Keltainen aistimus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keltainen aistimus on asia, joka tuntuu samalta kuin olisit keltaisessa huoneessa joka maistuu, tuoksuu, kuulostaa, tuntuu ja näyttää keltaiselta. Tunnetuin keltainen aistimus on banaani, jonka haju muistuttaa lähinnä keltaista banaania, josta saat pään kipeäksi.

Banaaniterttu harvinaisen ruskean puuaistimuksen päällä.

Keltainen aistimus on tärkeä energianlähde tulevaisuuden mullistavimmalle keksinnölle: lautasantennille, joka käyttää banaanista saamaansa energiaa lähettääkseen omistajansa TV-ruudulle käsittämätöntä keltaista suttua, joka valuu olohuoneen lattialle jättäen jälkeensä kauhean sotkun. Ihmisten vielä siivoillessa lattioitaan lautasantenni ehtii hyvin ottamaan yhteyttä satelliittiin ja uhkaamaan sen kautta koko maailmaa kauhealla tavalla: Elleivät ihmiset luovuta maailmanvaltaa lautasantennille, se lähettäisi kaikkiin talouksiin tästedes vain ruudun täydeltä keltaista sotkua. Ihmisillä ei ollut vaihtoehtoa. Heidän oli pakko juoda mansikkapirtelöä ja luovuttaa valta banaania mussuttavalle lautaselle.

Kun lautasantenni sai maailmanvallan, se juhli tätä syömällä koko maailman banaanit. Tämä sai apinat erittäin tyrmistyneiksi ja niinpä ne vetäytyivät koko loppupäiväksi puun alle mököttämään. Ihmiset taas saivat antennista tarpeekseen ja matkustivat tähtienvälisellä pesukoneella lähimmälle asuinkelvolliselle planeetalle ottamaan mallia esi-isistään, eli mököttämään jonkun korkean esineen tai kasvia muistuttavan biomuodon alle, sillä ulkoavaruuden eliöistähän ei voi koskaan olla varma.

Historia

Maasta kaksi planeettaa auriinkoon päin on Aurinko. Eräänä kauniina päivänä aurinko sai niin kauhean päänsäryn, että kaikki muut auringon elintoiminnot pysähtyivät. Aurinko päätti käyttää tätä hyväkseen, koska ei muutakaan voinut, ja keräsi kaiken energian päänsärystä käyttääkseen sitä omiin tarkoituksiinsa. Niinpä Aurinko käytti tekemäänsä energiaa luodakseen valoa ja lämpöä, muttei oikein tiennyt miksi. Ehkä se vain oli jännää.

Aurinkoa voidaan pitää ensimmäisenä keltaisena aistimuksena, koska sen näkee, tuntee lämpönä Maahan saakka, maistaa, jos pääsee kyllin lähelle aurinkoa, haistaa samalla tavalla ja kuulee hetken päästä kauheana kiljaisuna kun olet mennyt uteliaisuuksissasi koskemaan siihen. Auringon lämpö kasvatti Maassa banaanipuita ja näin ollen myös toisen keltaisen aistimuksen. Ihminen itse osaa tuottaa kahta erilaista keltaista aistimusta: virtsaa ja korvavaikkua.

Tuntomerkit

Se on keltainen.

Asuinpaikka

Se asuu kaikessa keltaisessa.