Lalli

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Lalli tappoi piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä”

~Ei jäällä, vaan kirveellä.
Lalli muistuttaa siitä, miten Piispa Henrikin avoin maahanmuuttomielisyys on provokaatio paikallista kulttuuria ja sen arvoja kohtaan. Lalli muistuttaa, että vähemmistön ei ole syytä pakottaa enemmistöä arvoihinsa.

Lalli (1101-1192) oli kova tyyppi, joka veti Piispa Henrikiltä suolet pihalle kirveellä vuonna 1156, kun Henrik poikkesi Lallin luona ahmimassa ja jätti rahaa. Lalli lähti tämän perään vaimonsa valheiden vuoksi, joten häntä voidaan pitää hieman hyväuskoisena. Lalli juoksi seuraten Piispa Henrikin reen jälkiä, ja pian hän näkikin sen kaukana edessään. Silloin hän juoksi lujempaa, sai reen kiinni ja mäiskäytti kirveensä suoraan piispa Henrikiin. Sen jälkeen hän leikkasi piispa Henrikin sormen ottaakseen korvaukseksi siinä olleen sormuksen, mutta sormus ja sormi tipahtivat jäähän. Lalli palasi kotiin ja sanoi: "Nyt sen teko kostettiin." Sen jälkeen Lalli eli 36 vuotta tunnettuna murhaajana, kunnes hän vanhana ukkona käveli laiturille keväällä 1192 ja putosi kylmään veteen menettäen henkensä. Aikaisemmat vaiheet Lallista ovat seuraavat: Hän syntyi talonpoikaissukuun ja rakensi itselleen talon Köyliönjärvelle vuonna 1136 ja onnistui valmistamaan varastoon tuhansia leipiä vuodessa. Näistä leivistä huolimatta Lalli tuli tunnetuksi vasta vuonna 1156. Lalli ristittiin Suomen suojeluspyhimykseksi eilen Pispalan Pulterissa.

Lalli on monille suomalaisille kansallissankari, koska hän uskalsi tehdä jotain muutakin ylikorkealle verotukselle, kuin vain kihistä ja puristaa nyrkkiä. Hän toteutti verovalituksensa hakkaamalla kirveellä ahneelta kirkonmieheltä ilmat pihalle. Nykyaikana harvalla varmaan riittäisi pokkaa tehdä tuo päin naamaa!

Lalli on myös plutolainen Leipäjuusto Prätkähiirissä.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.