Valkoposkihanhi

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Kanadanhanhi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valkoposkihanhi
Branta canadensis.jpg
Tieteellinen luokittelu
Kunta: eläinkunta (animalia)
Pääjakso: selkäjänteiset (chordata)
Alajakso: pahansisuiset
Luokka: linnut (aves)
Lahko: ilkeät
Jos etsit tietoa kanadanhanhesta, lue tämä artikkeli, mutta kuvittele linnun nimi kanadanhanheksi ja sen koko ja ulostemäärä noin puolitoistakertaiseksi.

”Saatanan idiootti! Alan pikkuhiljaa uskoa, että sinun munuaisesi olivat syntyessä väärinpäin ja pumppaavat kaiken kusen päähäsi!”

~Ilkka Koivisto valkoposkihanhelle

Valkoposkihanhet (Pasca leucopsis) (tunnetaan myös nimellä valkopaskahanhi) ovat hengenvaarallisia ja erittäin pahantahtoisia lintuja, jotka on katsottu tarpeelliseksi tuoda Venäjän metsistä Suomeenkin. Valkoposkihanhet ovat tuoneet kiistattoman lisän Suomen kansalliseen faunaan ja ulostetuotantoon.

Ulkonäkö

Valkoposkihanhien kaulan ja pään höyhenpeite on musta, joskin posket ovat valkeat. Selkä on ruskea. Valkoposkihanhet näyttävät uskomattoman typeriltä, melkein yhtä typeriltä kuin kanadanhanhet, mutta todellisuudessa niillä on hämmästyttävä henkinen kapasiteetti. Valkoposkihanhet pystyvät ratkaisemaan kuudennen asteen yhtälöitä päässään ja kommunikoimaan telepaattisesti (joskin tavallisimmin ne tyytyvät pitämään pirunmoista mekkalaa kaakatuksellaan, silkkaa ilkeyttään).

Käyttäytyminen

Valkoposkihanhet materialisoituvat usein tyhjästä. Tällainen tapaus on todistettu ainakin maamme navassa, Helsingissä, jo useampaan otteeseen. Noin kesän puolivälissä paikkaan, joka tunnetaan myös nimellä Kaivopuisto, kokoontuu sekalainen sakki hiilenkiertoon perustuvia elämänmuotoja kuuntelemaan jotain, mitä eräät rohkeat Valko-Venäjän poliitikot uskaltavat kutsua musiikiksi. Tuolloin tavataan puistossa myös lintulaji, joka tunnetaan näin meidän isänkielellämme nimellä valkoposkihanhi. Tapausta todistamaan jää maan ja "'musiikin' kuuntelijoiden" päälle vain kolmenkymmenen sentin ruskea kuori, joka häiritsevästi muistuttaa jotain, mikä kulkee suolen kautta. Maan tartuntatautivirasto (rakennus, jolle on myönnetty aivan liian koristeellinen nimi) ei ole vielä kyennyt vangitsemaan yhtäkään näistä kaupungin järjestyssäännön rikkojista tarkempaa tutkimusta varten.

Valkoposkihanhen albiino värimuunnos taltuttaa viattoman ulkoilijan tappavilla lasersäteillä.

Valkoposkihanhet ovat äärimmäisen vaarallisia. Ne liikkuvat usein parvina ja käyttävät ravinnokseen mitä tahansa ruumiinosaa, jonka saavat nokkansa puristuksiin. Valkoposkihanhet eivät tunne armoa, ja käyvät kimppuun juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Hyökkäystä edeltää sihinä tai vaihtoehtoisesti mielipuolinen nauru. Valkoposkihanhet saalistavat laumoissa ja pystyvät valtaamaan hallintaansa kokonaisia uimarantoja ihmisten katsellessa voimattomina sivusta. Tiedeyhteisössä on laajalle levinnyt konsensus, että valkoposkihanhien tavoitteena on valloittaa maailma. Tavoitteensa saavuttamiseen valkoposkihanhilla on kaksi strategiaa:

  1. Ihmisten elinympäristön hukuttaminen ulosteisiin
  2. Ihmisten tappaminen brutaaleilla yllätyshyökkäyksillä

Valkoposkihanhien maailmanherruus merkitsisi yleisten arvioiden mukaan kaiken hyvän ja oikean katoamista maan päältä. Nämä asiat korvattaisiin todennäköisesti ulostekasoilla.

Suhde kanadanhanhiin

Kanadanhanhet sekoitetaan usein valkoposkihanhiin, koska molemmat näyttävät samanlaisilta, paskovat rannat ja kentät yhtä lailla umpeen sekä näykkivät lähestyvät pikkulapset verille. Teologit ovat toistuvasti pyytäneet Jumalalta vastausta, mitä pahaa ihmiskunta on tehnyt ansaitakseen molempien lajien epäkiitollisen läsnäolon, mutta taivaalta on satanut vastauksien sijaan vain linnunkakkaa.

Katso myös