Laila Kinnunen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Laila Kinnunen.

Laila Kinnunen (8. marraskuuta 1939, Vantaa – 26. lokakuuta 2000, Heinävesi) oli suomalaisten syvästi rakastama ja rokkihemmojen inhoama kadehtima tummaääninen ja mainiosti fraseeraava (ääntään monipuolisesti käyttelevä) laululeidi. Lailan syntymänimet olivat Laura Annikki. Pieni Laura-tyttönen alias Laila varttuikin ruokaisessa Ruotsin maassa sotalapsena. Hän ilmeisesti taisi kait voittaa jotkin laulukilpailutkin? Kankeakieliset sveddut eivät osanneet nimeä "Laura" - joten se käännettin oivasti osuvaksi muotoon "Laila". Muutama Lailan biisi alkaakin alkujuonnoilla: "Laailaa-laailaa". Öhm, no edes ainakin yksi: näin on!

No mutta enivei - Laila Kinnunen oli eräitä 60-luvun kaikkein rakastetuimpia artisteja, aivan varauksetta. Sitä ei mikään muuksi muuttanut. Laila löysi jostain Bosnian alueelta etevän muusikon (kolmea kapulaa heiluttavan rumpalin) sekä pariutui tämän kanssa, ja vaihtoi trendikkäämpään sukunimeen: Misic. Se ei ole lähelläkään Misin seisaketta junaradalla (vielä purkamaton) Rovaniemen ja Kemijärven välillä.

Aivan oikeasti, koti-ikävästä takaisin Suomeen jäi pienelle Laila-tyttöselle syvä kaipuu, jota hän lähti parantamaan laulamalla. Työ tuottikin pian tuloksen, ja menestystä hyödynsi myöskin levy-yhtiö Scandia. Taiteilija Laura Kinnunen, myöhempi Misic syrjäytyi aiemmasta ihmisarvoisesta elämästään armaassa Suomenmaassa. Hän ei saanut esim. taiteilijaneläkettä, jonka saadakseen muiden muassa Juice Leskinen joutui käymään 57-vuotisen, niin kutsutun virastosodan. Taiteilijan arvonimeä ei Kinnuselta riistänyt edes Kotipostin toimittajakaan. Laila Kinnunen sai Milana-nimisen tyttären, josta hänestäkin tuli arvostettu ja kuuluisa laulaja. Tämä olikin varsin kaukonäköinen, sekä kouluttautuen optikoksi. Milana, jonka ensimmäinen etunimi onkin hieman ehkä yllättävällä tavalla: Laila, kunnostautui myöskin ns. lällätys-biisien teossa. Näistä on tullut etenkin Ylen Suolen kautta varsinaisia korvamatoja.

Lailan lahjakkaan elämän päätös, se oli valitettavan suomalaistyypillinen. Se tarkoitti kelpaamattomuutta nykypäivän (00-luvun) tv:n reality-sarjoihin. Se oli tasan yhtäkuin samaa = lehdet eivät enää kirjoittele. Nyyh. Väitetään myöskin Lailan kuolleen, suomalaisklassilliseen tapaan: liikaan viinanottoon. Tätä tietoa ei ole mikään lähde kiistatta kiistänyt (kuten juorulehdet).

Varmistamattomien lähteiden mukaan Hector omisti yhden laulunsa Lailalle: "Lauralle". Ääk! Kun sen tekikin Kauno Pöyhkeä! Heken biisu olikin: "Oi La-ura, sua kai-paan..." (Tell Laura I love her) -Ääh, ööh: laulu kertoili varmaankin lyhytaaltoisen radioasemauran kannattamattomuudesta? Ajalla jolloin Merirosvoradiot olivat tosi megapop???


Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.