Keskustelu hikikirjasta:Argumentoinnin korttipakka

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Halusin vain herättää keskustelua -kortti? --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 15. maaliskuuta 2010 kello 15.46 (UTC)

Minua taas kiinnostaa kuvitus. MTG-korttigeneraattorille saattaa tulla käyttöä. "Hitler and the Nazis" taitaa jo löytyä jostain artikkelista. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 15. maaliskuuta 2010 kello 17.05 (UTC)
Olisko sulla itsellä tietotaitoa loihtia noita kortteja? "Hitler and the Nazis" löytyy jo natsikortti-artikkelista. --- Madoso 17. maaliskuuta 2010 kello 9:39
Niin tarkoitin siis niitä kuvia. Madoso 18. maaliskuuta 2010 kello 01:00
Minulla ei ole tällä hetkellä aavistustakaan siitä, että mistä moisen löytää. Olen kuitenkin nähnyt niin monia höpsöjä ja epätasapainoisia faniviritelmiä, että jonkinlaisen helppokäyttöisen generaattorin on oltava olemassa. Googletanpa tähän väliin.
  • http://magic.falseblue.com/ on helppokäyttöisen ja asiallisen näköinen, mutta näyttää komentoriisutulla selaimellani hieman oudolta. Ottakaa hitaasti sen klikkailun kanssa.
  • Lisäksi löysin läjän linkkejä koneelle ladattaviin ohjelmiin, joilla voisi tehdä kortteja. Luultavasti täynnä troijalaisia. (En ole vainoharhainen).
Löytämäni tulokset on kuitenkin tarkoitettu vuoropohjaisen taistelukorttipelin korttien tekemiseen siinä missä "korteilla" argumentointimielessä on varsin erilainen tarkoitus. Tietenkin hyvin toteutettuna MTG-korttiversio "kortista" voi olla hauska juttu monienkin mielestä. Mutta Stalin-korttina näkisin mieluiten pelikortti-mallisen kaksoisrintakuvan, maan ja arvon paikalla voisi olla vaikkapa todella omaperäisesti vasara ja sirppi. Vakuuttava lopputulos vaatinee kuitenkin MS Painttia raskaampaa kalustoa, joten tämä idea jäänee toteutukseltaan tälle tasolle. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 18. maaliskuuta 2010 kello 00.06 (UTC)
Itse en tajunnut tuosta MTG-korttigeneraattorista hirveämmin, koska en oo liiemmin MTG-kortteja läiskinyt, mutta Photoshopin kanssa veivaamisesta on kokemusta. Tuo ideasi Stalin-kortin väsäämisestä jäi kyllä kovasti kutkuttamaan, mutta ongelma on siinä että tekijänoikeusvapaa materiaali multa puuttuu. En oikein tiedä miten ne kaikki kuvamateriaalin tekijänoikeuskiemurat menee ja olen varovainen, voikohan esim Uncommonsin galleriasta poimia jonkun veikeästi hymyilevän Stalinin kuvan (ja ehkä muuta oheismateriaalia) ja muokkailla siitä se kortti? --Madoso 25. maaliskuuta 2010 kello 02.14
Suuresta osasta Neuvostoliiton valtiollista propagandaa, jossa Isä Aurinkoinen esiintyy, ovat tekijänoikeudet (jotka eivät ikinä Neuvostoliitossa missään erityissuojeluksessa olleetkaan) rauenneet tai niitä ei ole alun perinkään ollut. Wikimedia Commons tulkitsee asian siten, että "ensimmäisen kerran Neuvostoliitossa tai Ukrainassa julkaistu teos on ilman tekijänoikeuden suojaa, jos se julkaistiin ennen vuotta 1951, ja sen tekijä (jos tekijä tiedetään) kuoli ennen vuotta 1951 ja/tai jos se on osa lehdistötiedotetta, osa kansanperinteellistä teosta, virallinen asiakirja, valtion tai pienemmän hallinollisen alueen symboli" tms. ([1]) Monissa propagandajulisteissa ja -kuvissa tekijän varmentaminen on käytännössä mahdotonta. Esim. näiden käytöstä tuskin tullaan urputtamaan. --Napoleon 25. maaliskuuta 2010 kello 17.58 (UTC)
Kiitos tiedosta. En tullut ajattelleeksi sitä noin. Mitenköhän mahtaa sitten olla sen suhteen kun täälläkin usein näkee kuvia esim. Matti Vanhasesta, joita ei taatusti ole kukaan tavallinen kuolevainen räpsinyt digikamerallaan vaan ne on jostain iltapäivälehtien kotisivuilta tms. Oon usein miettinyt että onko ne laitettu tänne tekijäinoikeuslakeja uhmaten vai onko koko hommassa jokin porsaanreikä jolla ongelmat voi siirtää vähintään huomiseen.--Madoso 27. maaliskuuta 2010 kello 04:56 ja pienessä laitamyötäisessä.
Nämä ovat hys–hys-asioita. Uncommonsin probleema. Tai no. Meillä ei voida ehkä vedota samalla tavalla kuuluisan epämääräiseen informaatioarvoon, kuten Wikipediassa tekevät. Periaatteessahan kaikkien Michelangelon, Leonardon ja Caravaggion maalauksiakin esittävien kuvien oikeuksia pitelee kourissaan valokuvan ottaja; heitä on vain vaikea varmentaa käytännössä, kun versioiden erottaminen toisistaan on likipitäen mahdotonta. Jos näistä asioista tulee valituksia, emme tietenkään voi asettua tekijänoikeuksia vastaan. Ja kortti on tosiaan muuten erittäin hyvä, kiitos siitä. --Napoleon 27. maaliskuuta 2010 kello 10.35 (UTC)
Kiitos!:) Ja niin vähän tuon tekijänoikeus-kysymyksen suhteen uumoilinkin. Nostetaanpa kissa pois pöydältä. Mutta tuo informaatioarvo on hyvä peruste, sitä voi tiukassa tilanteessa soveltaa täälläkin. .--Madoso 27. maaliskuuta 2010 kello 12:51 (UTC)
Kortti näyttää todella hienolta. Kuinka kauan koko komeuden tekoon kului? --Liity meihin tai kuole --Hjassan 27. maaliskuuta 2010 kello 10.02 (UTC)
Kiitos, hyvä jos kelpaa:) Tunti siihen taisi eilen hurahtaa. Varsinainen "palapelin kokoaminen" on nopeaa mutta sitten piti miettiä että millaisella grafiikalla se Isä Aurinkoinen kortissa komeilis.--Madoso 27. maaliskuuta 2010 kello 12:29 (UTC)

Artikkeli mainittu[muokkaa]

Metro live -lehdessä, Natsikortti -artikkelissa, on lainaus artikkelistamme. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 17. kesäkuuta 2011 kello 19.33 (UTC)

Hoh hoh hoh hoo! Kenelle lähtee orankimitali?--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 18. kesäkuuta 2011 kello 13.00 (UTC)
Myos Helsingin Sanomissa [2] on hikipediaa siteerattuCpp

Muokkaus (suojattu muutoksilta)[muokkaa]

Fascismikortin tunnettuihin käyttäjiin voisi lisätä Johan Bäckmanin.--Ababababa (keskustelu) 16. lokakuuta 2018 kello 13.51 (UTC)

Ehdotus[muokkaa]

Ns. kehitysvammaisuuskortin (esimerkki: "mulla on autismi, et sä voi syyttää mua tollai!") käyttöä näkee netissä silloin tällöin, ainakin tietyillä sivuilla. En osaa sanoa mihin kohtaan kuuluisi artikkelissa (varmaan ainakin viittaukset rasismikorttiin ja se kuulu mun kultuuri -kortteihin pitäisi olla), mutta jos joku inspiroituu niin ihan vapaasti. Käyttäjiin lukeutuu ainakin tapaus Chris-chan, sikäli kuin olen tyypistä perillä. --Teleskooppi (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 21.16 (UTC)

Tein toivottavasti hieman vastaavan puolustuskorttien listaan. --Kurin työtunnus (keskustelu) 3. lokakuuta 2021 kello 17.56 (UTC)
Hyvältä näyttää, ja näin yhden typon poistettuani vielä paremmalta. --Teleskooppi (keskustelu) 24. lokakuuta 2021 kello 13.11 (UTC)