Luigi Fanuzzi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...

”Vaikuttaa siltä, että hattuni alla on vain 100 dollaria.”

~Fanuzzi kiristää Vito Corleonelta kahta sataa.

Don Luigi Massimo Fanuzzi (s. 31. maaliskuuta 18664. heinäkuuta 1919) oli läski italialainen mafiapomo, joka oli luoteeltaan ilkimys. Vaikkei Fanuzzi ihan mikään maailmanlaajuinen kiho ollutkaan, hän oli silti rikas p(l)ösö. Don Fanuzzi salamurhattiin tuskanpalvajien paraatin aikana vuonna 1919. Hänet surmasi nuori työläinen nimeltä Vito Corleone, josta tuli myöhemmin kuuluisa mafiapomo.

1910-luvulla Fanuzzi hallitsi New Yorkin italialaisten kaupunginosaa. Joka aamu Fanuzzi teki "torikierroksen" eli keräili suojelurahojaan ja lihapiirakoita, jotka lihottivat Fanuzzia. Fanuzzilla oli aina näillä kierroksilla yllään upea samettinen viitta kuin milläkin supersankarilla.

Vuonna 1919 Don Fanuzzin veljenpoika oli työtön, eikä saanut mistään töitä. Fanuzzi päätti näyttää, että hänen sukulaisillaan on aina työtä. Niinpä hän yritti saada jonkun köyhälistön asukkaan jättämään työpaikkansa. Hän kokeili ensinmäisenä Abbandandojen oliiviöljykaupasta. Fanuzzi huomasi Vito Corleone nimisen miehen ja vaati tältä 200 dollaria. Corleonepa ei halunnut maksaa, koska kukaan ei rankaisematta polje Corleonea lyttyyn. Sen seurauksena Fanuzzin veljenpoika otti Viton paikan.

4. heinäkuuta 1919 Fanuzzi teki jälleen "torikierrostaan" samalla, kun Turskanpalvajat pitivät paraatia. Fanuzzin mennessä kerrostalossa olevaan asuntoonsa Vito Corleone ampui ihrakasta Fanuzzia aluksi kaksi kertaa muualle vartaloon ja loppukevennykseksi vielä suuhun. Murhan Corleone onnistui lavastamaan niin, että Fanuzzin veljenpoikaa luultiin murhaajaksi. Vito Corleone ei jäänyt koskaan tästä rikoksesta kiinni.