Jogi-karhu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jogilla on aina kiire. Poliisit nimittäin muistavat missä hän asuu

”We meet again, mr. Bond... Eiku hä?”

~Jogi kapakassa

”Si vi pacem, Don Jogi”

~Kummisedän sanat Jogille

”KARHUJEN RUOKINTA TÄÄLLÄ KIELLETTY”

~Kyltti

Jogi-karhu on pahamaineinen, vihreään hattuun ja solmioon sonnustautuva rikollinen, joka asuu Yellowstonen kansallispuistossa. Rikollisliigassaan hänet tunnetaan myös Don Jogi "San Salvador" karhuna. Jogi on tunnettu lukuisista eväskoreihin kohdistuneista varkauksistaan, joiden jälkeen hän on usein joutunut kiven sisään. Vapaalla jalalla ollessaan Jogi ylläpitää omaa rikollisliigaansa, joka on tunnettu nimellä The Yo Yogis Crimes.

Jogin nuoruus[muokkaa]

Jogilla, kuten muillakin hänen kaltaisillaan roistoilla, on usein takanaan kurja lapsuus. Jogi vietti näitä kurjia vuosiaan orpona kaduilla. Jogi oli jo nuorena tunnettu pikkukonna, jolle eväskorit olivat leipätyö. Tuolloin Jogilla oli pahanlaatuinen riippuvuus liimaan, etenkin Erikeeperiin, joka entisestään vaikeutti tämän elämää, monia kertoja liimaa haistelleena Jogi kärsi näet vaikeasta aivosolujen puutoksesta. Tämä sairaus vaivuttikin Jogin koomaan moniksi vuosiksi.

Uusi alku[muokkaa]

Koomasta herättyään Jogi huomasi poissaolonsa aiheuttaneen sekasortoa Yellowstonen kansallispuistossa. Eri liigojen taistellessa katujen herruudesta, oli vallan kahvaan asettunut pelätty metsänvartija O.G Smith. Huomattuaan vanhojen rikoskumppaniensa kuolleen, päätti Jogi aloittaa uudelleen toimintansa Yellowstonessa. Löydettyään uuden kumppanin, nimeltä Boo Boo (myös Boob Oo tai jopa Boob, joksi Jogi tykkää kutsua häntä) Jogi perustikin uudestaan rikollisliigansa The Yo Yogis Crimesin. Liigan päämäränä oli sekä pontikan keitto, että eväskorejen diilaaminen. Myöhemmin Jogi loi itselleen mainetta myös varsin pätevänä parittajana. MTV:n eli Music Televisionin ohjelma Pimp My Ride tunnettiinkin alun alkujaan nimellä Ride With Yogi.

Ongelmia[muokkaa]

Viimein huhut Jogin paluusta kiirivät myös Yellowstonen metsänvarijan, O.G Smithin korviin. Smith oli katkera kuullessaan, että Jogi ei ollutkaan kuollut. Smith nimittäin muisti, kuinka hän vuosia sitten oli retkeilemässä perheensä kanssa. Tuolloin Jogi haahuili liimahöyryissään retkipaikalle ja vei näiltä eväskorin. Koko retki meni pilalle, ja Smith vannoi jo nuorena kostoa Jogille.

Ongelmia julkisuudessa[muokkaa]

Nykyään ovat Jogin alamaailman bisnekset ajautuneet karille. Eväskorien arvonlasku sekä nyt paljonpuhuttu lama ovat ajaneet Jogin tiukoille. Myös juorulehtien otsikoissa vierailleet väitteet Jogin mahdollisesta pedofiliasta, ovat pakottaneet "Yellowstonen kummisedän" katoamaan julkisuudesta.

Missä on Jogi?[muokkaa]

Missä on Jogi-karhu?

Jo pitkään Jogi on pysytellyt piilossa julkisuudelta. Ei vielä ole täysin varmaa johtuuko tämä O.G Smithistä, huonosta maineesta vaiko lukuisista muista vihollisista, jotka vaanivat Jogia. The Yo Yogis Crimeskin on myös pitänyt matalaa profiilia sen jälkeen, kun heidän oli väitetty liittyneen Yogin kaukaisen sukulaisen Pedobearin ehdotuksesta japanilaiseen Yakuzaan. Vielä ei edes tiedetä, onko Jogi tekemässä paluuta, vai aikooko hän jatkaa piilotteluaan. Aika näyttää...