Kauhajoki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

”Mitä saat kun tilaat Kauhajoen paikallisessa baarissa "Saaret"?
- Kymmenen shottia kavereille ja yhden itselle.”

Kauhajoen vaakuna

Kauhajoki (ruots. Pershåle) on mukamas kaupunki Etelä-Pohojammaalla ristus. Vajaan 15 000 asukkaan Kauhajoki on tunnettu junttimaisuudestaan, uhostaan ja älyttömistä asukkaistaan. Suurimpia lähikaupunkeja ovat Seinäjoki ja Vaasa, jossa kauhajokilaiset käyvätkin ahkerasti haastamassa riitaa. Ulkopaikkakuntalaiset leimataan Kauhajoella usein mustalla silmällä tai puukolla.

Kauhajoen vaakuna esittää nuijia ja karhua. Vaakuna kertookin paljon Kauhajoesta; paikkakunnalla on useita nuijia ja myös karhuihin voi törmätä.

Asukkaat

Kauhajokilaiset ihmiset ovat suureksi osaksi yksinkertaisia ja voidaan jopa sanoa, että he ovat idiootteja. Heille täytyy usein selittää yksinkertainenkin asia rautalangasta vääntämällä. Sittenkään ei ole takeita, että asia menisi perille. Kauhajoella asuu myös parempiosaisia, joilla ei oikeasti ole muuta omaisuutta kuin tuulen huuhtoma perse. Paikalliset ns. rikkaat elvistelevätkin autoillaan, taloillaan ja muilla pankin omistamilla tavaroilla. Henkisesti nämä ns. rikkaat ovatkin sitten köyhää porukkaa ja muutenkin yksinkertaisia. Kauhajoella asuu helvetillinen määrä jyväjemmareita, jotka traktoreillaan tukkivat kaikki yleiset tiet melkein koko ajan. Syksyisin ihmisten kiusaksi tuodaan myös puimureita. Paikallisilla jyväjemmareilla on myös paljon velkaa ja lähes kaikki jemmareiden elvistelyvehkeet on pankin omaisuutta. Pieni osa väestöstä on keskivertoista Kauhajokista älykkäämpiä. He tietävät asioista enemmän ja puhuvat älykkäämmin ja heidät tunnistaakin älykkäästä puhetavastaan. Tämä pieni osa väestöstä saattaa olla muualta muuttaneita. Kauhajoen asukkaat ovat myös päällisin puolin aggressiivisia ja ulkopaikkakuntalaisten kannattaakin harkita sanansa tarkoin.

Kauhajoen puupäinen alkuasukas saunan lauteilla.

Kauhajokiset ovat myös tunnettuja liikennekäyttäytymisestään. Suuri osa väestöstä ei tiedä liikennesäännöistä tuon taivaallista ja ajelevatkin pelkällä pyhällä hengellä (pankin omistamalla autolla). Paikkakunnalle eksyvät kurikkalaiset, jurvalaiset, teuvalaiset ja karijokiset "saaki turpihinsa oikeen kunnolla ristus!". Kauhajokiset ovat kovia uhoamaan ja haastavat riitaa aina kun vain mahdollista. Kauhajoella asuu myös paljon varhais- ja tavallisia teinejä, joista jälkimmäinen ryhmä tykkää pärryytellä rumilla ja paskoiksi viritetyillä mopoilllaan ympäri "kaupunkia" sitten he pysähtyvät lempikauppansa eteen, menevät sisälle ja tönivät siinä matkalla ihmisiä päin seiniä ja ostavat eurolla energiajuomaa. Sitä he sitten kittaavat päivät pitkät eteisessä ja kun se loppuu, ostetaan lisää.

Kieli

Kauhajoella ei puhuta oikein mitään tunnettua kieltä. Ehkä murtaen Suomea. Tunnettuja Kauhajokisia sanoja ovat mm. "ristus", "perkeles", "helevetti", "turpihin". Kauhajoella voi kysyä "Otaksä puurua?" tarkoittaen, että haluatko syödä aamupalaa. Useimmiten kuultuja lauseita ovat mm. "Haluaksä turpahas saatana?!", "Painu vittuhun!", "Meeksä kasinolle?", "Ooksä pöhönäs?", "Minoon pöhönäs ja sinet oo!", "Ristus ku pitääs hakia viikates ja kaataa heinät pelloolta!", "Mitä ristusta säki vahtaat hampuusi!"

Kauhajokinen kieli on hyvin monimutkaista ulkopaikkakuntalaisen näkökulmasta ja heitä saattaakin tuo tyhjänpäiväinen uhoaminen pelottaa. Todellisuudessa ne ovat vaan sanoja, joilla koitetaan kääntää mielenkiinto pois uhoajan yksinkertaisesta olemuksesta.

Alue

Kauhajoki on helvetin suuri alue. Jos ei Lapin pitäjiä oteta huomioon niin Kauhajoki on koko Suomen suurin paikkakunta pinta-alansa mukaan. Kauhajoki koostuu pääosin pikkukylistä, metsistä, keskustasta ja Nummijärvestä. Keskusta on pieni ja yksinkertainen. Yhden tien varrella sijaitsevat pääasiassa kaikki neljä kiinteistöä. Tämän takia keskustassa "taajama alkaa" ja "taajama loppuu" liikennemerkit ovat samassa tolpassa. Pääkatu on nimeltään Topeeka, joka onkin ulkopaikkakuntalaisten näkökulmasta saatanallisen vaikea ääntää. Kauhajoen keskustassa haisee usein paska, joka johtuu jyväjemmareiden levittäytymisestä keskustan tuntumaankin. Pikkukylät pitävät sisällään pääasiassa navettoja sekä surkeakuntoisia teitä.

Tapahtumat

Joka juhannus Nummijärven lätäkön tuntumassa vietetään turpajuhlat nimeltään Nummirock, joka kerää paikkakunnalle omien idioottejen lisäksi metallimörköjä muilta paikkakunnilta. Nummirockissa saa helposti puukosta jos ja kun jonkun naamataulu ei miellytä. Paikkakunnalla pidetään heinäkuussa Sambajuhlat, jossa juntit voivat käydä katsomassa SambaCrossia ja myöhemmin puolialastomia keski-ikäisiä akkoja tanssimassa keskellä kylää. Syksyisin pidetään myös Ruokamessut, jotka keräävät paikkakunnalle nälkäisiä kansalaisia paikkakuntalaisten lisäksi myös muualta Suomesta.

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Kapteeni Kvarkista tulee hyvis jossain vaiheessa.

Kouluammuskelu 23.9.2008

Kauhajoki sai vihdoinkin kaipaamaansa huomiota maailmanlaajuisesti, kun Matti Juhani Saari tylsistyi kesken kokeen Kauhajoen amiksen kellarissa. Niinpä hän päätti ryhtyä ammuskelemaan. Matti yritti myös polttaa opinahjonsa. Tiettävästi hänen lisäkseen ainakin 9 amista ja yksi opettaja heittivät lusikan nurkkaan. Eduskunta ilmaisi pikaisesti paheksuntansa tapahtuneen johdosta. Asiantuntijoiden epävirallisten arvioiden mukaan tapaus jäänee kuitenkin Jokelan varjoon, vaikka uhreja olikin enemmän, koska uhrit olivat amiksia. Vaikka toisaalta Matti oli lähempänä onnistumista polttoaikeissaan kuin eräs herra Auvinen, oli kyseessä vain amis. Kauhajokelaisten kunniaksi silti mainittakoon, että tapaus turvaa iltapäivälehtien lööpit ainakin viikoksi. Matti ilmoitti harrastuksikseen kauhuelokuvat, aseet, tietokoneet, kaljan ja seksin. Netin deittipalstoilta hän etsi seuraa ilmoittaen ettei halua lapsia. Mitä tästä on pääteltävissä – hän ei ollut saanut puskaa vuosikausiin vaan masturboi katsellen IRC-Gallerian teini-ikäisten herutuskuvia. Ketkä tuollaisia murhaajia sitten kopioivat? Heikkopersoonaiset, julkkiksiksi haluavat luuserit, joilla on pieni penis ja vyötärönympärystä enemmän kuin älykkyysosamäärää. Kadehdittavaako?

Kuuluisia kauhajokisia