Juhannus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juhannus (etym: Juha, muhennos) on Johannes Kastajan, yöttömän yön, keskikesän, viinan ja sepalus auki hukkumisen juhla. Juhlan symboliikkaan tiivistyvät tärkeimmät suomalaiset arvot. Kristillisyys, viina, makkara ja pyromania.

Juhannus on perhejuhla jonka tärkeimpiin rituaaleihin kuuluu se, että sitä on pidettävä muualla. Siksi suomalaiset täyttävät moottoritiet ja jonottavat rituaalinomaisesti tuntikaupalla. Tärkeintä on että juhannus vietetään kaukana kotoa, mökillä. Perillä sitten lauletaan nuotin vierestä, tapetaan ja pahoinpidellään kanssaihmisiä sekä tietenkin putoillaan veneestä.

Historiaa[muokkaa]

Iloinen juhannuksen viettäjä

Juhannusta aloitettiin viettää Suomessa, kun se levisi Ruotsista. Mistä juhannus sitten Ruotsiin tuli, ei sitä ole saanut selvitettyä. Juhannuksen synnystä epäillään kuitenkin Taleban-joukkojen iloisia itsemurhakokkoja. Vaihtoehtoisen teorian mukaan päivä liittyy Johannes Kastajaan. Tätä teoriaa tukee suuri hukkuneiden määrä kyseisenä ajankohtana, jolloin Jomalan kirkkkoherra kostean ehtoollisen jälkeen langetti manner-Suomeen kastajan kirouksen.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Female-UN.jpg Sinä olet lesbo ja tämä artikkeli on tynkä, koska tässä laatikossa lukee niin.
Laajentamalla artikkelia saat laatikon ehkä katoamaan
.