Linux

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näin voi käydä, kun Linuxisi ei tunnista nuhapummpusi prossua, näyttistä tai jopa kiintolevyä ja alkaa hylkimään sitä sytyttäen masiinasi ilmiliekkeihin.
Linuks kiusaa Windowsia... Taas...
Pitää paikkaansa, mutta oletko koskaan tavannut Linux-käyttäjää?

”Kokeile Linuxia, ei maksa mitään ja saat mahtavat fiilikset!”


”Saan yhtä usein kuin boottaan Linuxini!”

~Joka toinen Linuxin onnellinen aktiivikäyttäjä

”Tämä palvelin EI kaadu!!!!!”

~Linus Torvalds Bill Gatesille Morian kaivoksilla

”Mun distro on parempi kuin sun!!!! Siinä on ainakin parempi taustakuva.”

~ Linux-käyttäjien jäsentenväliset

Linux on MS-DOS:iin pohjautuva käyttöjärjestelmä, jota käyttävät hipit, kommunistit, nörtit ja ne idiootit, jotka eivät osaa käyttää Windowsia. Linux on niin käyttökelvoton, ettei sen kehittäjä kehtaa pyytää siitä edes rahaa vaan jakavat tuotettaan ilmaiseksi Internetin warez-sivustoilla. Eduskunnan 4. lokakuuta 2005 hyväksymä tekijänoikeuslakimuutos (ks. Tarja Kanpela) tekee Linuxista laittoman, ja sen käyttämisestä sekä levittämisestä on luvassa ankaria sanktioita.

Linux on suomalaisen Linus Torvaldsin alullepanema käyttöjärjestelmän atomi. Atomi on Linuxin epäkeskeinen osa, joka mahdollistaa käyttöjärjestelmän muiden osien sekoilun, tuhoten mahdollisimman monia tiedostoja. Ensimmäinen Linuxin versio julkaistaan vuonna 1992. Nimeä Linux käytetään myös puhuttaessa pingviinistä. Atomin lisäksi puolimätään käyttöjärjestelmään kuuluu myös joukko käyttökelvottomia sovellusohjelmia. Parhaimmat näistä aiheuttavat Kernel Panicin, jotka auttavat käyttäjää harkitsemaan päivitystä Linuxin tuoreimpaan versioon, nimeltään Windows 3.1.

Linuxin huonona puolena voidaan pitää myös sitä, ettei siihen lataudu automaattisesti pornoa ja muuta mahtavaa sisältöä, jonka Windows käyttäjät saavat ilmaiseksi käyttöjärjestelmänsä mukana. Linuxia käytetäänkin useissa oppilaitoksissa käytönestojärjestelmänä.

Tietokonevirukset eivät tartu Linuxiin. Tämä johtuu siitä, että virukset pyrkivät hylkimään Linuxia. Edellä mainittu kernel panic ilmenee ydinräjähdyksenä, jonka seurauksena kasvuympäristö muuttuu viruksille elinkelvottomaksi sekä paniikkina, jonka uhriksi joutuu Linuxin jo lähes hengiltä kiusaama mikrotuki. Ydinräjähdystä seuraavan laskeuman puoliintumisaika kestää seuraaviin ytimen päivityksiin siitä riippuen, ovatko päivitykset asennettavissa.

Linuxin kehittämiseen on suurelta osin osallistunut myös Linus Torvaldsin veli, Anus Torvalds, Linux-kulttilainen, jonka on aivopessyt Tux.

Linuxin kuuluisa pingviinilogo.

Katso myös[muokkaa]

Ubuntu win mac dollar.jpg Tämä IT-artikkeli on onnettoman n00bin koodaama tynkä.
Nosta IT-yrityksen kurssi pilviin, korjaamalla n00bien hölmöilyt.