Lauri Kivinen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Etsimme sisäisiä synergioita. Tehoja sisällön tuottamiseen.”

~Lauri Kivinen Yle-visioistaan HS:ssa 27.8.2010

Lauri Kivinen (s. 2. huhtikuuta 1961) on toiminut Yleisradion toimitusjohtajana vuodesta 2010. Ennen Yle-pestiään Kivinen toimi Nokialla ja Nokia Siemens Networksin (NSN) yhteiskuntasuhdejohtana, jolloin tuli mm. osaltaan pitäneensä hyvät välit Iranin islamilaisen tasavallan yhteiskunnan johtoon: NSN kantoi yhteiskuntavastuunsa myymällä Iranin ajatollahille "valvontakeskuksen", jonka avulla Iranin yhteiskuntaa on puolustettu opposition jumalattomilta narkomaaneilta. Kivinen itse ei kuulu mihinkään teokraattiseen, islamilaista tasavaltalaiskaartia tukevaan tai muutoinkaan suuntautuneeseen puolueeseen, joskin oli opiskeluaikoinaan Kokoomusnuorten edeltäjäliitossa.

Kivisen aikana Ylen läsnäoloa ja sisältöjä on siirretty enenevässä määrin internetiin, ja Ylen nettisivuilla on päästy hämäävien klikkihuorausotsikointien ja kolmen rivin "uutis"artikkelien myötä kiinni kaupallisten ei-kilpailijoiden niljaisiin metodeihin. Yle ei ole vieläkään onnistunut tuomaan ruutuihin mitään kotimaista draamaa, jota kehtaisi ulkomailla näyttää, eli tältä osin perinteistä pidetään kiinni. Kivinen saa Ylen sisäisten synergioiden etsiskelystä 25 tonnia kuussa. Hyvä homma, jos siihen pääsee.

Kivisen absoluuttista luottamusta Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen pääinkvisiittori Atte Jääskeläiseen (kesk.) ei ole mahdollista horjuttaa millään inhimillisellä tai yli-inhimillisellä konstilla.

Wikipedia mainitsee Kivisen ikävä kyllä keikkailleen ja levyttäneenkin Åttopojat-kellaribändin (siellä ko. yhtye toiveikkaasti punaisena linkkinä, täällä realistisemmin), jossa tämä musisoi hassunhauskalla taiteilijanimellä Ilari Vinkuen. Ylen ei-kilpailija MTV3 on kaivanut arkistoistaan vittuilumielessä Kivisen esiintymisen dystooppisen vuoden 1984 Syksyn sävel -ohjelmassa, missä tämä nöyryytti itseään Tomppa ja Tiilin veljekset -kokoonpanon laulusolistina.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.
Televisio.gif Tässä televisioon liittyvässä artikkelissa on liikaa huonoja ohjelmia.
Auta Hikipediaa vaihtamalla kanavaa ja laajentamalla artikkelia.