MP3

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mikäli olet hifistelijä, lienee MP3:n äänenlaatu sinulle liian alhainen. Käytä flacia.

MP3:n kehityksen saattoi alulle Eurooppalaisten Lenkkeilijöiden Järjestö, koska he kyllästyivät kantamaan lenkkeillessä vinyylikiekkoa ja soitinta. Soitin vaati oman repun tai kuljetusajoneuvon lenkkeilijän vierelle ja ääniraita pätki toistuvasti sitä kuunnellessa. Lopullisen pisteen tähän sai lenkkeilijöiden suosiman "Eye of the Tiger" -kappaleen laulaminen ja siitä johtuva lenkkeilijöiden mukiloiminen, kun he lauloivat aina nuotin vierestä ja luokattomasti.

Tästä sisuunnuttuaan he pyysivät paikallisia nörttejä kehittämään soivan perätulpan johon liitetään kaiutin 3,5 mm stereoliitännällä. Perätulppa kaiuttimineen saisi suosikkikappaleet välittymään kehon läpi kuuloelimiin asti, joten sitä ei edes huomaisi lenkkeillessä. Perätulppaan eivät sopineet tietenkään vinyylikiekot, saati sitten C-kasetit, CD-levyt, lerput, korput ja keksi itse jotain syötävää. Tätä varten täytyi kehittää uusi tiedostomuoto johon saa ahdettua paljon mökää pieneen tilaan. Tästä MP3-tiedosto sai alkunsa.

Kansalaiset eivät ilahtuneet perätulpan käyttämisestä, joten he pitivät sitä taskussa ja liittivät siihen yleensä stereokuulokkeet ja kuuntelivat niillä Walkmanien yms. laitteiden tavoin. Lenkkeilijät saattoivat monesti unohtamaan perätulpat paikoillensa tai ne luiskahtivat aina syvemmälle. Tästä on ilmennyt tuttuja ilmiöitä vihaisista lenkkeilijöistä pururadoilla, pyöräteillä, maanteillä ja hiihtoladuilla. He monesti kuulivat myös harhaääniä ja pätevänkin yleislääkärinkin oli vaikeaa tehdä heistä oikeaa diagnoosia. Siksi heille on annettu lähetteitä mielisairaaloihin.

MP3:a ei saa sekoittaa MP4:seen, jossa voi olla aiemmin lueteltuja oireita, mutta uhrit näkevät yleensä näkyjä.

MP5 soi myös hyvin ja sillä voi luoda kansanrauhaa parhaiten.

Wiki letter w.png Tämä tynkä on artikkeli. Voit muokata artikkelia muokkaamalla artikkelia.
Harkitse myös, voisiko tämän tynkämallineen vaihtaa johonkin huumoroituneista tynkämallineista.