Keskitysleiri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuberkuloosi pelasti minut keskitysleiriltä.
Tämä artikkeli kertoo Natsi-Saksan tuhoamisleireistä. Rippileiristä on oma artikkeli. Myös Hikipedian Kesäleiri liippaa läheltä.

”Keskitysleiriin - siellä kaikilla oli niin mukavaa!”

~Juice Leskinen

Pieni nokipoika vaan;

Uunin piippuun katoaa.

Keskitysleirit eli riemuleirit olivat Saksan jalkapallomaajoukkueen entisen päävalmentajan Heinrich Himmlerin idea jalkapalloinnostuksen palauttamiseksi Saksan Valtakuntaan. Yhdessä tähtijalkapallojoukkue SS:n kanssa Himmler käynnisti suurprojekti Holokaustin, joka opetti ihmisiä keskittämään palloa kunnolla ja oikeaoppisesti. Keskitysleiri oli paikka, joka sekoitetaan yleensä virheellisesti kansanmurhien tapahtumapaikkoihin, joista kertoo artikkeli kesäleiri (jota taas ei pidä sekoittaa kansantansseihin, vaikka kovin läheisiä ovatkin). Myös vastoin yleistä luuloa ADHD-lapsia ei koota keskitysleiriin, sillä keskitysleiri ei kouluta keskittymään.

Keskitysleirejä järjestettiin ympäri Eurooppaa, enimmäkseen Itä-Euroopan maissa kuten Puolassa, ja ne saavuttivat suuren suosion etenkin juutalaispelaajien keskuudessa. Keskitysleirien järjestäminen lopetettiin toisten maailmanmestaruuskisojen lopulla Saksan joukkueen hävittyä alkulohkonsa, jossa olivat mukana USA, Venäjä, Iso-Britannia, Italia ja Suomi.

Tunnettuja keskitysleirejä ovat mm. nyttemmin käytöstä poistettu Auschwitz-Birkenau Puolassa, Jurunukufunafutiokinawasapaskakasakosikyrikikukutonga Tyynellämerellä sekä erinomaisesta palvelutasostaan tunnettu savimaja Abu Ghraib Irakissa. Suomessa keskitysleirejä on enää muutama. Yksi viimeisistä on Töölön ala-aste Helsingissä. Leppoisat lehtorit lähettävät lapsia sinne harjoittelemaan jalkapalloa. Hieman samantyylinen leiri on myös Mäntsälän keskustassa sijaitseva Ehnroosin koulukeskus.

Bully.jpg Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.