Jussi Halla-aho (fundamentalistimuslimi)

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hullua fanaatikkoa. Häntä ei pidä sekoittaa samannimiseen SMP:n kunnallispoliitikko Jussi Halla-ahoon.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jussi Halla-aho.

” أشد الفاقة عدم العقل ”

~ Jussi Halla-aho

” أول الغضب جنون وآخره ندم ”

~ Jussi Halla-aho

” إذا تم العقل نقص الكلام ”

~ Jussi Halla-aho

” ليس الشديد بالصرعة؛ إنما الشديد الذي يملك نفسه عند الغضب ”

~ Jussi Halla-aho

” الكلاب تنبح والقافلة تسير (Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee) ”

~ Jussi-Halla Aho
Jussi Halla-aho
HaliJussi.jpg
Jussi Halla-aho vuonna 2006
Koko nimi: Jussuf Mohammad Allah-al'Akhbar
Syntymäaika: 1971
Syntymäpaikka: Tampere
Uskontokunta: Muslimi
Kuolintapa: Toistaiseksi elossa
Hiusten väri: Erämaan ruskea
Saavutukset: Kampanjointi monikulttuurisen Suomen puolesta
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Son söpö
Pilkkanimet: Mullah-Aho, Koraanikameli, Hallah Akbar, al-Hetero[1]

Jussi Halla-aho (s. 1971 Tampere), myös Jussuf Mohammad Allah-al'Akhbar on helsinkiläinen uskonnollinen johtaja, polygamisti, poliitikko ja yhteiskuntakriitikko, joka on tullut tunnetuksi maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaa, islaminvastaisen kritiikin sensurointia ja šaria-lakia kannattavista mielipiteistään. Hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2008 kunnallisvaaleissa sitoutumattomana Vihreiden ehdokkaana. Jussi Halla-aho ei myönnä olevansa sukua sille toiselle Jussi Halla-aholle.

Maaliskuussa 2010 Halla-aho ilmoitti lähtevänsä ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleihin Suomen islamilaisen puolueen listalla.

Lapsuus, poikaikä ja nuoruus

Halla-ahon lapsuus oli tavanomainen. Isä, kamelikuski, joi hallitsemattomasti al-kuhulia (كحول), mikä istutti poikaan syvän vihan tätä jaloa juomaa kohtaan. Äiti joutui väkivaltaisen ja kusipäisen isän pieksemäksi muiden vaimojen ja Halla-aho-pojan katsellessa. Halla-aho oli myös koko 9-vuotisen peruskoulun että 3-vuotisen lukion ajan vakavasti koulukiusattu. Näistä onnettomista asioista jäi lapseen vaikeat psyykkiset arvet, jotka muovasivat lapsen personaallisuuden pysyvästi epäsosiaaliseksi, kusipäiseksi, ja perusteettomien vihatuntemusten vuoksi selkeään ajatteluun kykenemättömäksi, sekä toimi siemenenä fundamentalistiselle islamismille.

Yliopistoura

Halla-aho ensin opiskeli amiksen hotelli- ja ravintolalinjalla kebab & pizza -mieheksi, mutta joutui toteamaan, että alalla työskenteli jo aivan liikaa hyvin pätevää kebabväkeä, ja siksi päätti suunnata yliopistolle opiskelemaan jotain vähemmän hyödyllistä.

Sangen vaatimattoman koulumenestyksen ja alhaisen älykkyystason vuoksi Halla-aho pääsi opiskelemaan vain yliopiston kielilinjalle, ja sielläkin vain vähemmän suosittuja kieliä. Halla-ahon muinaismoskeija-arabiaa käsitellyt väitöskirjatutkimus kuului kuitenkin vuoden 2005 Top Ten -väitöskirjoihin muinaismoskeija-arabian alalla Suomessa, ja väitöskirjasta lohkaistuja vertaisarvioituja kansainvälisiä julkaisuja on siteerattu jo 27 kertaa (kun taas kaiman ainokaista tieteellistä julkaisua on siteerattu yhteensä 5 kertaa 10 vuodessa.) Yliopistomaailman pääsääntöisesti islamofobinen ilmapiiri kuitenkin johti Halla-ahon syrjäytymiseen työelämästä, mikä tunnetusti johti poliittisen ja uskonnollisen toiminnan aloittamiseen etabloituneen yhteiskunnan ulkopuolella sen islamofiilisissä marginaaleissa. Tärkeinä vaikuttimina Halla-aho on maininnut muuli- ja kamelikaravaanien avulla käyty kirjeenvaihto Afganistanin Taliban-veljien kanssa, jotka nämäkään eivät poliittisten mielipiteittensä vuoksi olleet löytäneet sijaa Afganistanin huippuyliopistoissa. Oikeastaan ainoa näkyvä merkki Halla-ahon yliopistosivistyksestä ja kirjanoppineisuudesta on hänen taajaan viljelemät sanonnat ja sitaatit alkuperäisellä sivistyksen kielellä, arabiaksi.

Parlamentaarinen ura

Halla-ahon mielipidejohtajuus ja ylivertaiset sosiaaliset taidot johtivat välittömään menestykseen Suomen Eduskunnassa ja myöhemmin Europarlamentin islamofiilisessä jaostossa. Halla-ahosta tuli tuttu näky näiden kansanedustuslaitosten käytävillä: intensiivisesti itsekseen muinaisarabiaa jokelteleva älykkö, jolla on paljon tärkeää sanottavaa suvaitsevaisuudesta, rauhasta, maahanmuuton edistämisestä ja nuivien ei-islamilaisten ihmisryhmien vaaroista šarian periaatteiden mukaan järjestäytyneelle yhteiskunnalle. Halla-ahon huomiot ja laajemmat ulostulot tärkeissä yhteiskunnallisissa kysymyksissä johtivat välittömästi kansainvälisen huomion kiinnittymiseen hänen toimintaansa ja persoonaansa. Nämä ovat seikkoja, joiden laajasti arvioidaan takaavan hänen valintansa uudelleen seuraavissa eduskunta-, EU- ja myöhemmin Eurabia-parlamenttivaaleissa.

Poliittiset näkemykset

Halla-aho kannattaa avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa etenkin Lähi-idästä ja Afrikasta tuleville maahanmuuttajille. Hän on useasti kritisoinut mielestään liian maltillisen maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin lausuntoja "munattomiksi" ja kutsunut ministeriä mm. Natsiksi, Eva Brauniksi ja arjalaisäpäräksi. Thorsin puolueeseen RKP:hen Halla-aho on viitannut "Ruotsalaisten Kansallissosialistipuolueena".

Vuonna 2008 Halla-aho aiheutti kiivasta keskustelua syyttämällä lehdistöä islamofobian lietsomisesta, vaatimalla Šaria-lakien sisällyttämistä Suomen perustuslakiin ja ehdottamalla oikeistopopulistien Tony Halmeen ja Timo Soinin mestaamista Islaminvastaisten kommenttien ilmaisusta. Suomen kansaa Halla-aho luonnehti "sisäsiittoisiksi jääräpäiksi" ja "itseriittoisiksi äpäriksi" jotka "onneksi ovat sukupuuton partaalla".

Halla-aho on myös vaatinut lisää apua pakolaisten sulauttamiseksi suomalaiseen yhteiskuntaan, mm. moskeijoita rakentamalla ja monikulttuurisuutta tukevien televisiokanavien perustamisella. Hän myös ehdotti Islamin tasavertaistamista kristinuskon kanssa koulujen uskonnonopetuksessa.

Halla-aho on julkistanut tärkeimmät osat poliittisesta ohjelmastaan verkkosivustolla Al Sklipta - Rukouskutsuja vuotavasta rännistä. Tästä hyvästä Halla-aho on saanut runsaasti julkista tunnustusta, muunmuassa Islamilaisen Uuden Maailmanjärjestyksen Yhteistyöneuvoston tiedonjulkistamispalkinnon sekä Skepsis ry:n Anti-Huuhaa-kunniamaininnan. Halla-aho on maininnut haluavansa jatkaa islamofiilista lähetystyötään julkaisemalla Al Skliptan omakustanteena, käännettynä suomen lisäksi arabian eri murteille sekä tärkeimmille Afghanistanin ja Pakistanin kielille.

Maahanmuutosta

Halla-aho on kritisoinut Suomen maahanmuuttopolitiikkaa liian tiukaksi, syrjiväksi ja rasistiseksi. Hän on ehdottanut että korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työllisyystilannetta tulisi tukea ottaen käyttöön kiintiöitä, ja sosiaaliturvan määrää ja perusteita tulisi muuttaa siten, että maahanmuuttajat saisivat tukina alkuperäistä koulutusta ja ammattiaan vastaavan palkan, mikäli valtio epäonnistuu heidän työllistämisessään.

Monikulttuurisuudesta

Halla-ahon mukaan "monikulttuurisuuden rikastavaa vaikutusta on systemaattisesti vähätelty median ja päättäjien toimesta". Hänen mielestään "monikultturisuus on lähtökohtaisesti rikkaus" ja hän kannattaa monikulttuurisuuden aktiivista luomista, lisäämistä ja ylläpitämistä, sekä pitää monikulttuurisuutta "ainakin yhtenä perusteena maahanmuutolle". Hänen mielestään monikulttuurisuutta syrjivien lakien ja rajoitusten tuottamia ongelmia ovat lisääntyvä rasistinen rikollisuus sekä yhteiskunnan painostus maahanmuuttajien "suomalaistuttamiseksi" alkuperämaan tapojen ja kulttuurin kustannuksella.

Islamista

Halla-ahon mielestä islam on sodassa länsimaailmaa vastaan, mikä ilmeni esimerkiksi Muhammad-pilapiirrosskandaalin yhteydessä. Halla-aho myös kiihoittaa tähän taisteluun moskeijoissa. Hänen mukaansa muslimeilla on, toisin kuin länsimaalaisilla, voimaa kunnioittava kulttuuri. Länsimaat joko omaksuvat islamilaisen arvomaailman tai kuolevat sitä vastustaessaan.

Halla-ahon esittämien laskelmien mukaan muslimit saattavat lisääntyvän maahanmuuton ja suuremman syntyvyyden vaikutuksesta tulla useissa Euroopan maissa jo tämän vuosisadan aikana enemmistöksi, ja Suomen tulisi valmistautua vääjäämättömään tulevaisuuteen mitä pikimmin.

Kuten kaimansa Jussi Halla-Aho sekä hompanssit, Halla-Aho sympatisoi ja pitää todellisina muslimeina vain jihadistisia äärimuslimeja, ja jihadiin osallistumattomat ja sitä tukemattomat tavismuslimit ovat maallistuneita, eivätkä siksi oikeastaan muslimeita ollenkaan.

Homoseksuaalisuudesta

Halla-aho on toistuvasti kehoittanut "kivittämään kaikki homot", "katkomaan kaulat jokaiselta SETA:n jäseneltä", "miettimään, millainen hekuma teillä olisi vielä vankilassakin, jos olisitte ampuneet Tehtaanpuistosta homon" ja "pakkokastroimaan miespuoliset balettitanssijat". Kommenttejaan hän ei katso homovihaksi tai homovastaisuudeksi, vaan luonnehtii näitä lähinnä "rakentavaksi homokriittisyydeksi".

Katupartioista

Halla-ahon mukaan islamilaiset katupartiot rauhoittavat kaduilla vetelehtivien rasistien liikehdintää, ja katupartioiden tulisi aktiivisesti etsiä, puhutella, ja tarvittaessa ojentaa kadulla tapaamiaan rasistiselta vaikuttavia ja mahdollisesti rasistisia nuoria miehiä, laittomuuksien estämiseksi. Pienemmillä paikkakunnilla katupartioiden tulisi myös aktiivisesti etsiä ja seurata mahdollisia rikoksien uhreja, etenkin ilman holhoojaa liikkuvia naisia, ja turvata näiden selusta.

Ongelmallinen suhde Persuihin

Halla-aho on suhtautunut kielteisesti persuhin. Halla-ahon mukaan "perussuomalaisten tulee noudattaa lakia", "raiskausrikoksista ja pedofiliasta kiinni saatuja persuja tulee rankaista", "perussuomalaisilla kansanedustajilla ei ole erioikeutta tukea perustuslain ja kansainvälisten sopimusten noudattamatta jättämistä" ja "perussuomalaisuus ei oikeuta etuoikeuksiin lain tai jumalan edessä, ei etenkään rikoslakiin liittyvissä asioissa". Halla-aho on myös vaatinut perussuomalaisia "julkisesti tuomitsemaan perussuomalaisten tekemät rikokset ja rikkeet". Sometoiminnassaan Halla-aho on keskittynyt perussuomalaisten tekemien raiskausten, väkivalta- ja omaisuusrikosten raportointiin. "Perussuomalaisten tekemät raiskaukset, jotka ovat noin 12 % maassamme tapahtuvista raiskauksista, on saatava loppumaan". (Perussuomalaisten suosion laskun myötä luku on pudonnut 7 %:iin, toim. huom.) "Yksikin persuraiskaus on liikaa". "Sharia-lakia on välittömästi sovellettava myös persuraiskauksiin."

Jäsenyys Suomen Shisha ry:ssä ja muut oletetut sidokset

Halla-ahon kannattajakunnasta suuren osan arvellaan olevan jäseniä Suomen Shisha:ssa, vuonna 1998 perustetussa, itseään shishamieliseksi kuvaavassa yhdistyksessä, jonka mukaan sen jäseniä ”yhdistää halu tuprutella shishaa yhä globalisoituvassa ja sekoittuvassa maailmassa”. Yhdistyksen asialistalla on ollut etenkin toiminta ”shishan vastustamisen haitallisia vaikutuksia vastaan”. Shishan ja Halla-ahon vastustajiksi on mielletty monet tiukkapipoiset valittajayhdistykset ja -järjestöt, jotka hyväksyvät aidosti suomalaisiksi nautintoaineiksi vain kiljun, pontikan ja läskisoosin, ja jotka tämän vuoksi ovat syvästi sitoutuneet ankeaan ja ilottomaan askeesiin. SS:n tavoitteena on vastustaa näin ikävää kehitystä yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Yhdistys on kuitenkin suhtautunut kielteisemmin joihinkin muihin nautintoaineisiin, mm. كيف (kayf). Suomen Shishan ohella Halla-ahoon suhtautuu myönteisesti myös Sunnalaisuuden liitto, joka on salonkikelpoisempi vaihtoehto yhteiskunnan alimmista ja aatteiltaan köyhimmistä luokista ponnistavista islamilaisuutta sekä islamilaisia ja lähi-itäläisiä kulttuureja tukevista järjestöistä. Vaikka Halla-aho itse ei ole Liitossa aktiivisesti toiminut, monet häntä tukevat henkilöt ovat olleet sen johtohenkilöitä.

Poliittinen toiminta

Halla-aho oli Suomen ääri-islamilaisen jihadpuolueen (SÄIJP) sitoutumaton kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi 2215 äänellä.

Kunnallisvaaleissa vuonna 2008 Halla-aho oli Vihreiden sitoutumattomana ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. Hän tuli valituksi 2977 äänellä, mikä oli kahdeksanneksitoista eniten koko maan ehdokkaista. Vihreiden aatemaailmaan hän on tehnyt selvän pesäeron äänestämällä ydinvoiman, kettutarhauksen ja huvikseen tapahtuvan luonnon tuhoamisen ja saastuttamisen puolesta. Valtuustokaudellaan Halla-aho on ilmoittanut haluavansa tuoda tarkasteluun etenkin Helsingin maahanmuuttopolitiikan ja tehdä maahanmuuttopolitiikasta sallitun puheenaiheen. Halla-aho noussee Helsingin kaupunginhallitukseen vuonna 2011, ja hän on opetuslautakunnan ja Korkeasaaren eläintarhan johtokunnan jäsen ja ylipaviaani, vastuualueenaan erityisesti Korkeasaaren hompanssit.

Valtio-opin emeritusprofessori Tuomo Martikainen on sanonut, että "Halla-ahon maahanmuuttajamyönteisyys ja kovan linjan islamilaiset kommentit herättävät kannatusta etenkin niiden ihmisten joukossa, jotka ovat maahanmuuttajia ja kovan linjan islamilaisia".

Saavutukset

Ihmisten äänestettyä Halla-ahoa, ei Halla-aho ole enää työtön. Työttömyystilastot ovat kaunistuneet. Ei muita saavutuksia.

Kannatusta ja arvostelua

Anja Snellman on arvostellut sitä, miten lehdet hankkivat likaisen työn tekijöiksi henkilöitä, joilla on jo ennakkoasenne Halla-ahoa kohtaan ja miten he yrittävät tehdä Halla-ahosta antisankarin. Snellmanin mielestä Halla-ahoa pitää kuunnella ja hän pitää Halla-ahon kirjallisia tuotoksia korkeatasoisina.

Suomen Kuvalehden toimittaja Leena Sharman mukaan Halla-aho näkee esimerkiksi "afrikkalaisessa kulttuurissa" vain positiivisia ominaisuuksia, joita hän ei pidä mielipiteenään vaan totuutena. Sharman mukaan Halla-aho "hekumoi hieman liikaa sillä, miten 'luiskaotsaiset' skinheadit pahoinpitelevät maahanmuuttajia öisin Kaisaniemen puistossa".

Kantelut, tutkintapyynnöt ja rikosepäily

Halla-ahosta on tehty kanteluja ja tutkintapyyntöjä, ja hän on myös itse tehnyt niitä. Maaliskuussa 2010 KRP ilmoitti, että se tutkii Halla-ahon mahdollista osallisuutta oikeistopopulisti Tony Halmeen kuolemassa. Halla-aho kiistää epäilyt, mutta myöntää käyneensä puolihuolimattomasti pissimässä edesmenneen Perussuomalaisen haudalla.

Europarlamenttiin päästyään Halla-aho lupasi pyhästi olla tulematta takaisin Suomen maan kamaralle ennen parlamenttikauden päättymistä. Tammikuussa 2015 Halla-aho kuitenkin on vihjannut mahdollisuuteen pettää valitsijansa, ja jättää islamisaation asian ajamisen Europarlamentissa kesken, tullakseen valituksi Suomen eduskuntaan ja Helsingin ääri-islamilaisen seurakunnan sihteeriksi.

Halla-aho on kaikkien kunnon muslimien tapaan ylpeä parrastaan, päässään olevasta rätistään, sekä puhtaista alushousuistaan. Suomalaisten ja kansainvälisten tiedotusvälineiden julkaistua photoshoppaamattomia valokuvia, joissa parta oli huonosti ajettu, rätti roikkui, ja alushousut vaikuttivat likaisilta, valitti Halla-aho Julkisen sanan neuvostoon itseensä kohdistuvasta asiattomasta rasistis-islamofobisesta syrjinnästä, ja laittoi kaikki itsestään valokuvia julkaisevat tiedotusvälineet boikottiin. Boikotilta säästyivät vain Halla-ahon lempparijulkaisu Me Naiset (jonka arabiankielistä painosta kaikki Halla-Ahon vaimot aina lukevat, ja johon Halla-ahoa itseäänkin on haastateltu ("Koraanin osaaminen ulkoa on seksikästä", Halla-Aho ja 4 vaimoa, Me Naiset, 07/2013), ja johon Halla-Aho on tämän vuoksi tottunut) ja Suosikki. Vaikeuttaakseen ei-imartelevien kuvien julkaisua Halla-aho on käynyt Tallinnassa silmän laserleikkauksessa ja kauneusleikkauksissa, jonka ansioista hänen ei tarvitse enää käyttää silmälaseja, poskipunaa, eikä ripsiväriä. Halla-aho on myös sheivauttanut itsensä brasilialaisittain ja harkinnut naishormonien käytön lisäämistä paremman ihon saamiseksi. Halla-aho on liittynyt rumien ihmisten viikottain kokoontuvaan tukiryhmään, ja yrittänyt hankkia uutta syvempää elämänsisältöä vain islamiin, ulkonäköönsä, ja muijiinsa keskittyvän sielunmaisemansa laventamiseksi, mm. aloittamalla opiskelut uudestaan joidenkin hyödyllisten tietojen ja taitojen omaksumiseksi.

Yksityiselämä

Halla-aho kävi peruskoulun ja lukion Tampereella. Hän on suorittanut siviilipalveluksen 90-luvun alussa. Halla-aho on ennen uraansa politiikan parissa työskennellyt ravintolatarjoilijana, muinaiskirkkoslaavin tuntiopettajana, viisumivirkailijana, vuokramiehimyksenä ja Suomen Joutsenen ruorinrasvaajana Aurajoella Turussa. Ennen kaljuuntumistaan Halla-Aholla oli pitkät maaseudumaiset punaniskahiukset.

Halla-aho on avioliitoissa neljän naisen kanssa (joista yksi lapsiavioliitto), ja hänellä on 139 lastenlasta ja 82 lapsenlapsenlasta. Halla-aho asuu Kaivopuistossa vaimojensa isien omistamissa vuokrakaksioissa. Kotona ollessa vaimot eivät peitä hiuksiaan, ja Halla-aho juoksentelee ympäriinsä pelkät kalsarit jalassa.

Toukokuussa 2017 Halla-ahon on epäilty elävän laillisen polygaamisen suhteensa lisäksi myös laittomassa monogaamisessa rinnakkaissuhteessa. Halla-aho on tullut tunnetuksi voimakkaana monogamian vastustajana.

Viittaukset

Katso myös