (12. huhtikuuta 2018)
 • Kotimaa, Politiikka, TV-mainokset: Nuori aikuinen: "Mutsi on nostanut hirveän haloon mun työnhausta." Mutsi: "Kun meidän Pepe hakee töitä... . Me on yritetty kaikkea, mut mikään ei ole auttanut." Kertoja: "Työnhakuun on tullut nyt apua: Sipilän Aktiivimalli." Pepe: "Tää Sipilän ohjelma tosiaan toimii". Mutsi: "Aktiivimalli sen tekee." (viite) (6. huhtikuuta 2018)
 • Kotimaa, Politiikka, Vaalit: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aloittanut toisen virkakautensa etuajassa. Niinistö valittiin toiselle kaudelle suurella ääntenenemmistöllä jo presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella, kun kansalaiset päättelivät, että hän oli koko porukasta suunnilleen ainoa ei-väyrynen, joka oikeasti halusi presidentiksi. Niinistö kävi eduskunnassa ajattelemassa ääneen tai ainakin jotain ähmyilemässä, ja astui sitten ulos helvetilliseen lumipyryyn, jossa täytyi pitää silinteristä kiinni, ja tässä on ehkä jonkinlaista vertauskuvaa kansainvälispoliittiseen tilanteeseen. Presidentinvaalikampanjassa yritettiin keskustella monesta asiasta, mutta tärkeintä on, että Jenni säteili parvekkeen tuiskussa. (viite) (2. helmikuuta 2018)
 • Kotimaa, Politiikka, Vanhat vainoojat: Presidentinvaalissa komeasti kolmanneksi yksinumeroisin prosentein pulikoinut Paavo Väyrynen (s. myöhempi permikausi) ei näe muuta vaihtoehtoa kuin asettua ehdolle Keskustan puheenjohtajaksi tulevan kesän puoluekokouksessa. Väyrynen harkitsee myös ainakin Sdp:n, Perussuomalaisten ja Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi pyrkimistä. Mikäli Väyrynen ei tule valituksi, aikoo hän lahjoittaa aivonsa Kansallismuseolle. (viite) (1. helmikuuta 2018)
 • Ulkomaat, Politiikka, Vanhukset somessa: Yhdysvaltain 45. presidentti Donald Trump on katsonut edustamansa instituution arvovaltaisuuden mukaiseksi viestintäteoksi reagoida mielenterveyttään kohdanneisiin epäilyihin julistautumalla "vakaaksi neroksi" Twitterissä. Hikinewsin politiikan toimituksen mukaan merkittävin ero yhdysvaltalaisen ja suomalaisen politiikan välillä on se, että Yhdysvalloissa presidentiksi voi päästä siinä vaiheessa seniiliytymistä, kun Suomessa presidentti pantaisiin viralta. (viite) (7. tammikuuta 2018)
 • Kotimaa, Työttömyys, Uuskieli: Työttömyystilastojen kohentamiseksi luotu aktiivimalli eli hallituksen kesken leikkisästi töihin tai turpaan -malli on herättänyt tuoreeltaan runsasta kritiikkiä eli älämölä. Näin siis siitä huolimatta, että malli yritettiin jyriä läpi presidentinvaalihälinän suomassa katveessa ja joulun alla, jotta lehdistön ei tarvitsisi suotta rasittaa itseään tähänkin asiaan perehtymisellä. 7. tammikuuta mennessä aktiivimallin kumoamiseksi luodun kansalaisaloitteen on käynyt allekirjoittamassa yli 113 000 ideologisesti työtöntä hampputukkahumanistia. Selvästi turhan monelta on hukassa hallituksen keskuudessa vallitseva konsensus: työttömäksi jääminen on laiskuutta. Sinisen tulevaisuuden pöytäkirjaan kirjaaman lisähuomion mukaan aktiivimallin vastustaminen on sitä paitsi merkki AY-hengen mädättämästä vasemmistolaisuudesta, eikä sillä ole täten mitään tekemistä kansan syvien rivien™ etujen ajamisen kanssa. (viite) (7. tammikuuta 2018)
 • Astronomia, Meteorologia, Politiikka: Lapin taivaalla torstai-iltana 16.11. havaittu voimakas valoilmiö, johon liittyi paikoin myös jyrähtelyä ja pamauksia, oli avaruusfyysikoiden mukaan todennäköisesti europarlamentaarikko Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanja. Oletetulta impaktialueelta on löytynyt myymättä jääneiden kampanjamukien sekä pitkän poliittisen uran sirpaleita. (viite) (17. marraskuuta 2017)
 • Ulkomaat, Geriatriset interventiot: Zimbabwen armeija on siirtänyt 93-vuotiaan presidentti Robert Mugaben Hararen vanhainkodista poliittiseen saattohoitokotiin. Mugaben odotetaan fossilisoituvan muutamien kuukausien kuluessa, minkä jälkeen hänet sijoitetaan Zimbabwen kansallismuseon paleontologian osastolle, mikäli se saadaan lunastettua takaisin Kapmaan kanikonttorista. Helsingin Sanomat raportoi asiasta pohtimalla, oliko Bob Marley selvänäkijä. (viite) (viite) (17. marraskuuta 2017)
 • Kotimaa, Politiikka, Äärikeskusta: Sininen tulevaisuus, Blå framtid on rekisteröity takiaispuolueeksi. Ensimmäisessä – ja kolmanneksi viimeisessä – puoluekokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtaja. Siniset näyttää perussuomalaisille mallia siitä, miten reilu ja arvopohjainen puheenjohtajavaali käydään, eikä Sampo Terholle näin ollen aseteta vastaehdokkaita lainkaan. Sinisten puoluekokous järjestetään Audin peräkontissa Kesärannan kääntöpaikalla joulukuun puolivälissä. "Ei se aivoon anna, jos ei aivoon otakaan" tai jotain muuta vastaavaa horisee ulkoministeri Timo Soini, joka jaksaa vain uskoa syntien anteeksiantoon ja siihen, että hänet yhä otetaan ulkomailla vakavasti. (viite) (17. marraskuuta 2017)
 • Ulkomaat, Espanja, Paellan pilaaminen: Katalonian aluehallinnon ja Espanjan hallituksen välinen kriisi on huolellisen lietsonnan seurauksena kärjistymässä niin, että uhriutumismahdollisuuksia on luvassa kaikille kynnelle kykeneville. Tilanteeseen on esitetty useita erilaisia ratkaisuja: Katalonian aluehallinnon johtaja ja messiaskompleksinen Beatles-peruukkiteline Carles Puigdemont on vaatinut asiasta sitovaa Twitter-sotaa. Espanjan pääministeri ja ajatukseton sänki Mariano Rajoy on vaatinut asian ratkaisemista verisellä härkätaistelulla, jossa Katalonia saa valita itse, minkä härän haluaa edustavan itseään. Policía Nacional on harjoitellut picadorien osuutta Barcelonassa. Kuningas ja melko turha äijä Filip VI taas toivoo kansallisen sovun syntyvän siten, että Katalonian asema Espanjassa ratkaistaan El Clásicossa eli Real Madridin ja FC Barcelonan jalkapallo-ottelussa. (viite) (4. lokakuuta 2017)
 • Ulkomaat, Joukkomurhat, Toisto: Yhdysvaltain energiavirasto varoittaa, että nykyisellä joukkoammuskelutahdilla maan ajatus- ja rukousvarannot (thoughts & prayers) ehtyvät vuonna 2025, jolloin saattaa toteutua pahin mahdollinen skenaario: jonkun on ehkä oikeasti tehtävä jotain. (viite) (4. lokakuuta 2017)
 • Ulkomaat, Eurooppa, Vaalit: Saksassa Angela Merkelin johtama CDU:n ja Järjestäytyneen visiottomuuden liitto on säilyttänyt asemansa liittopäivien suurimpana ryhmänä. Merkel kommentoi tulosta vuolassanaisesti. "Akzeptabel", sanoi liittokansleri, kunhan hänen leukansa oli ensin ruuvattu auki. Saksan sosialidemokraatit tekivät eurooppalaisten kollegojensa tapaan jälleen historiansa huonoimman tuloksen. SPD on äärioikeiston kanssa yhtä mieltä siitä, että tämäkin on Merkelin vika. Ja koska "Saksan äärioikeisto" on konseptina niin rauhoittava, niin mainittakoon, että sillä on edustus liittopäivillä ensimmäistä kertaa yli 50:een vuoteen – kolmanneksi suurimpana puolueena. Tämä voi päättyä vain hyvin. Äärioikealle sijoittuva Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland) onkin ryhtynyt pohtimaan vaihtoehtojaan Saksalle. Ainakin tällä hetkellä AfD:n kannattajien keskuudessa suosittuja vaihtoehtoja olisivat Venäjä ja Reich 4.0, joka korjaisi edellisen version bugeja. AfD:n menestykseen on saattanut vaikuttaa, että liittopäivävaalit on järjestetty kesken Oktoberfestin, samoin kuin se, että Euroopan paholaiskriisin myötä on viimeinkin kehitetty juutalaisia poliittisesti korrektimpi kohde. Koska SPD on ilmoittanut jättäytyvänsä suosiolla oppositioon Reichstagin ja Martin Schulzin kupolin suojiin, on jakkutakkiin ottaneen Merkelin käytännössä ainoa vaihtoehto muodostaa Jamaika-koalitio, jonka muodostajaksi neuvotteluja vauhdittamaan on kutsuttu aiemmin tänä vuonna eläköitynyt Usain Bolt. (viite) (24. syyskuuta 2017)
 • Ulkomaat, Ydinaseet, Persoonallisuushäiriöt: Jos lukiessasi tätä on päivä, jonka nimi päättyy vokaaliin, on mitä todennäköisimmin tapahtunut ainakin toinen seuraavista asioista: (1) Pohjois-Korea on tehnyt uuden ydin- tai ohjuskokeen ja (2) Donald Trump on uhannut tuhota täydellisesti joko Pohjois-Korean tai Nambian. Kansalaisia kehotetaan panikoimaan asiasta enintään kolmen minuutin ajan. YK:n yleiskokous on suosittanut Korean demokraattisen kansantasavallan ja Yhdysvaltain valtionpäämiehille yhteissessioita Läskien tyhmätukkaisten ääliöiden kv. vertaistukiryhmässä, mutta yleiskokouksen päätös ei ole velvoittava. Sodan uhkaa ei pidetä vakavana, koska Trump ei ikinä tee mitä lupaa. (viite) (24. syyskuuta 2017)
 • Ulkomaat, Ympäristö, Katastrofit: Ensi kauden Karibian-risteilyt huippualennuksilla. Retkillä tutustutaan paikallisiin erikoisnähtävyyksiin, kuten Barbudan, Saint-Martinin, Puerto Ricon ja Dominican pystyasennossa seisoviin rakennuksiin sekä Brittiläisten Neitsytsaarten viimeiseen ilmastoskeptikkoon. (viite) (24. syyskuuta 2017)
 • Terrorismi, Turku, Maksetut mainokset: Kaipaako poliittinen agendasi lisäpontta? Kihelmöitkö halusta päästä sanomaan muille, että "Mitäs minä sanoin" sekä saada uudenlaista näkyvyyttä täysin tuulesta temmatuille salaliittoteorioille? Tilaa nyt inhimillinen tragedia kotiovellesi! Kuljetus on huomaamaton ja kuolonuhrit taattuja. Jo tuhannet tyytyväiset asiakkaat vannovat tragedioiden voimaan mullistavien poliittisten ideoiden edistämisessä. Uskomaton uusi Social Media Bullshit® -ihmeaine mahdollistaa tragedian muovaamisen ihastuttavaksi poliittiseksi keppihevoseksi sekunneissa. Unohda jo suruajat ja turha hienovaraisuus! Toimi, kun ihmisiä on vielä teholla, ja saat kuuluisan nuorisopolitiikka-aktiivin suunnitteleman, erottuvan asukokonaisuuden kaupan päälle. Jos kiinnostuit, niin laita viestiä osoitteeseen [email protected]. (19. elokuuta 2017)
 • Kansankirkko, Alt-church, Julkkisuutiset: Ajassa herkällä korvalla mukana pysyttelevä Suomen evankelis-luterilainen kirkko on valinnut uudeksi Helsingin piispaksi Teemu Laajasalon. Päätökseen päädyttiin demokraattisesti: yhä useampi pitää kirkkoa vitsinä, joten saman tien sillä voisi olla pelle johtajana. Valinta oli ajan hermoilla pysyvälle kirkolle vaikea, sillä Laajasalon lisäksi Helsingin piispaksi oli kansaa viehättävällä taalla kikkelivitsinomainen Hintikka. Piispanvaaleja pidettiin yleisesti provokatiivisina, sillä kampanjoinnin aikana ehdokkailta kysyttiin julmasti mielipiteitä esimerkiksi naispappien kohtelusta. Tässä mielessä vaalit olivat epäonnistuneet verrattuna edellisiin vaaleihin, joissa keskusteltiin asiapohjaisesti esimerkiksi siitä, miten yhtä vahvimmista ehdokkaista epäiltiin lesboksi ja samalla koko kansakuntaa peloteltiin helvetin tulella, jos nainen pääsisi piispaksi. (viite) (18. elokuuta 2017)
 • Terrorismi, Sivilisaatioiden kuolinkouristukset, 30-luku soitti, Paska: Virginian Charlottesvillessä valkoisten ylivaltalaisten viralliseksi hätätilaksi eskaloituneessa massamielenosoituksessa on loukkaantunut porukkaa, ja eräs noheva natsi tappoi yhden ajaessaan vastamielenosoittajajoukkoon. Näiltä aineksilta rakkautta tavoittelemalla puolivahingossa imperaattoriksi noussut seniili monilahjattomuus, jota kotimaisessakin politiikassa pari olemassaolontaidotonta hapentuhlaajaa ihannoi, kirjoitti uhrin omaisille postikortissa ”Sorry to hear what happened to your daughter. These hateful vehicle-pedestrian conflicts are sadly far too common in our country, on both sides. On both sides. The division has been going on for a long time, and it has to stop.” (viite) Alt-rightin tiedotusvälineistö on toisaalta tuonut esille, kuinka synnyttämättömänä eli absoluuttisesti arvottomana lutkana uhrin kuolema oli yleishyödyllinen tapaus. ”A Dodge Challenger is a fast car. Fat people like Heather fatty fat are slow, slow, slow”, löysi rotutietoisten jury lisäksi vapauttavaksi asianhaaraksi. (viite) Tällaisille arvoille Amerikkaa nyt koetetaan ottaa takaisin Steve Bannonin solakalla johdolla. (13. elokuuta 2017)
 • Oulu, Terrorismin uhka, Urheilutapahtumat: Oulussa on tyhjennetty jalkapallostadioni pommiuhkauksen vuoksi kesken ottelun. Toistaiseksi mitään vakavampaa ei ole raportoitu kuin kaupunginvaltuuston toisen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen ejakulointi iltateehensä hänen kuultuaan asiasta. Missään vakavastiotettavissa piireissä uhkaa ei ole otettu tosissaan, sillä Oulu ja jalkapallo. Daa. (viite) (19. heinäkuuta 2017)
 • Kotimaa, Politiikka, Cuculus canorus: Perussuomalaisten puoluekokous Jyväskylässä on päättynyt puoluetta 20 vuotta johtaneen fraasitehtailijan ja katolisen maallikkoteologi Timo Soinin kukitukseen, kukistukseen ja cuckitukseen. Soini oli testamentannut Meidän Neitsyemme Pyhän Veikko Vennamon autuaan gramofonin suosikkipojalleen Sampo Terholle, mutta kampanjan viime metreillä paljastui, että Soinilla oli jo vuosia ollut Tony Halmeen kanssa avioton poliittinen lapsi, FT Jussi Halla-aho, joka väänteli primogenituurat omaan nuivasti loksahtelevaan laariinsa. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Teuvo Hakkarainen oksensi kännipäissään pyhäinjäännösgrammariin. Soini poistui kokouspaikalta viettääkseen vielä viimeiset hetket valtioneuvoston Audin kanssa. (viite) (11. kesäkuuta 2017)
 • Ulkomaat, Iso-Britannia, vaalit: Iso-Britannian parlamenttivaaleissa Labour-puolue on kasvattanut paikkamääräänsä alahuoneessa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Konservatiivinen puolue menetti paikkoja, ja vaikka onkin yhä suurin puolue, ei enää hallitse absoluuttista äänienemmistöä. UKIP on menettänyt viimeisenkin kansanedustajansa. Sen kunniapuheenjohtaja Nigel Farage ilmoittaa kuitenkin pitävänsä vaalitulosta voittona. Muut puolueet, liberaalit ja skottinationalistit ja mitä niitä nyt on, saivat kai pari paikkaa. Poliittiset kommentaattorit olivat etukäteen povanneet Theresa Mayn johtamille konservatiiveille murskavoittoa, sillä Labourin johtajaa, terroristisympatiseeraaja, IRA:n jäsen ja äärivasemmistolainen sekopää Jeremy Corbynia pidetään laajalti vaalikelvottomana. Yllätystuloksen syynä on alustavien arvioiden mukaan se, että äänestäjät ovat äänestäneet vääriin. Vaalit uusittaneen lähikuukausina. (viite) (9. kesäkuuta 2017)
 • Kotimaa, Kuolleet: Presidentti Mauno Koivisto on kuollut 93 vuoden iässä. Presidenttinä 1982–1994 toiminut Koivisto tuli fundeerauksissaan siihen tulokseen, että silloin on hyvä hetki lähteä, kun missään ympärillä tapahtuvassa ei enää tunnu olevan mitään järkeä. Koivisto aloitti Suomessa tradition, jossa presidentti joutuu alistumaan vaaleihin halutessaan uudelle kaudelle, samoin kuin käytännön, jossa presidentti dementoituu vasta eläkkeellä. (viite) (22. toukokuuta 2017)
 • Luokitellut ilmoitukset, Mainokset: Oletko joutunut häikäilemättömien pohjoismaisten oikeusvaltioiden viranomaisten törkeän ajojahdin kohteeksi? Epäilläänkö sinua rikoksesta, muttet halua joutua tekemisiin poliisin ja syyttäjäviranomaisten kanssa? Oletko omasta mielestäsi aina uhri ihan kaikessa, mutta muut latteat ihmiset eivät ymmärrä sinua? Siinä tapauksessa Ecuadorin suurlähetystö saattaa olla juuri sinua varten! Tervetuloa tutustumaan sinua lähinnä olevaan Ecuadorin suurlähetystöön. Ekstraterritoriaalioikeuksien väärinkäyttöä jo lähes viidessäkymmenessä kohteessa kautta maailman. Kokeile myös konsulaattejamme. ¡Dios, patria y libertad! (viite) (22. toukokuuta 2017)
 • Kollektiiviset psykoosit, Terrorismi, Vaihtoehtoiset faktat, Fiksusti ääripäiden välissä: Helsingin Rautatientorilla yritettiin polttaa turvapaikanhakijoiden teltta perjantaiaamuna. Poliisi tutki hengenvaarallista tuhotyötä (ent. murhapoltto) lievänä vahingontekona, kunnes joku äkkäsi tämän olevan vieläkin joidenkin silmissä huonoa PR:ää, alkoi tutkia yksiselitteistä tuhotyötä tuhotyönä ja maan suurimmat uutismediat määrättiin korjaamaan uutisensa ilman mainintaa päivityksestä. (viite) (viite) (viite) Samaan aikaan tunnettu äärivasemmistolaiskulttuurimarxistipravda Helsingin Sanomat on alkanut pitää luotettavimpina turvapaikanhakijoiden työllistymistä koskevina arvioina Perus-akatemian ajatushautumon konkarihompanssin nk. laskelmia. (viite) (viite) Sisäiministeri, hyödyllinen idiootti Paula Risikon (cuck) teettämän tuoreen laajan tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista pelkää turvapaikanhakijoiden kasvattavan terrorismin uhkaa – mielipiteet tosin kerättiin netin kautta kokonaista tuhannelta henkilöltä, joilla oli tavallista laajempi sosiaalisen median verkosto ja enemmän kiinnostusta asiaan, vähän samoin kuin joka ikisellä äärioikeistolaisella öyhöttäjällä. ”Tutkimus puhuu puolestaan ja tukee sitä tietoa ja tuntumaa, joka minulla oli etukäteenkin. Kansa tuntee näin, ja tuntumia on paha muuttaa, toisin kuin tietoja todellisista terroriteoista”, Risikko kommentoi. (viite) (viite) (25. maaliskuuta 2017)
 • Ulkomaat, Turkkilainen turpasauna: Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on julistanut sodan Alankomaille, koska hollantilaiset eväsivät presidentin kampanjahuutosakilta pääsyn keskelle Alankomaiden omien parlamenttivaalien kriittisiä hetkiä. Erdoğan on luvannut, että fasistiset hollantilaiset saavat vielä maksaa epädiplomaattisesta käytöksestään, ja presidentin sylki ainakin on lentänyt Bosporinsalmelta Haagiin saakka. Turkki panee ainakin puukengät, Rembrandtin ja hollantilaisturistien tuomat rahat boikottilistalle. Myös Saksa on saanut osansa kebabkuninkaan raivosta. "Saksalaiset ovat typeryksiä: voitteko kuvitella, kun he tekevät kansanmurhan, he myöntävät sen", Erdoğan päivitteli kannattajilleen Istanbulin kennelissä. (viite) (15. maaliskuuta 2017)
 • Kotimaa, Politiikka, Kevään korva: Timo Soini jättää Perussuomalaisten puheenjohtajuuden voidakseen keskittyä ministerinuraansa ja sairaslomailuun sekä välttääkseen vastuun edessä vaanivista vaalitappioista. Uusi puheenjohtaja ratkaistaan kaikille persuille avoimessa kurapainiturnauksessa, jonka voittajaksi julistetaan se, joka heittää puolueen kauimmaksi oikealle. Kisaan ovat ilmoittautuneet vittuilijoina ansioituneet, poliitikkoina keskinkertaiset Jussi Halla-aho ja Sampo Terho sekä näiden lisäksi jotain täyte-ehdokkaita, jotka eivät kiinnosta ketään. Europarlamentaarikko Halla-aho aikoo käydä pj-kampanjansa lähinnä SinäTuubaPaskan kautta. (viite) (15. maaliskuuta 2017)
 • Ulkomaat, American Carnage, Vitsit joiden annettiin jatkua liian pitkään: Donald Trump on viimein kouraissut pikku kätösiinsä Valkoisen talon aloittaen kautensa Yhdysvaltain 45. ja viimeisenä presidenttinä. Ensimmäisen kahden viikon aikana hän ehti sotkea kansainvälisen lentoliikenteen ja sisäisen turvallisuuden viraston, estää maahanpääsyn sellaisista muslimimaista, joiden kansalaiset eivät ole tehneet tällä vuosituhannella vähintään yhtä amerikkalaisiin kohdistunutta terrori-iskua ulkomailla, aiheuttaa perustuslaillisen kriisin, haukkua rukousaamiaisella kaikki maailman maat ja hankkiutua julkisiin riitoihin Meksikon, Australian, Naurun, Arnold Schwarzeneggerin sekä helposti tarkistettavien tosiasioiden kanssa. Tiedeyhteisössä on ollut lisäksi huolta Trumpin tiedepolitiikasta, mutta Empiiristen historiantutkijoiden seura on presidentistä innoissaan. "Emme ole vielä kertaakaan pääseet havainnoimaan näin läheltä ja välittömässä reaaliajassa minkään imperiumin romahdusta, ja se on valtavan mielenkiintoista", kiittelee seuran puheenjohtaja, tri Bess Erwisser. (viite) (2. helmikuuta 2017)
 • Budjetti, sakotus, pulkkamäki: Pääministeri Sipilän vaatimus ylinopeussakkojen budjetoinnista ajaa poliisitoimen yhä ahtaammalle ja radikaaleimpiin sakotuskohteisiin. Poliisipartio meni ratsaamaan pulkkamäen, mutta ilman tulosta: yhtään sakkorajan ylittävää nopeutta ei havaittu. Myöskään ei voitu sakottaa kypärän käyttämättä jättämisestä, koska siitä ja laskettelupulkista ei ole (vielä) annettu lakia. (viite) (4. tammikuuta 2017)
 • Viihde, Huumeiden vastainen sota: Keski-ikäistyvä tietotekniikkaopiskelija sekä suomalaisen äärioikeiston pikku narttu ja keulakuvaräsynukke Junes Lokka on tuomittu 100 päiväsakkoon syytekohtina huumausaineen viljely-, hallussapito- ja käyttörikokset, rikokset hygieniaa vastaan ja maailmanperintökohdetason luonneviat. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan 10 000 euron edestä korvauksia henkisestä ja ruumiillisesta kärsimyksestä poliiseille, jotka joutuivat vierailemaan hänen kämpässään. Aiemmin Lokka on osallistunut oikeudenkäynteihin lähinnä salakuvaajan ominaisuudessa. (viite) (20. joulukuuta 2016)
 • Me käymme joulun viettohon, Tähänastisen historian masentavin vuosi, Moraali, Idiootit: Joulupukki on pitänyt jokajouluisen palaverinsa tiedustelutonttujen kanssa. Kuultuaan raportit kaikista maailman kolkista Pukki järjesti tiedotustilaisuuden, jossa antoi ymmärtää päätyneensä sensaatiomaiseen lopputulemaan: ihmiskunta ei saa lahjoja tänä jouluna. "Tämä vuosi on ollut yhtä häpeällistä tuhmuutta alusta loppuun. Hyi hyi, ihmiset. Olen saanut tarpeekseni. Eläkkeellehän tässä olisi pitänyt jäädä jo vuosia sitten", lurpottavasilmäinen Vanha valkoparta kommentoi sävyttömällä äänellä samalla kun rassasi pistoolinsa piippua. (viite) (19. joulukuuta 2016)
 • Ulkomaat, Politiikka, Vaalit ym.: Italian pääministeri Matteo Renzi on ragequitannut hävittyään kansanäänestyksen n. 5–7 eri aiheesta, joista äänestäjät eivät paljon perustaneet tai tienneet. Renzin kyvyttömyys käsitellä torjuntaa on aiheuttamassa Italian poliittisen kriisin keskelle poliittisen kriisin, joka vaikeuttaa myös maan taloutta. Esimerkiksi Banca Monte dei Paschi di Siena on perustettu vuonna 1472, eikä ole vieläkään alkanut kannattaa. Itävaltalaiset ovat taas toisella yrittämällä osanneet ihan itse järjestää onnistuneet vaalit, mistä maa on kerännyt runsaasti onnitteluja. Äänestäjien presidenttivalinta ei silti miellyttänyt ainakaan Braunau am Innin vaalipiirissä. (viite) (5. joulukuuta 2016)
 • Ulkomaat, Muinaismuistot, Raadot: Kuuban pitkäaikainen sotilasdiktaattori Fidel Castro on saatettu haudan lepoon Santiago de Cubassa, kunhan häntä ensin viikon verran raahattiin auton perässä pitkin saarta. Itse hautajaistilaisuus oli hyvin lyhyt, sillä kerrankin Castro jätti puheet pitämättä. (viite) (5. joulukuuta 2016)
 • Tähänastisen historian masentavin vuosi, Lopunajan merkit, Onnekkaat paskiaiset: Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Leonard Cohen on päässyt pesemään silmäluomensa taivaallisissa suihkulähteissä. New Yorkin kaduilta ilmoitetut havainnot sinisestä sadetakista ovat todennäköisesti perättömiä. (viite) (11. marraskuuta 2016)
 • Ulkomaat, Politiikka, Lopunajan merkit: Yhdysvalloissa The Apprentice: Executive Branch -formaattikisa on ratkennut yllätyskatastrofiin, kun neitseellistä verta janoava Manhattanin minotauros, liikemies The Donald Trump kiri voittoon bisnesmallillaan, joka monetisoi kaikkien mahdollisten populaatiosegmenttien päällekkäis-limittäisen herjaamisen. Trumpin voitto rikkoi Hillary Clintonin palomuurin ohella kaikki ennusteet, odotukset, todennäköisyydet, toiveet, edistysuskon, loogisen maailmanjärjestelmän ja todennäköisesti myös lajimme tulevaisuudennäkymät. Ensimmäisinä toiminaan presidentti Trump tulee nimeämään New Yorkin uudelleen Trump Resort Cityksi ja hakkauttamaan omansa, Melanian ja Ivankan kuvat Mount Rushmoreen. (Teddy Roosevelt is such a sad loser with a stupid fat face, nobody will miss him, trust me. Same goes for Frankenstein next to him. If they're so great, how come they're dead?) Presidentti Barack Obama, paavi Franciscus ja puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitävät iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa länsimainen sivilisaatio julistetaan virallisesti lakkautetuksi. KIITOS 700 eaa. – 2016 jaa. -paitoja on myynnissä rajoitetun ajan, kunnes vaatteiden käytöstä luovutaan tribaalisen kehitysohjelman seuraavassa vaiheessa. "Hei, en ole enää vuoden toheloin tunari", hihkui David Cameron hieroessaan vartaloaan teurasjätteisiin. (viite) (9. marraskuuta 2016)
 • Ulkomaat, Politiikka, Rikollisuus: edesmennyttä Yhdysvaltain 40. presidenttiä, republikaanisen puolueen väitettyä pelastajaa ja kovaa naistenmiestä Ronald Reagania haavoittamaan kyennyt John Hinckley Jr. on päässyt 35 vuoden jälkeen taas vapaalle jalalle. Hinckleyn ensimmäiset sanat häntä puhuttaneille lehtimiehille psykiatrisen sairaalan porttien ulkopuolella koostuivat tiedusteluista siitä, minne Neuvostoliitto on kadonnut maailmankartalta ja milloin Michael Jackson julkaisee seuraavan albuminsa. Maailma huokaa helpotuksesta Hinckleyn vapautumisen johdosta, sillä Yhdysvalloissa vallitseva poliittinen tilanne on mitä kutsuvin lyijypohjaisilla metalliseoksilla suoritettavalle liian innokkaiden politiikkojen rivistön harventamiselle. Hinckleytä onkin tiettävästi lähestynyt jo useampi CIA:n asiamies, sillä virasto uskoo Hinckleyn olevan aiemman kokemuksensa perusteella erinomaisessa asemassa ns. 221163-metodin käyttäjäksi, joka on aiemmin ollut mm. agentti Oswaldin repertuaarin kulmakivi. (viite) (10. syyskuuta 2016)
 • Ulkomaat, Kuolleet: Uzbekistanin pitkäaikaisimman ja ainoan presidentin Islam Karimovin tila on kohentunut, ilmoittaa Uzbekistanin presidentinkanslia/kammio. Karimovin tila on usean toisensa kumoavan halvauksen jälkeen nostettu raadosta statukseen edesmennyt. Hikipedia ottaa osaa uzbekkien tuntemuksiin, mutta korostaa, että tuntemuksia harkitsevien kannattaa ensin selvittää niiden soveliaisuus sisäministeriön päivystävästä puhelimesta katoamistapaturmien ehkäisemiseksi. (viite) (2. syyskuuta 2016)
 • Budjetti, sakotus, valvontakamerat: Pääministeri Sipilä on huolissaan autoilevan kansan liiallisesta lainkuuliaisuudesta. Valtioneuvosto tavoitteli rikesakkotuoton tuplaamista korottamalla rikesakkoja. Autoilijoiden odotettiin tuovan vuodessa jopa 45 miljoonan euron sakkotulot, mutta siitä jäädään vain noin 25 miljoonaan euroon. Sakotuksen rajaa ollankin laskemassa alemmaksi esimerkiksi peltipoliisien kohdalla budjetoitujen sakkotulojen turvaamiseksi. Valtioneuvoston pelkona on, että autoilijat alkavat noudattaa yhä tarkemmin nopeusrajoituksia ja siksi se kehottaa kaikkia autoilijoita painavampaan kaasujalkaan ja reippaampiin nopeuksiin. "Kolmannen ylinopeussakon jälkeen poliisi kutsuu käymään ja antaa jokaiselle ilmaisen ämpärin" kuuluu pääministerin kehoitus. (viite) (1. syyskuuta 2016)
 • Arjalaissanomat, historia, valkoinen rotu. Arjalaisveljet! Suuresti ihailemamme Joseph Goebbels, joka taisteli Führerin rinnalla katkeraan loppuun, onkin paljastunut rodunhäpäisijäksi! Kyllä! Hän häpäisi puhtaan arjalaisen verensä naimalla JUTKUN! Jutkuakan isäksi on paljastunut täysiverinen jaakobinpoika, vaikka äitinsä olikin arjalainen. Josephin ja jutkuakkansa kunniaksi on kuitenkin sanottava, että he hoitivat torakkalapsensa syanidilla pois päiviltä, kuten sekoittuneiden kanssa tulee menetellä. Poistakaamme hänen nimensä pois muistoistamme. Aryan Brotherhood psta Gruppenführer. (viite) (22. elokuuta 2016)
 • Vaihtoehtomediat, Pahkasikatodellisuus, Hail horrors hail, 1%: Bisnesenkeliverkosto Business Angels Finland Oy (BAF) on kutsunut syyskuun alussa pidettävään Bisness Kauden Avajaiset (sic) -tapahtumaan puhujaksi Ilja Janitskinin, MV-lehden perustajan, jota epäillään tällä hetkellä kunnianloukkauksista, rahankeräysrikoksista, törkeistä kunnianloukkauksista, rahapelirikoksista ja tekijänoikeusrikoksista. Janitskin puhuu tapahtumassa sissimarkkinoinnista. ”En näe ongelmaa siinä, että hän osallistuu yrityksille ja sijoittajille suunnattuun tapahtumaan. Kyseessä on mielenkiintoinen puhuja. En ota kantaa MV-lehteen, mutta kätsästi samalla emme hyväksy rasistista puhetta ja sanomme ei kaikelle vihapuheelle. Toivon, ettei puhujavalinta leimaa millään lailla verkoston toimintaa”, BAF:n perustaja ja omistaja, monialainen helppoheikki, seikkailija (viite) ja ADHD-potilas (viite) Markku Mutanen kommentoi ja irroittaa huvipurtensa laiturista alkaen hoilata akustisen kanssa Ripsipiirakan ”Sannia”. (viite) (12. elokuuta 2016)
 • Politiikka, Ulkomaat, Ultimate 50-State Fuck-the-World Garbage-Fire Some-Men-Just-Want-to-Watch-the-World-Burn Bada-Bing-Bada-Boom Jesus-Has-Left-the-Building Abandon-All-Hope-Ye-Motherfuckers Grand (Marnier) Shitshow 2016 Anno Debili: Yhdysvalloissa republikaanit ja demokraatit ovat tuhonneet Clevelandin, Philadelphian ja kylmän sodan jälkeisen toivon aikakauden nimittämällä presidenttiehdokkaikseen Amerikan naispuolisen paavoväyrysen Hillary Clintonin ja kesäale-saatana Donald Trumpin. Ko. urapaskiainen ja helvetinkoira ovat muuten mielipidemittauksissa suurin piirtein tasoissa valittaessa maailman mahtavimman sotavoiman ja suurimman ydinasearsenaalin ylipäällikköä. Are you not entertained? Lisäksi siellä on joku libertaari, joka on n. 40-prosenttisesti järjissään, mikä ei ole tänä vuonna huonompi luku, ja koko libertaarisen liikkeen historian paras suoritus. Demokraateilla perintöprinssiksi päätyi ulkojäsen, Jäitä hattuun -TV-sarjan tähti Bernie Sanders, republikaaneilla taas kakkospaikalle jäivät uikuttamaan Ted Cruz, Zuul, H. P. Lovecraft, Voldemort, Rudolf Hess ja Iivana Julma (järjestyksessä laimenevan katastrofaalisuuden mukaan). Amerikkalaisia on aiemmin moitittu siitä, että he äänestävät sitä ehdokasta, jonka kanssa olisi kiva käydä kaljalla, mutta tänä vuonna he ovat päätyneet ehdokkaisiin, joiden kanssa tekisi lähinnä mieli pistäytyä paskalla. Hikipedia ottaa osaa amerikkalaisten suruun – jota tosin lievittää Washingtonin, Jeffersonin, Lincolnin ym. haudassakierinnän synnyttämä virkistävä maankuoren liike, jonka ansiosta Yhdysvallat saavuttanee energiaomavaraisuuden lokakuun loppuun mennessä. (viite) (26. heinäkuuta 2016)
 • Ulkomaat, Politiikka, Reichstagsbrand Türkei: Turkkilaiset retrohipsterit yrittivät elvyttää maan vahvasti 1960-, 70-, 80- ja 90-lukulaista sotilasvallankaappaustraditiota, mutta projekti sai yhtä suuren suosion kuin pienpanimo-olut AKP-puolueen koraanikoulussa. Valtakunnankansleri Recep Tayyip Erdoğan (Ğ on Turkin opposition tapaan lähes äänetön) nousi puolustamaan demokratiaa ja siirsi koko systeemin valvomaansa kassakaappiin pitääkseen sen turvassa. Maallisia arvoja korostaneen vallankaappausyrityksen takana ovat Erdoğanin mukaan hänen ex-BFF:nsä ja ex-rakastajansa, vähintään Erdoğan-luokkaisesti epämääräisen "saarnaaja" Emmanuel Goldstein Fethullah Gülenin johtamat salaliittolaiset, joita on kymmentuhatmääräisesti puhdistettu armeijasta, oikeuslaitoksesta, virkamieskunnasta, yliopistoista, opettajistosta ja Izmirin jätehuoltolautakunnasta. Lisäksi kurdin puhuminen on terrorismia. Ettei pääsisi unohtumaan. Kuinka ollakaan, Erdoğan on sattumalta samanaikaisesti normalisoinut ja rekisteröinyt suhteensa Vladimir Putinin ja Benjamin Netanjahun sykkiviin libidoihin. (viite) (26. heinäkuuta 2016)
 • Politiikka, BREXIT: Lontoo — Tämänpäiväinen äänestys Iso-Britannian EU-jäsenyydestä jakaa sekä kansaa, että julkisuuden henkilöitä. Jäsenyyden kannattajiksi ovat ilmoittautuneet ainakin liikemies ja lentoyhtiön omistaja Richard Branson (Minä laajennan EU:n vielä kuuhunkin), muusikko Elton John (EU:ssa on parempi valikoima silmälaseja) ja kirjailija J.K. Rowling (Draco dormiens nunquam titillandus). Jäsenyyttä vastustavat ainakin näyttelijä Joan Collins (Rakennamme uuden Dynastian, tai ainakin jatko-osan), koomikko John Cleese (siis: kävelemme hassunkurisesti pois EU:sta, koska yhteismarkkinoilla myydään vain kuolleita papukaijoja) sekä muusikko Bruce Dickinson (minähän tein aiheesta biisin jo vuonna 1982 tai jotain) (viite) (23. kesäkuuta 2016)
 • Ulkomaat, Järjestäytynyt rikollisuus: On tapahtunut se, mistä on varoitettu: väkivaltaisten ja alkeellisten heimokulttuuri-ihmisten muodostamat jengit riehuvat silmittömästi keskellä Ranskan kaupunkeja jättäen jälkeensä sirpaleita, tuhottua omaisuutta ja teho-osastopotilaita. "On myönnettävä, että jotkut primitiivisten heimolojaliteettien sitomat ryhmät eivät kykene sopeutumaan sivilisaatioon", kommentoi pääministeri Manuel Valls englantilaisten, venäläisten ja kroatialaisten jalkapalloharrastajien katusodankäyntiä. Venäjän presidentti Vladimir Putin on tuominnut ranskalaisten fasistien provokatiivisen puuttumisen anglovenäläisten suhteiden keskinäiseen hoitamiseen Marseillen keskustassa todeten, että tulee ehkä välttämättömäksi vapauttaa Korsika, mistä on aiemmin käynnistetty suuria venäläisvastaisia aggressioita. Kroatian tai Englannin johtajat eivät ole katsoneet aiheelliseksi puolustaa Ranskassa pidätettyjen kansalaistensa käytöstä. Kotimatkalla Venäjän fanit ottivat vahingon takaisin hakkaamalla espanjalaisia turisteja Saksassa.(viite) (viite) (19. kesäkuuta 2016)
 • Kotimaa, Politiikka, Keskiluokka: Petteri Orpo on valittu Kokoomuksen puheenjohtajaksi Lappeenrannan puoluekokouksessa. Hän peittosi toisella kierroksella istuvan/hyperkineettisesti sinkoilevan puheenjohtaja Alexander Stubbin. "Keskiluokka", kommentoi Orpo puolueen suuntaa ja missiota: "Keskiluokka keskiluokka." Puolueen uudeksi nimeksi tulee Kansallisen Keskiluokan Orpokoti rp. Stubb neuvoi (oikeasti) Orpoa asettumaan tikkatauluksi lapsille. Elina Lepomäki sai naamansa lehtiin. (viite) (11. kesäkuuta 2016)
 • Ulkomaat, Murica – fuck earghhhh, Politiikka: Yhdysvaltain presidentinvaaleista on tulossa jo kahdeksatta kertaa peräkkäin historian kalleimmat, paskimmat ja sairaimmat. Toisin kuin ihan vitun kaikki hokivat vielä pari kuukautta sitten, onnistui antropomorfinen jätekatospalo Donald "Eric Trumpman" "Forrest" Trump viemään republikaanien juoksukaljat huolimatta Touretten oireyhtymästään, hulluudestaan, kulttuurikehitysvammaisuudestaan, epäuskottavasta peruukistaan, mikropeniksestään, kaikista ikinä antamistaan lausunnoista ja Ku Klux Klanin liekehtivästä peukku ylös -merkistä. Sitkeimpinä sisseinä Trumpin tiellä notkuneet reptiliaanisenaattori Ted Cruz ja joku suhteellisen järjissään oleva tyyppi, jota kukaan ei enää vuoden kuluttua muista, luopuivat kisasta uskotellakseen vaimoilleen seuraavat pari vuotta, että heillä on uusi mahdollisuus 2020. "Fuck it, we're running with this", kommentoi Trumpin valitsijamiesenemmistöä republikaanisen puolueen kansalliskomedian pääsihteeri, siivousekspertti ja mahahaavaihme Reince Priebus. Demokraattien ehdokkaaksi on jo kruunattu Hillary Clinton Clinton–Lucifer-sopimuksen lisäpöytäkirjan nojalla, mutta Vermontin senaattori Bertie Spandex aikoo jatkaa taistoa, kunnes varmistaa itselleen joko varapresidenttiehdokkuuden tai kohtuuhintaisen palveluasuntopaikan. (viite) (10. kesäkuuta 2016)
 • Kotimaa, Politiikka, Ai niin joo tällainenkin puolue on olemassa: Vasemmistoliitto heräsi kesäkuuksi vuoden mittaisilta talviuniltaan valitakseen itselleen uuden puheenjohtajan noin kolme vuotta sitten henkisesti poisnukkuneen Paavo Arhinmäen tilalle. Jäsenäänestyksen voitti ensimmäisen kauden vapaan kanalan politiikkabroileri Li Andersson, joka aikoo tehdä samaa kuin Arhinmäki odottaen parempia tuloksia. (viite) (10. kesäkuuta 2016)
 • Ulkomaat, Talous, Sinänsä laillisuudet: Panamalaisen lakiasiaintoimiston vuoto on aiheuttanut lirahtelua ja housupyykkiä eri puolilla maailmaa. Vuodettu aineisto paljastaa, että lukuisat valtioiden ja hallitusten johtajat, huippupoliitikot, talousvaikuttajat, huippu-urheilijat ja huumoriwikien ylläpitäjät ovat vuosien ajan kätkeneet varallisuuttaan Panamaan, Bahamalle, Brittiläisille Neitsytsaarille, Niueen (missä vitussa sekin on?), Seychelleille, Disneylandin liittovaltioon ja Barbadoksen aluevesien tuntumaan ankkuroituun kelluvaan tynnyriin. Paljastukset aiheuttivat poliittisen skandaalin Islannissa, maailman ainoassa vielä Niueakin (oikeasti, mikä semmoinen edes on?) vähäisemmässä maassa, missä ylimääräisiä kalapuikkoja verovalkyyrioiden ulottumattomiin jemmannut pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson joutui suhteettoman poliittisen ajojahdin kohteeksi silkkaa epärehellisyyttään, jääväämättömyyttään ja jäämerennilkkiyttään. Aineistosta käy ilmi, että Nordea-pankki on ollut mukana junailemassa asiakkaidensa varallisuutta leppeämmille leveysasteille kattavilla julkisilla palveluilla raskautettujen eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden ikeestä. "Nordea ei ole järjestänyt asiakkailleen verosuunnittelupalveluja, enkä voi tässä kommentoida yksittäisille asiakkaillemme järjestämiämme verosuunnittelupalveluja", kommentoi Nordean yhteiskuntavastuunpakoiluvastaava Bög Waruhus. Nordea vakuuttaa, ettei tästä lähtien enää mahdollista tällaista toimintaa, jota ei tähänkään saakka ole harjoittanut. (viite) (7. huhtikuuta 2016)
 • Parodian tuolla puolen, Olennaisuudet: Parodian merellä parkkiintuneimmat satiirintuottajamme joutuivat tänään pistämään pystyyn kriisipalaverin, koska yrityksistä huolimatta tuntui mahdottomalta löytää minkäänlaista kulmaa Perussuomalaisten nuorten #tyttö_poika-sukupuolikampanjaan. Kampanjaa markkinoivassa kuvassa nuorisojärjestön jäsenet ovat pukeneet päähänsä lippalakit, joissa oleva iso teksti eksplikoi näiden sukupuolen (tyttö tai poika). Järjestö haluaa saada perinteiset sukupuoliroolit takaisin keskustelun alaisiksi, koska niistä ei ole vielä viimeisen runsaan sadan vuoden aikana tapeltu tarpeeksi. Samalla on meneillään Suomen historian raivokkain koulutusjärjestelmän alasajo, jonka suuntaan nuorisojärjestön suusta ei tunnu piisaavan pisaraakaan vaahtoa. Asiaa ei helpota sekään, että järjestön johtaja Sebastian Tynkkynen muistuttaa päivä päivältä enemmän imeläpop-artisti Kasmiria. Oulun yliopiston kasvatustieteellisestä päädystä keppihevosta veistämästä tavoittamamme Tynkkynen kommentoi asiaa näin: "Jos altistaisimme itsemme poliittiselle satiirille, niin se tekisi meistä haavoittuvia. Siksi teemme sen itse. Parodiahorisontin takaa on huomattavasti helpompi tärvellä yhteiskuntarauhaa." (viite) (25. helmikuuta 2016)
 • Lääketiede: Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojensiirto on tehty: Vesa Keskisen silmäpussit operoitiin. 30 hengen tiimi joutui työskentelemään kasvojen parissa 21 tuntia. (viite) (viite) (24. helmikuuta 2016)
 • Kulttuuri, Viihde, Ulkoavaruus: Intergalaktinen suurlähettiläs David Bowie on kutsuttu kotiplaneetalleen. Ekstraterrestriaalisen diplomaattikunnan vanhin ehti palvella Maassa 69 vuotta. Hikipedia toivottaa hyvää matkaa emoaluksella. (viite) (11. tammikuuta 2016)
 • Uudet kujeet, Sisäinen turvallisuus: Uutta vuotta on vastaanotettu Kölnin tuomiokirkon varjossa maghrebilaisen karnevalismin hengessä. Saksan Polizei omaksui tiedotuksessaan tilaisuuteen sopivan kehitysmaalinjan, ja härkäviikkojen avauksessa karnevaalia jatkoi kansallismielisten ruskeapaitojen katupartio noudattaen edellisten toimijoiden vakiinnuttamaa satunnaisuuden periaatetta. "Osoitan toisaalle", kommentoi Nordrhein-Westfalenin sisäasiainministeri Norbert von Scheißensturm und -Hosen. "Ich hab' eure Töchter in den Arsch gefickt. Mir ist nichts heilig", ilmaisee tukensa seksuaalista häirintää esillä pitäneille Saksan feministivalkyyrioille kansallistuntoinen esseisti Thimo Hennen-Kennen. Saksan poliisi on hoitanut tiedotuksen teutonisella selkeydellä, jonka proosatyyliä jopa Hegel ja Hölderlin kadehtisivat. Suomen poliisi on jatkanut tiedotuslinjaa im Bunde -hengessä poliisiylijohtaja Seppo Kohmeloisen johdolla. (viite) (11. tammikuuta 2016)
 • Vuotuisjuhlat, Ropecon Weimar, Itsetiedottomuus: Suomen poliisi ampui natsien vastustajia potentiaalisesti tappavilla aseilla, ja Panu Höglund on viety sairaalaan akuutin priapismin takia. Kansallisfasistisen soihtukulkueen estämiseksi perustettu itsenäisyyspäivän mielenosoitus "Vapaus pelissä" kertoi etukäteen (nyt tietysti poistetuissa) tiedoissaan ”ritsojen” olevan viritetyt ”tuhoamaan siat”. (viite) ”Tapahtuman kutsu on kirjoitettu ns. kieli poskessa kuten tapahtuman kuvastostakin voisi päätellä. Se ei siis ole tarkoitettu konkreettiseksi toimintaohjeeksi”, kertoi puhemies Anrsu Varavaltu hyvissä ajoin mielenosoituspäivänä blogissa. (viite) Itsenäisyyspäiväjuhlien krapuloissa some ja Kansan Uutiset ovat täyttyneet itkulla siitä, miten Suomessa on äärioikeistomielinen poliisi, joka motitti kirkasotsaisen sankarijoukon jo ennen kuin se heitteli pulloja ja kiviä, ja minutkin vietiin koko yöksi putkaan, vaikka käyttäydyin koko ajan väkivallattomasti pro bono. Dosentti Urmas Ali-Peelola kommentoi tapahtumia Hikinewsille: ”No enkä. Luen vain ääneen tämän: ’Tämä ei tarkoita väkivaltaa tai mellakointia, vaan erilaisia tapoja pilleistä ihmisketjuihin äärioikeiston marssin hidastamiseksi ja häiriön aiheuttamiseksi. Mitä hankalampaa äärioikeiston järjestäytyminen on, sitä vähemmän se kerää uusia osallistujia. Mitä vähemmän osallistujia äärioikeiston tapahtumissa, sitä turvallisempaa elämämme on.’ Ei lisättävää. Kuuluisivat Suomen Akatemiaan.” (viite) (viite) (6.7. joulukuuta 2015)
 • Kotimaa, Työmarkkinat, Korahdus ja kuolema: Hallituksen tavoittelema yhteiskuntasopimus (contrat social) on hylätty neuvotteluista käydyissä neuvotteluissa. Suomalainen työmarkkinajärjestelmä osoitti toimivuutensa jo 837. peräkkäisen kerran, ja yksimielisesti ainoaksi syylliseksi hankkeen kariutumiseen on julistettu vastapuoli – jo pari kuukautta sitten. "Emmämutku", kommentoi SAK:n suurmestari Kalhu Lyly. "Noniinno", luonnehtii tilannetta EK:n konsernijohtaja Jyri CO-Homo. "Haistakaa kaikki vittu, MJÖTÄÄÄH", vetoaa AKT:n lordiprotektori Marko Kivi-Piirainen. Pääministeri Juha Sipilä (Kestapuol.) tuijottaa seinään, ja seinä tuijottaa takaisin, kutsuvasti, viekoittelevasti. Valot sammuvat. Yöllä pakastaa. Hiiret liikkuvat rakenteissa; ne voi kuulla hiljaisen pimeyden kylmässä syleilyssä. (viite) (1. joulukuuta 2015)
 • Kotimaa, Politiikka, Omasta päästä: Valtiovarainministeri Alexander Stubb (strepto-kok.) pahoittelee sitä, että antoi eduskunnalle vahingossa itse keksimäänsä tietoa varsinaisen tiedon sijasta.(viite) Tampereella Stubbin päälle heitettiin, mahdollisesti edelleen vahingossa, Coca-Colaa. Poliisi tutkii tapausta haaskausrikoksena. Hikipedia muistuttaa, että Stubbia on suotavaa heitellä vain Duudson Activity Parkin henkilökunnan tähän tarkoitukseen osoittamilla esineillä.(viite) Stubb itse sanoo, että "noin 90% palautteesta on kuitenkin ollut myönteistä". Hammaslääkäriliiton amiraali emeritus Hanno Maut-Hausen on kritisoinut Suomen Kuvalehdelle välikohtausta: "Ei tule erikseen luoda sellaista kuvaa, että ministerien häiriköintiin kuuluu sokeristen juomien käyttö." (viite) (30. marraskuuta 2015)
 • Perskeko, Kriisinhallinta, Voi hyvä luoja mitä nyt: Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kutsunut hallituksen kriisitapaamiseen maanantaisen raiskausepäilyn vuoksi. Sipilän mukaan vastaanottokeskuksien raiskaajille on vastaisuudessa hyvä opettaa, miten Suomessa suhtaudutaan naisiin ja miten suomalainen oikeusvaltio toimii. Tätä ennen hallituksen on kokouksessa tarkoitus selvittää itselleen, miten oikeusvaltioperiaate syyttömyysolettamineen ja vallan kolmijakoineen toimii. (viite) Joku yksityishenkilö on esittänyt ennenaikaisesti Facebookissa äärisuvaitsevaisen tulkinnan rikoksen kulusta, ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on valtuutettu usuttamaan trolliarmeijansa tämän kimppuun. (viite) (24. marraskuuta 2015)
 • Kotimaa, Laki ja Oikeus, Viihde: Ykkösjulkkis, entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen linnaan! Nykänen sai kutsun linnareissuun menneistä ansioistaan. Linnan pomo aikoo vastaanottaa Nykäsen henkilökohtaisesti ja huolehtia tämän "viihtyvyydestä". Nykänen itse on ilmoittanut "ettei aio laittaa raitapukua ylleen, akasta en tiedä" eikä nauttia alkoholia kun on linnassa. Tärkeimmät televisiokanavat aikovat näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä. (viite) (19. marraskuuta 2015)
 • Pariisi, Terrorismi, Haistakaa kaikki vittu: Yli 120 ihmistä on surmattu Pariisin terrori-iskuissa perjantaina 13.11. Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut ISIS. Yleinen vahingonilo ja mitäs-minä-sanoin tulee valtaamaan keskustelupalstat lähipäiviksi. Vapauden, veljeyden ja tasa-arvon kaltaisen suvakkipropagandan heittäminen roskakoriin tulee keskustelunalaiseksi, ja ihmiskunnan historiassa toimivammaksi todetun vihan, vainoharhan ja vellihousuisuuden kolmikentän kannatus karttuu. (viite) (14. marraskuuta 2015)
 • Politiikka, Tähtien sote, Luottamus: Hallituksen yllätyskriisi on sulanut yllätyssovuksi suomalaisen demokratian koetelluilla menetelmillä: keskiyön hämärillä kähminnöillä, univajeella ja laskevilla verensokereilla. Juha Sipilä (kepp.), jonka ajama sote-malli olisi vaarantanut kansalaisten terveyden, ja Alexander Stubb (cock.), jonka malli olisi vaarantanut demokratian, löysivät sovun mallista, joka vaarantaa reilusti molemmat. Timo Soini (perv.) keitti pojille kahvit, ja nyt Kolme Ässää ratsastaa nenät veressä ja ahterit jäässä jo kohti uusia seikkailuja. (viite) (7. marraskuuta 2015)
 • Tunarit, sählärit ja ryssijät, Puoluepolitiikka, Marttyyrit, Antijytky: Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja, mediasirkuspelle ja lastesi tuleva opettaja BB-Sebastian äänestettiin potkittiin viikonlopun aikana pihalle Persu-talosta. Puolueen virallisen totuuden äänen Isä Soinictus Jytcytiuksen mukaan väite, että Tynkkynen olisi päästellyt liian korkeasta asemasta liian rohkeaa kritiikkiä ei ole erottamisen syynä. "Älkääkä te yhtään tästä kirjoittako, kun väärinkäsitätte tahallanne kuitenkin. Anarkorasistikommunistisitruunajuustokakkumedian levittämää mambojamboa ja panettelua liikkuu ympäriinsä aivan tarpeeksi muutenkin. Pahoittelen äänestäjilleni, että tuli pitkä ja vaikea sana", Isä Soinictus sanoo Hikinewsin toimitukselle. "Nii just!" vinkaisee Olli Immonen Isä Soinictuksen kaavun helman liepeiltä ja katsoo ylös johtajansa hyväksyvää katsetta hakien. (viite) (viite) (27. lokakuuta 2015)
 • Ulkomaat, Kartografia, Yllätykset: Venäjän pinta-ala kasvoi yllättäen viidellä Monacolla, ilmoittaa Venäjän ekspansio- ja hätätilaministeriö. Aiemmin Venäjän pinta-ala on kasvanut yllättäen mm. yhdellä Krimin niemimaalla. Ilmoituksen jälkeen Euroopan muut ruhtinaskunnat Andorra ja Liechtenstein ovat tiivistäneet sotilaallista yhteistyötään. Britannia on ilmoittanut pitävänsä Venäjän toimia vakavana provokaationa, sillä Monaco oli tunnetusti MI6:n agenttien kantapaikka. (viite) (13. lokakuuta 2015)
 • Ulkomaat, Politiikka, Vaalit: Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka on valittu jatkokaudelle komealla 83,49%:n ääniosuudella, kertoo ääntenlaskennan hoitanut Valko-Venäjän Spontaani Aljaksandr Lukašenka -ihailijakerho. Lukašenkan on voitettava vielä parit vaalit, ennen kuin hänen poikansa Nikolai "Kolja" Lukašenka voi ryhtyä tekemään sitä hänen puolestaan. (viite) (13. lokakuuta 2015)