Losomäki ja Luvia

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Luvia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Losomäki on Suomen keskipiste ja hengellisen sekä henkisen elämän ydin. Asukkaita Losomäellä on noin miljardi, kun mukaan lasketaan immeiset, karja, itikat, hirvikärpäset, sudet, karhut ja rosvot. Kaikki kansalliset suuruudet ovat lähtöisin Losomäeltä, jonka maaperässä viriää vauras ja sisäsiittoinen geeniperimä.

Martti Ahtisaari on kuuluisimpia maailmanmainettaan niittäneitä losomäkeläisiä.
Losomäen (sekä Luvian) sijainti on yksi keskeisimmistä Suomessa.

Tunnetuimpia losomäkeläisiä ovat Martin Ahtisaari ja veljensä Martin Saarikangas, jotka syntyivät kaksosina ja erkanivat omille teilleen. Toinen ryhtyi myymään maailmanrauhaa ja toinen laivoja. He opiskelivat nuoruutensa Losomäen lukiossa ja hankkivat ammatillisen sekä yhteiskunnallisen pätevyytensä Luvian yliopistossa, joka sijaitsee meren rannalla. Losomäki ei sijaitse. Losomäella ja Luvialla on kuitenkin olemassaoleva sopimus oppilasvaihdosta keskenään. Vaihto-oppilaat Luvialta tutustuvat Losomäessä susiin, karhuihin ja loputtomiin lävitsepääsemättömiin erämaihin, kun taas losomäkeläiset voivat nauttia merinäkymistä aina Ruotsiin saakka Luvian hiekkasärkiltä.

Losomäen elinkeinot ovat laajat ja vaihtelevaiset, mutta pääosin pitäjä on muuhun maailmaan nähden omavarainen. Syrjäytynyt syrjäseudun väestö keittelee ilokseen pontikkaa ja myy sitä, mutta tienoon eliitti on Linnan juhlien vakiovierasjoukkoa vuodesta toiseen ja olisi varmaan vieläkin, jos Urho Kekkonen olisi presidenttinä. Jollakin tavoin Losomäkeen liittyvät kaikki kansalliset suuruudet, mutta tärkein henkilöpalvonnan kohde losomäkisille on Seppo "Sika" Kääriäinen, joka rakennutti kahdeksankaistaisen moottoritien suoraan Kuopiosta Losomäkeen. Toistaiseksi tiellä saavat liikennöidä vain MTK:n vihreät Lada-merkkiset henkilöautot sekä Valion maitoautot. Losomäki on maataloustukien ykkösaluetta ja sinne maksetaan tukea tuista, jotta ne varmasti menisivät perille. On tyhmää jättää Losomäki näkemättä.

||Satakunta on suomen turhimpia ja huonoimpia maakuntia.||