Lasse Virén

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lasse Viréniä (s. 1949) voi pitää rotuerottelukauden merkittävimpinä suomalaisina huippu-juoksijoina. Munchenin terrorismin sävyttämissä kesäkisoissa 1972 Virén voitti sekä 5000 että 10000 metrin juoksut ja väitti voittonsa salaisuutena olevan poronmaidon, perinteisen suomalaisen juoman.

Virén oli tuolloin ensimmäistä kertaa elämässään täysin suorassa tv-lähetyksessä ja sai kosolti kansainvälistä julkisuutta. Urheilutoimittajat Pentti Salmi ja Anssi Kukkonen huusivat äänensä käheäksi seuratessaan herkeämättä Virénin juoksuaskelia keskeneräisellä Münchenin stadionilla. Virén oli unohtua julkisuudesta pian vuoden 1972 jälkeen, mutta palasi julkisuuteen vielä 1976 voittaen samat matkat kuin neljä vuotta aiemmin. Virénin voittoa auttoi merkittävästi se, etteivät Afrikan maiden pikajuoksijat osallistuneet kisoihin.

Vuoden 1976 jälkeen Virén pienikokoisena miehenä katosi varsin pian julkisuudesta ja hänen tiedettiin sittemmin hoitavan riistapoliisin virkaa kaukana pohjoisessa. Tiettävästi Virén on bongattu myös tamperelaisen hotellin hississä talvella 1994.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.