Lidl

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Lidlin logo on herättänyt kautta vuosien keskustelua vallankumouksellisen ja modernin värimaailmansa takia.

Lidl (natsi-Siwa, Hitleri-Tiimari, SS-Market, Aatunvalinta, Liideli, Liiteri, Litiläti, Natsi-Alepa) on saksalainen kauppaketju, joka perustettiin vuonna 1926. Kauppaketjun kaikkien tuotteiden myyntihinnasta 55 % menee natsien tukemiseen ja natsi-Saksan uudelleenrakentamiseen.

Lidlin on perustanut keuruussa asuva ilari joka tuhoaa playstation ohajimia käden käänteessä.


Lidl ja Adolf Hitler[muokkaa]

Lidlin on perustanut keuruussa asuva ilari joka tuhoaa playstation ohajimia käden käänteessä.

kyllästyttyään juutalaisten kauppiaiden metelöintiin ja itsekehuun. Lidlin pyhimmäksi päämääräksi Hitler asetti halvat hinnat ja 85 % avunantosopimuksen Saksan valtiolle. Kummallista kyllä, Hitler itse ei koskaan käyttänyt Lidl-kauppaketjun tuotteita omassa kotitaloudessaan, vaan teki kaikki ostoksensa paikallisessa kapitalistisessa Stockmann-liikkeessä. Syytä tähän ei tiedetä, mutta on oletettu, että sillä oli jotain tekemistä Hitlerin yksikiveksisyyden kanssa.

Hitler itse sanoi eläessään eräässäkin puheessaan saksalaisille: "Ja katso, nyt nousee Saksa ja sen kansa ja Lidl on heidän oma liikkeensä! Saapukoot Lidl kaikkiin maailman maihin! Kuolema juutalaisten kauppaketjuille. Eläköön Lidl!"

Aggressiivinen markkinointitapa[muokkaa]

Tässä on yksi lidlin uuden paistopisteen mainoskamppanjan julisteista.

Lidlin markkinointitapa on herättänyt niin vihaa, kuin inhoakin kaikkien maailman ihmisten ja median kesken. Eniten maailmaa sykähdytti Lidlin valtava mainoskampanja "Kuolema sikaniskoille!", jonka perustana käytettiin George Orwellin teosta, Eläinten vallankumous. Mainoskampanjaan kuuluivat olennaisena osana televisiomainokset, joissa eläviin sikoihin kirjoitettiin sanat lihava sika. Lidlin mainontavastaavat ilmoittivat kampanjan kilpailevan amerikkalaisten avaruuslentoja vastaan, sillä siat eivät tutkimuksien mukaan pystyneet lisääntymään rakettien lähtiessä ilmaan.

Lidlissä myytävää Freeway-Colaa, joka on tarkkaa kopiota suositusta Coca-Colasta mutta litrahinnaltaan vain kolmasosa siitä.


Tuotteet[muokkaa]

Lidl on tunnettu iloisista ja palveluhaluisista miesmyyjistään.

Lidlin parhaiten tunnettu tuote on pieni muovipussillinen Judendust-nimistä valkeaa jauhetta, joka iholle levitettynä sitoutuu imusolmukkeisiin ja lisää ihmisen seksuaalista halukkuutta. Myös erinäiset apulannat/lannoitteet (Judenshait), kultakorut (Judengoldtoothenbraussen) ja aidot sohvien ja muiden huonekalujen entisöintiin käytettävät tekonahkapäällysteet (Judenskint) ovat Lidl-kauppaketjun vakiotuotteita.

Noobelaner-olut sopii oluen juonnin alottamiseen n00beille, koska se on pahaa. Tosin miksei aloittaa heti hyvästä kaljasta kuten Karhusta? Voi saakeli tätä elämää.

Tarjoukset[muokkaa]

Siinä missä joku suomalainen mutka-market tai K-auppa käyttää sisäänvetotarjouksenaan "kaksi pakettia Kulta-Mokkaa kolmen hinnalla", on Lidl siirtynyt markkinoinnissaan aivan uudelle tasolle: jokaiseen, rodullisesti puhtaaseen talouteen jaettavassa lehtisessä esitellään laadukkaita tuotteita erikoisen edulliseen hintaan ostettaviksi. Karvas totuus paljastuu kuitenkin varsin pian; vaikka olisit roikkunut paikallisen liikkeen ovenkahvassa aamuviidestä varmistaaksesi onnistuneen hankinnan, myyjä ilmoittaa jo tuulikaapissa tuotteen olevan tilapäisesti (lue: ikuisiksi ajoiksi) loppuunmyydyn. Vittuuntuneena kävelet suoraan Kotkanpesän muotoon rakennetun olutpatteriston ääreen ja ostat pari laatikollista schwarzwaldilaisessa kennelissä tölkitettyä olutta, joka syystä ei koskaan ole lopussa. Lidlin liikevaihdosta merkittävä osa tuleekin Grafenwalder-tuotemerkin menestyksestä maamme markkinoilla.

Kritiikki[muokkaa]

Lidliä on usein haukuttu palvelutasoltaan kehnoksi, valikoimaltaan niukaksi ja vähintäänkin epäilyttäväksi ja toiminnaltaan poliittisesti epäkorrektiksi, eikä sieltä saa Coca-Colaa. Lidl on kumonnut tällaiset väitteet kiillottamalla julkisuuskuvaansa, lähinnä rakennuttamalla uusia myymälöitään orpokotien ja vanhusten palvelutalojen päälle.

Edullisuuden syy[muokkaa]

Lidlin edullisuus perustuu juutalaisten kultaisiin hammaspaikkoihin, joita natsit keräsivät keskitysleireillään. Paikoista saatu kulta säilöttiin sveitsiläisille pankkitileille ja pestään nyt Lidlin liikevaihdon kautta. Myös se vaikuttaa hintaan, että suurin osa Lidlin tuotteista on valmistettu massatehtaissa, kuten Auschwitzissä ja Dachaussa. Lisäksi Lidl polkee armotta työntekijöidensä oikeuksia. Lidlissä ei saa puhua mitään, mutta jos puhetta ilmenee työvuoron aikana, se on liikaa ja tietää työvuorojen sekoittamista sekä erinäisiä uhkauksia ja varoituksia. Logistiikan tehostaminen on kaikki kaikessa, ja tyhmempikin tajuaa, mitä se merkitsee työntekijöiden kannalta. Lidlin johtamisperiaatteet ovatkin hyvin lähellä natsi-Saksan aikaisia ideologioita, joista ne ilmeisesti suoraan polveutuvatkin.

Lidlin filosofia[muokkaa]

Yrityksemme perusarvot

Lidliläisten perusarvot
  • Asiakastyytyväisyys on tärkein tavoitteemme (kunhan vaan saadaan rahaa)
  • Ylivoimainen hinta/laatu -suhde määrittelee kilpailuasemamme (ja sen kyllä huomaa, hinta ja laatu kohtaavat)
  • Nopeat päätökset ja selkeät toimintamallit varmistavat menestyksen (ja rahantulon)
  • Kasvamme nopeammin kuin kilpailijamme (koska työntekijät saavat nälkäpalkkaa)
  • Kohtelemme jokaista työntekijäämme oikeudenmukaisesti (noin yleisesti ottaen)
  • Kunnioitamme, tuemme ja kannustamme toisiamme (kyttääminen ja uhkailu on meille sydämen asia)
  • Käsittelemme sopimukset luottamuksellisesti (tosin välillä ne pääsevät "vahingossa" nettiin)
  • Ketjutoimintamme on järjestelmällistä (tuhoamme pienyritykset)
  • Kiitos(?), tunnustus ja rakentava palaute kuuluvat päivittäiseen työhömme (ainakin annamme teidän ymmärtää näin. Kiitosta et kuule. Lue kiitos rivienvälistä)
  • Organisaatiomme on joustava ja varamiehitys on varmistettu (ainakin työntekijöiden pitää joustaa ja käytämme säästösyistä väliaikaisia. )