Lesbous

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lasten kannanotto (aivan kuin ne jotain tietäisivät!)

Nykyaikaisessa populaarikulttuurissa lesbot ovat suosittuja. Jokaisella tavallisella miehellä on ainakin sataviisikymmentä fantasiaa, joihin liittyy lesboja. On myös yleisesti hyväksyttävää näyttää lesboja televisiossa, kun taas homomiesten näyttämisestä tuotantoyhtiö, ohjaaja ja näyttelijät joutuvat perinteisesti helvettiin – ainakin länsimaissa. Lesbojen alkukoti on Välimerellä sijaitseva Kreikalle kuuluva Lesboksen saari. Kansainvaellusten tiimellyksessä keskiajalla lesboja ajautui manner-Eurooppaan, ja nykyään suurimmat lesbovähemmistöt löytyvät Belgiasta ja Irakista.

Lesboksen saari

Väestö

Muslimilesbo (vas.) ja feministilesbo (oik.) tervehtivät kadulla.
Dick Cheney hankki Lesboksella käydessään matkamuistoksi kamelinvarpaan.

Lesboksen väestö on nykyään kulttuurisesti eriytynyttä. Kolme suurinta ryhmää ovat kristityt, muslimit ja feministit. Politiikka ja uskonto ovat kietoutuneet tiukasti yhteen, joten rauha säilyy, koska kaikki uskontokunnat ovat konservatiiveja. Saarella ei ole pidetty vaaleja yli 70 vuoteen, joten eri ryhmien keskinäistä kannatusta on vaikea mitata. Arviolta puolet väestöstä on muslimeja ja loput pääasiassa feministejä. Kristittyjä lesboja pidetään enemmänkin hauskana kuriositeettina, joita sopii esitellä turisteille. Saarella vallitsee uskonrauha, ja kaikki ideologiset suuntaukset viettävät kerran vuodessa Lihan juhlaa Lesboksen korkeimman vuoren, Mount Titin juurella.

Elinkeinot

Lesbojen pääelinkeinoja ovat maatalous ja karvankasvatus. Lesboksen kuuluisat kamelinvarpaat ovat suosittuja turistien keskuudessa. Myös lesbojen kyky liikkua luonnossa ja suunnistaminen ahtaisiin koloihin tiheiden puskien läpi ovat hämmästyttäneet muuta maailmaa. Lesbojen ratsastustaidotkin ovat keskimääräistä eurooppalaista paremmat. Kaupunkilesbot työskentelevät pääasiassa palvelualalla. Myös viihdekirjallisuus ja -elokuvat työllistävät. Vuosisatojen muuttoliikkeen tuloksena lesbojen on pidettävä yhteyttä toisiinsa. Tätä varten perustettiin Internet, jossa onkin nykyään satojatuhansia kohtauspaikkoja ja kuvagallerioita, joiden välityksellä sukulaiset pitävät yhteyttä. Lesboksella harrastetaan myös lepakkoviljelyä ja lentävien koirien kasvatusta.

Kulttuuri

Lesboksen hallituksen kulttuuriohjelma on malliesimerkki siitä, kuinka kulttuurivienti kuuluu järjestää. Vaikka lesbot ovat kansana pieni, heidän kulttuurinsa on onnistuneesti levinnyt ympäri maapallon ja valloittanut monet omalaatuisuudellaan. Aate on levinnyt onnistuneimmin Japanissa. Monet 18–23-vuotiaat naiset harkitsevat (ainakin) vaihto-oppilasvuoden viettämistä Lesboksella. Kulttuuri houkuttelee myös miehiä, joskin he ovat hieman naisia varautuneempia; miehet käyvät Lesboksella pääasiassa katselemassa nähtävyyksiä. Lesboksella sijaitsee myös maailmankuulu lesbojen talvehtimissuoja Lepakkoluola.

Typing monkey.jpg Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.