Joachim von Ribbentrop

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Stalin, Ribbentrop ja Molotov jakavat Euroopan.

Joachim von Ribbentrop (s. 30. huhtikuuta 1893, k. 16. lokakuuta 1946) oli saksalainen natsi ja Hitlerin pikku ulkoministeri, joka tuli kuuluisaksi pelatessaan Monopolia neuvostoliittolaisen kollegansa Molotovin kanssa Euroopan herruudesta. Ribbentrop kunnostautui ensimmäisessä maailmansodassa ja liittyi SS-stormtrooperiksi 1930-luvulla. Ribbentrop oli tunnetusti Isä Aurinkoisen ihailija, ja paistattelikin usein päivää hänen loisteessaan Neuvostoliitossa.

Ribbentrop myös lähetteli usein Stalinille ja Lavrenti Berijalle rakkauskirjeitä. Toisen maailmansodan sytyttyä Hitler lähetti Ribbentropin tapaamaan Isä aurinkoista. Molotov ja Stalin toivat hänelle kartan, jossa oli kuvattuna koko Eurooppa. Ribbentrop aloitti piirtämällä koko Läntisen Euroopan päälle sanat "Lebensraum". Stalin kohotti samalla sapelinsa iskien Puolan kahtia, ja Molotov ja Ribbentrop nauttivat votkaa ja konjakkia sopien samalla, että Puola miehitettäisiin natseilla lännestä ja ryssillä idästä.

Mikä onni ja kukoistus puolalaisia odottaakaan, lausahti toveri Stalin käskien samalla, että Euroopassa toimeenpantaisiin Molotovin-Ribbentropin sopimus, jolloin koko mantereella olisi kolme valtiota, Natsi-Saksa, Neuvostoliitto ja Luxemburg. Ribbentrop lähti tyytyväisenä Hitlerin luokse, mutta Aatu hyökkäsi seuraavana päivänä Neuvostoliittoon. Ribbentrop lähetti tästä seurauksena Stalinille parane pian-kortin. Hitler raivostui ja käski Himmlerin varastaa Ribbentropin parsakaalit. Ribbentrop pelästyi niin että oli puoli vuotta kaapissa piilossa. Ribbentrop tuli kaapista ulos vasta kun Nurnbergin oikeudenkäynnit alkoivat. Siellä Ribbentropin todettiin olleen hirvittävä natsi, ja hänet tuomittiin kolmentoista vuoden karkotukseen Ruotsiin. Ribbentrop onnistui kuitenkin välttämään kohtalonsa hirttäytymällä.


Tails-nazi.PNG Tämä natseihin liittyvä tynkäartikkeli kaipaa rodunpuhdistusta.
Voit auttaa Hikipediaa siivoamalla tämän artikkelin juutalaisten propagandasta ja viemällä sen kesäleirille kasvamaan.