Jokikylä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jokikylän lestadiolainen kirkkotasavalta
Flagoffinland.png
lippu
Jokikylavaakuna.jpg
vaakuna
Valtiomuoto teokratia
Hallitsija SRK
Pääkaupunki Rauhanyhdistys
Muita kaupunkeja Jokela (valtioliitoksesta Asemankylän kanssa keskustellaan).
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
Todella pieni km²
50
Väkiluku
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
1 300 000 000
/ km²
maailman suurin % (asukasluvun toinen potenssi)
Viralliset kielet suomen kieli, ruotsi, latina
Pääuskonnot {{{Pääuskonnot}}}
Valuutta Lesti (L (niinkuin "lestadiolainen"))
Elinkeinorakenne maatalous 0 %,
palvelut 0 %,
teollisuus 0 % BKT:sta
Itsenäisyys
Itsenäistyi syntisen maallistuneesta Haukiputaasta
 
2008
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
Lars Levi Laestadius
salibandy
Kansainvälinen
suuntanumero
+000
Motto "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie"
Kansallislaulu 'Aurinkomme ylös nousi'


Jokikylä on pieni haukiputaalainen kylä ja teokraattinen valtio. Se itsenäistyi syntiseksi muuttuneesta Haukiputaasta vuonna 2008. Se on hartaasti kristillinen, maailman ensimmäinen lestadiolainen valtio, jonka lait perustuvat suoraan Raamattuun (10 käskyä, Uusi testamentti) ja Lars Levi Laestadiuksen kirjoihin sikäli, kun Suomen Rauhanyhdistysten Keskusliitto suuressa erehtymättömyydessään katsoo tarpeelliseksi.

Hallinto ja politiikka

Jokikylä on valtiomuodoltaan lestadiolainen teokratia. Sen virallisen valtiodoktriinin, kristillis-lestanismin, mukaan ainoa sallittu hallintojärjestelmä on Suomen Rauhanyhdistysten Keskusjärjestö SRK, joka on Jokikylässä pelätty ja arvostettu auktoriteetti, jonka arvostelu on laissa kiellettyä. Todellista valtaa käyttää SRK:n pääsihteeri, joka on yleensä elinikäinen hallitsija, palvottu kansallissankari ja kultti-ikoni, jonka kasvokuva koristaa jokaisen muotitietoisen jokikyläläisnuoren t-paidan rintamusta. Muiden puolueiden ja poliittisten järjestöjen toiminta on kielletty.

Hallintotavan oikeuttamiseksi luotu kulttuurilaitos etsii Raamatusta ja Laestadiuksen kirjoista kutakin hallitsijaa miellyttäviä kappaleita, sekä muokkaa muun maailman maallisia uutisia ja historiaa "hengellisempään suuntaan". Esimerkiksi Suomen historiallinen jääkiekon maailmanmestaruus uutisoitiin Jokikylässä: "Saatana ilmestyi ruotsalaisille - syntiset juhlivat ympäri Suomea".

Ulkopolitiikka

Suhde Haukiputaaseen

Vaikka Jokikylä on suvereeni valtio, osallistuvat sen asukkaat aktiivisesti myös Haukiputaan kunnan johtamiseen. Valtavaan väestöönsä vedoten jokikyläläisten valta on myös Haukiputaalla erittäin huomattava. Yleisin vaikutusmalli on ns. Jumalan valitseman ehdokkaan periaate, jossa SRK valitsee Jumalan tahdon mukaan jokikyläläisen ehdokkaan, joka lähtee mukaan Haukiputaan kunnallisvaaleihin Suomen Keskustan listoilta. Sen jälkeen ehdokkaan läpimeno varmistetaan asetuksella, jolla jokaista jokikyläläistä uhataan kirkonkirouksella ja jalkapuulla, jos hän kieltäytyy äänestämästä kyseistä ehdokasta.

Jokikylä onnitteli 10. maaliskuuta 2009 Haukiputaan kunnanvaltuustoa hyvästä päätöksestä pysyä itsenäisenä kuntana ja näin torjua kaupunkien syntinen meininki. Vuonna 2010 tapahtuneen kuntaliitospäätöksen johdosta Jokikylä puolestaan irtisanoi diplomaattisuhteensa Haukiputaaseen. Taustalla ovat muun muassa huoli palveluiden ja ihmisten leviämisestä syrjäseuduillekin.

Suhde Taivaaseen

Jokikylällä on perustuslaissa määritetyt erityiset diplomaattisuhteet Taivaaseen ja sen päämieheen Jumalaan.

Vastarintaliike

Jokikylässä toimii järjestäytynyt vastarintaliike nimeltä Jokikylän kansallinen vapautusrintama (JKV). Järjestö koostuu päällepäin vain muutamasta toisinajattelevasta idealistista, mutta todellisuudessa järjestön maanalainen järjestäytyminen on huomattavasti runsaslukuisempaa. JKV ei hyväksy lestadiolaista valtiovaltaa, vaan nimittää tätä "teokraattiseksi sortokoneistoksi" ja "ruotsalaisperäisen herätysliikkeen miehitysvallaksi". Järjestö katsookin, että todellinen Jokikylä on lestadiolaisen hallinnon myötä tuhottu ja Jokikylä on käytännössä miehitettyä maata. JKV:n tunnettu iskulause onkin pitkään ollut "Jokikylä - valitettavasti", viitaten juuri teokraattisen järjestelmän valitettavuuteen, vaikka itse paikassa ei olekaan mitään vikaa. JKV:n tavoite onkin vallankumouksen avulla lestadiolaishallinnon kaataminen ja Jokikylän tasavallan avaaminen jälleen muulle maailmalle. JKV jäsenet on myös tunnettu Jokikylän ulkopuolelle suuntautuneista pitkistä puhujamatkoista, joilta he kaiken antaneena palaavat ,ryysyineen ja rääsyinenn ,joskus jopa horjuen.


Vuoden 2005 kamerakapina

Viimeisin vallankumousyritys tapahtui 2005, jolloin JKV:n keskuskomitean oli tarkoitus tehdä dokumentaarinen propagandaelokuva Jokikylän oloista ja houkutella kansan syvät rivit mukaan kapinaan. Kapina epäonnistui kuvausten venyttyä liiaksi Jokikylän inkvisition järjestettyä kuvauskaluston saannin liian ongelmalliseksi.

Pakolaishallitus

Vuonna 2009 JKV nimitti itsensä Jokikylän pakolaishallitukseksi katsottuuaan yksin edustavansa todellista jokikyläläistä demokratiaa SRK:n ollessa miehitysvalta. Pakolaishallitus-nimike on juridisesti oikein, sillä hallitus on olemassa käytännössä vain Jokikylän ulkopuolella SRK:n kiellettyä rinnakkaiset hallitukset maan sisällä. Vaikka JKV toimii edelleen pääasiassa Jokikylän sisällä, on pakolaishallitus-nimike aina käytössä JKV:n keskuskomitean matkatessa ulkomailla, erityisesti Suomessa. SRK pyrkii tekemään pakolaishallituksen toiminnan vaikeaksi sotkemalla viisumeita ja lobbaamalla Haukiputaalaisia päättäjiä mm. hankaloittamaan kulkuyhteyksiä Jokikylään esimerkiksi lopettamalla joukkoliikenteen. Tällä hetkellä SRK on tavoitteessaan lähes onnistunut.

Lainsäädäntö

Lestadiolaiset lait

SRK on suuressa erehtymättömyydessään laatinut erityisen listan asioista, jotka eivät ole Jokikylässä sallittuja. Massiivinen, 32-osainen lakikokoelma löytyy jokaisen tiedostavan jokikyläläisen kirjahyllystä (ja sikäli kun ei löydy, niin eiköhän jokainen pari viikkoa jalkapuussa rimpuillut sellaisen hanki).

Jokikylän laissa kiellettyjä ovat muun muassa:

Perhelainsäädäntö

Jokikyläläisessä perheessä tulee lain mukaan olla enemmän kuin seitsemän lasta. Mikäli vaimo ei pysty synnyttämään niin montaa lasta, saa mies lain mukaan vaihtaa vaimoaan saadakseen kiintiön täyteen (naiselle määrätään rangaistus). Lapset tulee kasvattaa herätyskokouksen laatimien ohjeiden mukaan: lapsia hoidetaan normaalisti kolme vuotiaiksi, jolloin heidät laitetaan tynnyriin. Lapset viettävät tynnyrissä useita tunteja voidakseen tuntea Herran läheyden. Tynnyriä käytetään yleensä lapsen iästä riippuen 1-3 kertaa päivässä ja sen käytön lisäämistä suositellaan murrosiässä. Tynnyrikäytäntöä jatketaan tytöillä avioliittoon asti, pojilla sen saa lopettaa jo 14-vuotiaana.

Vaikka jokikyläläiset käyvät ulkomaalaisia kouluja, on koulutus heille silti ilmaista. Heidän tulee opiskella ruotsia, liikuntaa ja uskontoa. Kaikissa muissa aineissa pärjääminen on vapaavalinnaista, mutta biologia, maantieto, (osittain) historia ja englanti ovat kielletty.

Oikeuskäytäntö

Lestadiolaiset saavat lakia rikkoessaan syntinsä anteeksi, kunhan pyytävät sitä kirkkoisiltä ja Jumalalta. Vääräuskoisille tämä ei riitä, sillä Jumala ei tarkoittanut anteeksiantavaisuudellaan pakanoita ja/tai ateisteja. He joutuvat vastaamaan teoistaan ensin julkisesti herätyskokoukselle, sitten tarvittaessa pappistuomioistuimelle ja lopuksi (jos syytetty ei vieläkään tunnusta kerettiläisyyttään uskoa kohtaan) itse Herra Jumalalle.

Jokikylässä lakia valvoo kirkkopoliisi. Tapauksissa, jossa epäillään vääräuskoisuutta tai kerettiläisyyttä, on valta uskottu Jokikylän inkvisition haltuun. Inkvisition menetelmiin kuuluvat erillaiset kidutusmenetelmät ja kiristystoimenpiteet, kuten epäillyn lähisukulaisen talon polttamisella uhkailu.

Jokikylässä rangaistukseksi voidaan määrätä tietyn aikainen kolehtipakko (n. 200-100 000 Lestiä/vuosi) jolla synti ostetaan anteeksi, häpeärangaistukset (jalkapuu, vaatteiden polttaminen), eristäminen, panna tai kaikkein pahimmissa tapauksissa kidutus Rauhanyhdistyksen valtiopäivätalon uudessa yläkerrassa. Viimeinen tuomio on tarkoitettu vain vääräuskoisille: kirkonkirous ja polttaminen roviolla.

Talous

Koska jokikyläläiset työskentelevät lähes ainoastaan naapurimaassa Suomessa, eikä Jokikylällä ole omaa teollisuutta tai tuotantoa, ei sillä ole varsinaista bruttokansantuotetta. Tämän vuoksi myöskään palveluja ei ole, sillä Laestadiuksen oppien mukaisesti lestadiolainen tyytyy vähään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Jokikylä olisi täysin varaton: yli puolet ihmisten palkoista kerätään kolehteina valtiolle, joka puolestaan käytetään Jumalan ohjeiden mukaisesti SRK:n sisäpiirin tukemiseen ja inkvisition ylläpitoon. Loput rahat ihmiset käyttävät yleensä matkailuun, joka kohdistuu useimmiten Haukiputaalle tai Oulunsaloon. Ulkomaanmatkailu on jokikyläläisille ainoa tapa elättää itsensä, sillä Jokikylästä ei itsestään löydy minkäänlaisia elinedellytyksiä.

Kulttuuri

Jokikylässä ei ole varsinaista kulttuuria, sillä se selkeästi kielletään Raamatussa ja Laestadiuksen teksteissä. Kaikki kulttuuri on tavalla tai toisella peräisin Raamatusta ja sitä säätelee SRK:n kulttuurihuone.

Maanalaisen kulttuurin luonne on taas aivan toinen. JKV:n tukemana jokikyläläinen underground-taide on saavuttanut laajempaa tunnettavuutta aina ulkomaita myöten. JKV:n tukema Jokikylän artistiprikaatti -taiteilijaryhmä kattaa kaikki kulttuurin perushaarat: musiikin, kuvataiteen, kirjallisuuden, filosofian ja elokuvan.

Musiikki

Jokikylän suurin musiikillinen ilmiö JSSR (Jokikylä's Sinner Song Rapist) on maailman ensimmäinen nk. trash-iskelmä-yhtye, jonka musiikkia kuvailevat myös termit meteli, mökä ja möykkä. JSSR soittaa syvästi taiteellista musiikkia, joka pyrkii välittämään vahvoja tunteita mahdollisimman suoraan ilman turhia kaunisteluja. JSSR:n valtaisa energisyys ja erittäin särmikäs melodiantaju(ttomuus) ovat herättäneet ulkomailla runsaasti huomiota ja bändiä ollaan pyydetty muun muassa Sauna OpenAirin pääesiintyjäksi vuonna 2010.

JSSR:n musiikkia ovat kuulleet vain harvat ja valitut. Huhut kertovat, että jopa 25% JSSR:n musiikkia kuunnelleista on tehnyt itsemurhan tai kadonnut jäljettömiin. Toisten huhujen mukaan osuus olisi 60%. Hurjimpien arvioiden mukaan JSSR:n musiikin pelätään aiheuttaneen mm. kolme suurta maastopaloa ja yhden lentotapaturman. Maltillisemmat taas uskovat, että JSSR on periaatteessa turvallista kuunneltavaa, mutta kuuntelun tulisi tapahtua tarkoin äänieristetyssä betonibunkerissa yli kilometri äänentoistolaitteesta. JSSR:n äänitteiden hallussapito on aiheuttanut nivelvaurioita, palohaavoja ja sokeritautia. Tämän vuoksi JSSR onkin yksi JKV:n keskeisimmistä poliittisen terrorismin muodoista.

Yhtään JSSR:n musiikkia sisältävää levyä tai äänitettä ei olla vielä julkaistu. JKV:n keskustiedustelupalvelu kuitenkin vihjasi kesäkuussa 2009, että ensimmäinen mahdollinen äänite saattaa tulla jo kesän 2009 aikana. SRK:n turvallisuusasiain valiokunta on lisännyt turvatoimia kaikilla suurimmilla hallintorakennuksilla uhkauksen vuoksi. Varoitukset naapurimaihin on myös annettu ja virkavallan kerrotaan olevan täydessä toimivalmiudessa.

Urheilu

Jokikylä on tullut tunnetuksi hyvistä urheilijoistaan. Jokikylän suosituimmat lajit ovat jalkapallo, pesäpallo ja talvisin jääkiekko. Lisäksi monet jokikyläläiset harrastavat ulkomailla salibändyä.

Jokikylän suurin (ja ainoa virallinen) urheiluseura on SRK:n armeijajoukkue MurPA Jokikylä (Mursunrannan Pallo Armeija). Sen lajeihin kuuluvat kaikki Jokikylässä pelattavat lajit ja se pelaa kotiottelunsa Mursunrannan kentällä, joka on kesäisin jalkapallo- ja pesäpallokelpoinen kivikenttä ja joka talvella jäädytetään jäähalliksi. MurPan jäseniksi voivat kuitenkin liittyä ainoastaan syntyperältään lestadiolaiset urheilijat.

Jokikylässä on myös muita urheiluseuroja, jotka ovat joko poliittisesti riippumattomia tai liitoksissa JKV:en. Ensimmäinen sitoutumaton urheiluseura Jokikylän Pallo (JoPa) perustettiin 2006, mutta se ei ole saanut valtiovallan virallista hyväksyntää. JoPalla on kuitenkin ollut aktiivista toimintaa erityisesti kesäisin. JoPan rinnalle on syntynyt myös muihin lajeihin keskittyneitä sitoutumattomia järjestöjä, kuten Jokikylän Uistinseura (JokU) (kalastus), Jokikylän Työntö (JoTy) (kuulantyöntö), Jokikylän Ampumaurheilluseura (JAmpu) (Ampumaurheilu) ja Suomen ainoa jokamiescurling-seura Jokikylän curling (Jocu).

Sen sijaan esimerkiksi vesiurheiluun keskittyvä Punainen Aallonharja (PunA) (uinti, vesipallo, uimahyppy, taitouinti) ja pöytälätkäseura Jokikylän Peli (JoPe) ovat vastarintaliike JKV:lle uskollisia ja sen alaisuudessa toimivia järjestöjä.

Liikenne

Jokikylän halki kulkee vilkas moottoritie, joka on elintärkeä Suomen valtion liikenneverkon osa. Tämä toimii myös kyläläisten kulkureittinä ulkomaailmaan. Se on maan ainoa kunnollinen autotie, sillä muiden kunnossapito tulee liian kalliiksi. Niinpä liikkuminen esimerkiksi Onkamolta keskustaan on varsinkin talvisin hyvin vaikeaa, mutta SRK:n ohjeiden mukaisesti ihmiset tyytyvät osaansa valittamatta. Myös joukkoliikenne loistaa Jokikylässä poissaoloaan, sillä Laestadiuksen, Jeesuksen ja Jumalan ohjeiden mukaan jokaisella jokikyläläisellä on oltava oma auto - mielellään useampikin. Auton on myös oltava perheen varallisuuteen nähden aivan liian kallis, jotta se loisi ulkomaailmalle positiivista julkikuvaa.