Kiitospäivä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1. kiitospäivä (taiteilijan näkemys)

Kiitospäivä eli Thanksgiving Day on kapitalistinen juhlapäivä, jonka juhlimisen syytä ei tiedä kovin moni juhlijakaan. Tarinoiden mukaan intiaanit olisivat lahjoittaneet amerikkalaisille hädänalaisille suojaa sekä ruokaa. Tapahtuma on merkittävä siinä mielessä, että kapitalistiset talousmatemaatikot katsoivat lahjoituksen ekonomiseksi voitoksi. Amerikkalaiseen tapaan auttavaa kättään ojentaneet alkuperäisasukkaat tapettiin sukupuuttoon.

Seuraukset[muokkaa]

Kiitoksesta tuli amerikkalainen tapa, jota he viettävät tosin eri tavalla kuin Jutta Urpilainen:

  • Intiaaneja ei kukaan todellinen amerikkalainen muista. Amerikkalaisia konservatiiveja kismittää edelleen, että heidän esi-isänsä pelasti intiaaniheimo, joka itse kääntää nimensä Tribe of Gay Head[1].
  • Juhlapäivällisellä tarjotaan kalkkunaa (paistettuna uunissa)
    • Jos vain on jotenkin mahdollista, niin ko. kalkkuna on itse pyydystetty intiaanien reservaatista
      • Tosin useimmat ostavat sen kuitenkin kaupasta. Siitä ei tosin voi syyttää Jutta Urpilaista, koska USA:n aselaeilla voi tietenkin olla vaikutusta asiaan. Myös intiaaneilla on aseet.
  • Koko suku tulee juhlapäivälliselle (pl. sukuun kuuluvat intiaanit)

Kiitospäivä kalenterissa[muokkaa]

Reseptejä[muokkaa]

Eräs tapa valmistaa perinteinen amerikkalainen kiitospäivän kalkkuna:

Viitteet[muokkaa]

Kiitokset[muokkaa]

Urpilainen.jpg Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia tätä artikkelia tähän saakka seuranneita, meidän upeita muokkaajiamme sekä ihmisiä, jotka ovat tehneet töitä hartiavoimin artikkelin hyväksi. Vaikka artikkeli on aivan paska, on kyseessä kuitenkin torjuntavoitto.

~ Jutta Urpilainen