Keskustelu:Skitsofrenia

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuota noin[muokkaa]

Eikö tämä kannattaisi liittää hulluus- artikkelin kanssa? Kummassakin kerrotaan suunnilleen samoja asioita.--Wooohooo! Crazy smiley.jpg 27. heinäkuuta 2007 kello 15.10 (UTC)

Samoin myös psykoosi ja psykopaatti--Wooohooo! Crazy smiley.jpg 27. heinäkuuta 2007 kello 15.12 (UTC)

Hulluus on kyllä minusta paljon yleisluontoisempi artikkeli kuin skitsofrenia. Lisäksi tässä artikkelissa pelataan aika ovelasti persoonallisuuden jakautumisella. Mielestäni nämä kaksi kannattaisi ehkä pitää sittenkin erillään, myös siksi, että molemmat ovat aika mukavan mittaisia luettavia. Sen sijaan psykoosin ja psykopaatin voisi ehkä yhdistää keskenään, mutta ne eivät ihan terävintä kärkeä olekaan. --Napoleon 27. heinäkuuta 2007 kello 15.33 (UTC)
Skitsofrenia ei itseasiassa edes aiheuta persoonallisuuden jakautumista. Sen sijaan voimakas dissosiatiivinen oireilu aiheuttaa. Terv. nimim. keittiöpsykologi. --Miihkali 9. lokakuuta 2009 kello 17.13 (UTC)
Todellisuudentajun krooninen puutostila tuskin ollenkaan aina tarkoittaakaan persoonallisuuden monistumista. Ja tuo Wooohooon ehdotus ohjata skitsofrenia, psykoosi ja vieläpä psykopaatti (psykopatialla ei liene juurikaan tekemistä skitsofrenian kanssa) saman hulluus-otsikon alle on aika järjetön, vaikkakin sen kommentoiminen näin epäajankohtaisena ajankohtana on sekin hieman kyseenalaista. Oh by the way, what is a schizophrenic buddhist? - Two with the universe. Ehehhee...

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ perjantai 9. lokakuuta 2009 17.29

Rienausta[muokkaa]

Artikkelissa tehdään pilkkaa enkelihavainnoista asettamalla ne osaksi laajemman ivan alaisena olevaa uskontoa. Tämä on mitä loukkaavinta ja mauttominta, sillä varsinkin vanhoilla ja kuolevilla ihmisillä esiintyvät enkeli- ja muut tavallisuudesta poikkeavat havainnot aiheutuvat usein DMT:stä, tuosta jalosta ja jumalaisesta sisäsyntyisestä psykedeelistä. Vaadin rahallista (tai muuten aineellista) korvausta henkisestä kärsimyksestä.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ perjantai 9. lokakuuta 2009 17.34