Keltit

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Musta druidi sotisovassaan

Keltit olivat muinaisia druideja eli shamaaneja keski- ja länsi -Euroopassa. Siinä missä germaaniheimojen jokainen kunnon mies oli soturi (siviilipalvelusta ei tunnettu), oli jokainen kunnon keltti velho eli druidi (uskonnonvapautta ei tunnettu). Druideja oli sekä valkoisia että mustia. Valkoiset palvoivat valkojumalia, kuten Sarajaa, mustat mustajumalia, kuten Teutatesta. Sekä pimeä että valoisa puoli olivat kuitenkin riippuvaisia samasta taikavoimasta, jota kumpusi maasta. Siksi näennäisestä keskinäisestä vihamielisyydestään huolimatta sekä pimeä että valoisa puoli tarvitsivat ja ymmärsivät toisiaan. Varsinkin germaaniheimojen uhatessa he toimivat yhdessä.

Taikavoimaa nesteytettiin ja pullotettiin voimanlähteiden luona, jotta sitä voitiin käyttää missä tahansa, tarpeen tullen.

Vaikka keltit olivat velhoja, he olivat myös sotaisia puolustaessaan maitaan. He jäivät sotahistoriaan lähinnä pelottavasta ulkonäöstään ja hyödyntämästään raivohulluudesta eli berserkkitilasta johtuen. Druidien aseinsa olivat karmahkat eli "valomiekat", peilinkiiltäviksi hiotut sahaanteräiset miekat. Mustat druidit käyttivät toisinaan myös vestrux-koukkuaseita, jotka muistuttivat viikatetta. Viikatemiehen hahmo lienee peräisin näistä kammotuksista.

Kuuluisia kelttejä:

Lähteet[muokkaa]

  • Prokopios: Sotien historia, osa III (89 eaa)
  • Fransiskus Donau: Tunne vihollisesi (403 jaa)
  • Diego Magalleon: Raakalaiskansat (1145 jaa)
Drinkingbeer.jpg Tämän tynkäartikkelin edellinen kirjoittaja myöntää olleensa humalassa.
Korjaa känninen toilailu pyyhkimällä artikkeli siistimmäksi.