Kiikoinen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiikoinen on entinen Suomen paikkakunta, joka kuitenkin päätettiin poistaa maailmankartalta, jotta Mongolian hallitus ja eritoten pelätty Tsingis-kaani ei löytäisi maansa kuuluisinta vankikarkuria kuultuaan tämän piileskelevän Kiikoisissa.

Kiikoisissa ei poikkeuksellisesti sijaitse yhtään kesämökkiä. Paikkakunnalla ei sijaitse yhtään yläastetta, ammattikoulua, tai lukiota, sillä harva kiikoislainen jatkaa ala-asteen jälkeen opintojaan.

Viimeksi, kun kunta oli itsenäinen, oli se osana Satakuntaa, mutta taloudellisesti niin heikossa kunnossa oleva kunta päätettiin liittää v.2013 Pirkanmaahan ja Sastamalan kaupunkiin, koska muualla se ei menestyisi, eikä kukaan muutenkaan halunnut Kiikoista jäämään Satakuntaan.

Kiikoinen on tunnettu poikkeuksellisen suuresta mopojonnekannasta alueen väkilukuun (~1245) nähden. Vuonna 2005 tehdyssä tutkimuksessa rekisteröidyistä moottoriajoneuvoista Kiikoisissa mopoja oli 64%, mutta määrä on kuitenkin noussut vuoteen 2014 mennessä 73 prosenttiin. Tästä teetetty lisätutkimus osoitti mopokannan jakautuvan ainoastaan Derbi - ja Yamaha-merkkisiin mopoihin. Mopojen äänekkäiden tehoputkien ansiosta etenkin Kiikoisten Jaaran asuinalue on suunniteltu suojattavan meluvalleilla. Myös Kiikoisten läpi kulkevan valtatie 11:n on ehdotettu 4 kilometrin matkalta nopeusrajoituksen laskettavan 30 kilometriin tunnissa.

Kiikoislaiset ovat kansainvälisesti hyvin vihattua kansaa erillisten tempaustensa ansiosta.

Kiikoisissa toimii myös pohjoismaiden suurin jonnepainotteinen MC Euroshopper-kerho. Kerhotilat sijaitsivat ennen Jaaran nuorisotalolla, kunnes lavialaiset tekivät joukkoiskun kerhotiloihin 2013. Tapahtuma on saanut paljon julkisuutta. Nykyisin kerhotilat sijaitsevat Kiikoisten ABC:n välittömässä läheisyydessä "neliöllä".

Pohjois-Carolinan osavaltio on julistanut 6.9.2011 ydinsodan Kiikoista vastaan, mutta tiettävästi kummallakaan osapuolella ei ole ydinaseita hallussaan.

Jaaran salaliittoteoria

Huhun mukaan Jaaran taajaman paikkeilla maan alla sijaitsee 1960-luvulta asti toiminut tislaamo, jonka perusti tamperelais-hollantilainen yrittäjä Esa von Persegren. Tislaamosta väitetään kuljetettavan pirtua Venäjälle. Epävirallisesti tämä onkin Kiikoisten alueen tuottavin yritys. Suomen viranomaiset eivät ole onnistuneet lopettamaan tislaamoa, sillä alue on esihistoriallisesti niin arvokas, että maahan ei saa tehdä suurempia kaivauksia. Tislaamon sisäänkäynti on salainen, sillä työntekijöillä on asiasta vaitiolovelvollisuus. 1960-luvulla Kiikoisissa vallitsi suuri työttömyys ja alkoholin kieltolaki tasavallan presidentin poikkeusmääräyksellä (Syitä ei tiedetä). Jaaranjoelta saatiin 1980-luvulla viranomaisten tietoon kaksi sukellusvenehavaintoa, ja nykyään nämä havainnot ovat vahvasti liitettyinä Jaaran tislaamoon. Jaarasta itään vievillä teillä on myös havaittu lähivuosikymmeninä poikkeuksellisen paljon venäläisiä ja latvialaisia rekkoja.

Jaaran alue on ollut tutkijoita jo kauan kiinnostava kohde, sillä radioaktiivinen säteily Jaaran taajaman kohdalla on ollut 1980-luvulta saakka erittäin suuri. Tämä voi johtua toki alueella 80-luvulla sijainneen ruotsalaisten ainoan ydinvoimalan räjähdyksestä. Paikalliset epäilivät ydinvoimalan olevan yhteyksissä tislaamoon. Räjähdyksestä selvinnyt voimalan työntekijä Bror-Jokke Svensson testamenttasi huhujen mukaan veljenpojalleen paperin, josta löytyy tislaamon sisäänkäynti. Vähän aikaa voimalan räjähdyksen jälkeen von Persegren ammuttiin liikkuvasta autosta Kiikoisten ainoan maamerkin Penkkimäen kaupan pihaan. Viranomaiset eivät ole onnistuneet selvittämään tapahtuman motiiveja. Poliisit epäilevät Venäjän miliisien yrittäneen lahjoa von Persegreniä suurella summalla tislaamon sisäänkäynnin sijainnista. ABC:lla pyörivän mafian uskotaan toimineen välikätenä asiassa.

Kiikoisten ABC

Kiikoisten ABC on kansainvälinen suojelukohde, koska se on maailman ainoa huoltoasema, joka on kokonaan kielletty mustilta ihmisiltä. Kiikoisten ABC:llä toimii Venäjän mafian ylläpitämä ihmiskauppakeskus, jossa myydään ruotsalaisia katulapsia rikkaille kiikoislaisille oligarkeille, jotka ovat rikastuneet Jaaran viinakaupalla. Kiikoisten ABC:llä järjestetään myös maailman suurin vuosittainen märkä-kalsarikilpailu. ABC on myös Kiikoisten ainoa tiedettävä kiinteistö, jossa on sähköt ja juokseva vesi. ABC:n välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Valko-Venäjän hallituksen yksityislentokenttä, jota Putin on viime aikoina käyttänyt runsaasti. Kiikoisten ABC on myös asettanut tankkauskiellon automaateillaan Derbikuskeille.

Perjantai-iltaisin ABC:n parkkipaikalla on tapana järjestää epävirallisia tracktor pulling-kilpailuja, joissa mitataan, kenen traktori jaksaa vetää painavinta kuormaa. Kuormana traktorikuskit yleensä käyttävät parkkipaikalta löytyvää erilaista irtaimistoa, kuten tyhjiä rekkoja tai autoja.

Historia

Kiikoinen perustettiin vuonna 666 Suomeen eksyneiden sisäsiittoisten viikinkien toimesta. 1278 Ruotsin homoseksuaalien liitto osti viikingeiltä alueen. Poikkeuksellisen geeniperimän vuoksi kiikoislaiset miehet ovat lähes kaikki nykyäänkin homoja. 1800-luvulla Kiikoisissa sijaitsi maan ainoat puuvillapellot, johon haettiin etenkin Keski-Afrikasta paljon mustia orjia, minkä takia Kiikoisissa asuu nykyäänkin hyvin paljon mustia. Kiikoista toisinaan siteerataankin Suomen Bronxiksi, koska kiikoisten asukkaista 68% on tummaihoisia. 30% on Kazakstanista tulleita turisteja joita ei eriävistä syistä ole päästetty lähtemään ja loput 2% ovat alkuperäsisiä alkuasukkaita joita kutsutaan kiikoarigoanaaleiksi. 1600-luvulla Kiikoisten alkuperäiskansa metsästettiin melkein sukupuuttoon, jotta Karvialaiset metsästäjät saisivat talveksi vaatteita. Ylijäämänahasta valmistettiin ulkomaan vientiin (pääosin ruotsalaisille) kortonkeja. Kortonkien valmistus kuitenkin lopetettiin 1669 , kun Ruotsissa todettiin laaja HIV-epidemia.