Li Andersson

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
"Jos kirjastoja ei olisi olemassa, joku innovoisi ne." – Li Anderssonin viisautta[1]
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Li Andersson.

”Kaikille nuorille vallankumouksellisille sanon: Kirjoittakaa seinällenne, siis Facebookissa, "Isänmaa tai kuolema", niin teidät edes tunnistaa jostakin ja teidät voidaan toimittaa tarvittavaan hoitoon ennen kuin vahingoitatte itseänne.”

~Andersson varoittaa liian innokkaasta seuraamisestaan


Li Sigrid Andersson (s. 1989 neuvostolähteiden mukaan, 1999 väestörekisterin mukaan) on Vasemmistoliiton "tyttö"-osaston johtajistoa ja puolueen puheenjohtaja. Sumopainija Timo Soinin mukaan hän johti aikaisemmin puolueen ydintä, Vasemmistonuoria. Unissaan hän on myös turkulaisen punakaartin johtajistoa.

Andersson tunnetaan lajitoverinsa Punaviherniinistön ohella yhtenä Suomen taitavimpana populistina ja onkin tämän ansiosta saavuttanut erittäin vankan aseman Hirvensalolaisten kasvissyöjien keskuudessa, jotka pitävät erityisesti siitä, että Andersson on "eritavalla nätti". Näiden punaviheroikeistoilaisten hömppien märissä unissa Andersson ratsastaa punaisella yksisarvisella koko Suomen halki heitellen rahaa, vapauksia ja hyvinvointia koko kansalle pohjattomasta hyvyyssäkistä. Anderssonin on kuvattu olevan mm. "rohkeasti räväkkä"[2], kuvaus joka saa tietojen mukaan 99,8% ihmisille oksennuksen maun suuhun, mutta myös toistakymmentä tuhatta ihmistä äänestämään tätä kuplassa vailla todellisuudentajua elävää fanaatikkoa.

Andersson on paitsi Timo Soiniakin pahempi populisti, tämän tavoin myös feministi. Andersson siis vihaa miehiä. Miehet ovat lianneet hänen elämänsä pilalle. Sitä hän ei anna koskaan anteeksi.

Anderssonkin on tehnyt urbaania kaupunkipolitiikkaa. Hän hengailee Olavi Mäenpään kanssa Turun kaupunginvaltuuston kokoushuoneessa. Li-setä myös näyttäytyy sosiaalisessa mediassa Matti Vanhaseksi pukeutuneena. Tämä ei tarkoita, että Andersson ihailisi vanhoja setämiehiä, vaan sitä että Vasemmistoliitto kannattaa kaikenlaisten sukupuoliomituisuuksien puolustamista. Se on hbgldktrjotain-ryhmien asioiden ajamista.

Andersson nousi Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi kesän 2016 puoluekokouksessa, kun jo neuvoa-antavan äänestyksen tulokset saivat muut ehdokkaat heittämään hanskat tiskiin. Tämä kuvasti sitä, kuinka vasemmistoliitossa ei arvosteta kokemusta, koska päätökset ovat kivempia ja coolimpia, jos ne tehdään punaviinihöyryissä sukupuolentutkimusluentojen jälkeen puistonpenkillä. Paavo Arhinmäkikin oli käytännössä Vasemmistoliiton puheenjohtaja, vaikka ei ollut kuin rivikaupunginvaltuutettu.

Andersson on syrjäyttänyt Ilkka Kanervan niin Turun kuin Varsinais-Suomen ääniharavana, ja tämän kaksikon nauttima suosio kertookin ihan riittävästi vaalipiirin äänestäjistä.

edeltäjä:
Paavo Arhinmäki
Vasemmistoliiton puheenjohtaja
2016
seuraaja:
-
edeltäjä:
Sanni Grahn-Laasonen
Suomen opetusministeri
2019
seuraaja:
-

Viitteet