Janusz Korwin-Mikke

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Janusz Korwin-Mikke voittamassa kuvitteellista vastustajaa ns. sleesialaisella trollauksella.

”Käsi tulisi katkaista siltä, joka antaa työttömälle rahaa, sillä hän tuhoaa kansan moraalia.”

~Janusz Korwin-Mikke

Siemenneste ei varmaankaan mene hukkaan, sillä luonto tapaa käyttää sillä olevan aineksen; ja erään hypoteesin mukaan miesten näkemykset ja asenteet siirtyvät naisiin kudoksen läpäisevän sperman välityksellä.”

~Janusz Korwin-Mikke[1]

Janusz Ryszard Korwin-Mikke (tunnetaan rap-artistinimellä JKM, s. 27. lokakuuta 1942) on puolalainen yleisnero, performanssitaiteilija, blogikirjoittaja ja poliittinen kommentaattori. Hän on myös shakkimestari, joka on aiemmin tehnyt tienestiä ammattimaisena bridgenpelaajana. Paleokonservatiivis-libertaarinen monarkisti Korwin-Mikke on ollut 1980-luvun lopulta saakka aina lähistöllä sähläämässä omiaan, kun Puolassa jotain tapahtuu. Vuonna 2014 hänet valittiin Euroopan parlamenttiin edustamaan Sleesian voivodikuntaa itse keksimänsä KNP-puolueen trollilistalta. Korwin-Mikke on täsmälleen se henkilö, joka Jussi Halla-aho tulee 70-vuotiaana olemaan.

Politiikka[muokkaa]

Ura[muokkaa]

Berlaymont, Bryssel. Tästä saisi Korwin-Mikken mukaan kätevästi bordellin, ja hänellä on vankka kokemus bordellien toimintaedellytyksistä.

Korwin-Mikke on kerännyt puoluejäsenyyksiä siinä missä jotkut sukupuolitauteja, ja osin samoin seurauksin. Parikymmentä vuotta hän nysväili Puolan demokraattisessa puolueessa (Stronnictwo Demokratyczne, SD), joka tarjosi valtaapitävän kommunistisen Puolan yhdistyneen robottipuolueen (Polska Zjednoczona Partia Robotnicza, PZPR) apupuolueena harmittoman hiekkalaatikon niille, jotka olivat oikeamielisten marxisti-leninistien asemesta pelkkiä marxisteja tai vielä oikeistolaisempia kansanvihollisia. Korwin-Mikke kyllästyi vuosien varrella SD:n hiekkakakkuihin, ja kun PZPR:n pääsihteeri Wojciech Jaruzelski vuonna 1981 julisti Puolan sotatilaan vangiten opposition ja asettautuen sotilasdiktaattorin asemaan, oli Korwin-Mikke niin innoissaan siitä, että haki välittömästi PZPR:n jäsenyyttä. Tämän jälkeen ehti Korwin-Mikke hankkiutua härömielisesti nimetyn Reaalipoliittisen Liikkeen (Ruch Polityki Realnej) johtoon, muttei pitänyt järjestön nimestä, joka vaihdettiin Korwin-Mikken CV-tarpeiden johdosta vuonna 1989 paljon paremmaksi Reaalipoliittiseksi Unioniksi (Unia Polityki Realnej). Vuonna 2009 Korwin-Mikke perusti uuden puolueen nimeltä Oikeus ja Laillisuus (Wolność i Praworządność), jotta edes joku solmisi vaaliliiton hänen Reaalipoliittisen Unioninsa kanssa. Korwin-Mikken molemmat puolueet yhdistyivät vuonna 2014 Uuden Oikeiston Kongressiksi (Kongres Nowej Prawicy). Tammikuussa 2015 KNP erotti Korwin-Mikken puheenjohtajan paikalta saatuaan selville, että tämä vanha huoripukki on hiljattain siittänyt maailmaan kaksi uutta rusettikaulaista shakkineroa avioliiton ulkopuolella,[2] minkä ei pitäisi puolalaisten konservatiivien mukaan olla edes biologisesti mahdollista. Kyltymättömänä erotomaanina Korwin-Mikke on aiemmin ehdottanut Euroopan komission päämajan muuttamista jättiläisbordelliksi.

Korwin-Mikke julkaisee Najwyższy Czas! -nimistä (”Korkea Aika!”) viikoittain ilmestyvää aikakauslehteä, jonka kannet on painettu paremmalle paperille.[3]

Korwin-Mikke on jatkuvasti pyrkimässä Puolan presidentiksi (virkaan, jonka olemassaoloa vastustaa) kykenemättä koskaan saavuttamaan 2,5 %:n ääniosuutta. Hänet valittiin vuonna 2014 Euroopan parlamenttiin, missä hän ilmoitti avoimesti pyrkivänsä vain häiriköimään. Sanansa mittainen mies ryhtyi heti toimiin eikä voinut vastustaa sanan ”neekeri” käyttämistä meppiuransa ensimmäisiin kuuluvassa puheessa. (Aiheena oli minimipalkka ja työmarkkinajärjestöt.)[4] Tässä voi havaita pinnallisia yhteyksiä Teuvo Hakkaraisen parlamentaariseen uraan sillä merkittävällä erotuksella, että Korwin-Mikke osaisi todennäköisesti solmia kravatin, koskapa solmii näppärästi myös solmukkeen, jota käyttää aina, myös nukkuessaan.

Näkemykset[muokkaa]

Korwin-Mikke valittaa Euroopan parlamentin puhemiehelle, että hänen tilaamassaan pizzassa ei ole katkarapuja.

Korwin-Mikke ilmaisee poliittiset ja maailmankatsomukselliset näkemyksensä säännöllisesti ja yleensä ennen kuin kukaan ehtii niitä kysyä. Ilmaisukanavina toimivat hänen itsensä kustantamat lehdet ja kirjat (ensin mainittuja ilmestyy viikoittain, jälkimmäisiä noin vuosittain), henkilökohtainen blogi ja poikkitaiteelliset performanssit. Esimerkiksi vuonna 2010 Korwin-Mikke ja itsensäpaljastamista harrasteleva anarkistirokkari Krzysztof Skiba (s. 1964) söivät julkisesti veronpalautuksensa Puolan verohallinnon pääkonttorin edustalla. Toisinaan Korwin-Mikke käy myös fyysisesti käsiksi henkilöihin, jotka ovat hänelle liian vasemmistolaisia. Tämä ryhmä käsittää n. 96 % ihmiskunnasta. Fyysisen kritiikkitaipumuksensa vuoksi Korwin-Mikkeä ei voi sijoittaa luokkaan ”Vaarattomat hullut”.

Valtiomuoto[muokkaa]

Korwin-Mikken näkemykset politiikasta ja asioista ylipäänsä ovat yritys naittaa varhaismodernit valtioteoriat uskonnolliseen thatcherismiin. Thomas Hobbesin tapaan Korwin-Mikke kannattaa absoluuttista monarkiaa, joka on hänestä korkein kehitetty valtiomuoto, sillä se ratkaisee tyhjentävästi tärkeimmän poliittisen ongelman: sen, kuka seuraa virassa sitä, jolla on kaikki valta kaikessa.[5] Korwin-Mikken mukaan pääasiallinen vika esim. Augusto Pinochetin diktatuurissa oli, ettei Pinochet voinut nimittää suoraan poikaansa seuraajakseen.

Vastaavasti Korwin-Mikke ilmoittaa vastustavansa demokratiaa, joka on hänen mukaansa ”typerin ikinä keksitty valtiomuoto”. Muistutettakoon, että hän syntyi Natsi-Saksassa ja varttui kommunistisessa Puolassa. Korwin-Mikken mukaan demokratia tarkoittaa sitä, että kahdella pummilla on kaksi kertaa niin paljon valtaa kuin yhdellä professorilla, ja näin syntyy väistämättä pelkkää typeryyttä.[6] Korwin-Mikken mukaan juuri em. syystä Ateenan demokratia hävisi.[7]

Naiset ja muut vammaiset[muokkaa]

Janusz Korwin-Mikke huutokauppaa pullotettua siemennestettään vaalikampanjansa rahoittamiseksi.

Demokratian vastustajana Korwin-Mikke vastustaa äänestyksiä sinänsä,1 ”Monarkistina kannatan äänioikeuden viemistä kaikilta ihmisiltä.” (Korwin-Mikke TV-haastattelussa) mutta erityisesti hän vastustaa naisten äänioikeutta.[8] Naiset ovat näet tyhmempiä kuin miehet, minkä huomaa jo siitäkin, että shakkimestarien kansainvälisellä top 100 -listalla on niin vähän naisia.[9] (Todennäköisesti Korwin-Mikke siis kannattaisi absoluuttisen monarkin virkaan Magnus Carlsenia.) Lisäosoitus naisten tyhmyydestä on, että he kestävät oleskelua vauvojen ja lasten seurassa, vaikka näiden jutut eivät jaksa kiehtoa Korwin-Mikken ja muiden miesten tapaisia älykköjä:

 • Evoluutio on varmistanut, ettei naisista tule turhan älykkäitä. Eihän nyt yksikään älykäs olento kestäisi viettää yli tuntia päivässä vauvan guu guu gaa gaa -lässytystä kuunnellen.”
Janusz Korwin-Mikke[10]

Ilmeisen tyhmyytensä vuoksi naiset ovat alttiimpia kannattamaan esim. sosiaalipolitiikan kaltaista idiotiaa.

Korwin-Mikken mukaan naiset haluavat vain ”seurata miehiä, mieluiten makuuhuoneeseen”. Hän uskoo ruumiinnesteiden välittävän ajatuksia ja jopa kokonaisia aatemaailmoja henkilöstä toiseen solutasolla (ks. sitaatti tämän artikkelin alussa). Naisten itsenäistymiskehitys aiheutuu siitä, että kemiallisten ehkäisymenetelmien yleistyminen estää siemennesteeseen varastoituvien ajatus- ja arvosisältöjen kudosläpäisyn.2 Jumalauta että tämä on ihan kuin jonkun 17. vuosisadan iilimatotohtorin esileeuwenhoekilaisesta traktaatista. Todennäköisesti Korwin-Mikke uskoo omien siittiöidensä olevan jotain rusettia käyttäviä homunculuksia. Korwin-Mikke tietää myös, että useimmiten nainen tarkoittaa ”kyllä” sanoessaan ”ei”, ja täten ”vapaaehtoisen seksin ja raiskauksen välinen ero on hyvin häilyvä”.

 • ”Naisista noin 30 tai 40 % teeskentelee, ettei halua seksiä, vaikka oikeasti haluaakin.”
Janusz Korwin-Mikke The Guardianin haastattelussa 2014. On epäselvää, mistä Korwin-Mikken luvut ovat peräisin – ehkä omasta kokemuksesta?[11]

Korwin-Mikke vastustaa paralympialaisia ja niiden televisiointia:[12][13]

 • ”[Paralympialaisilla] ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Yhtä hyvin voitaisiin järjestää shakkimestaruuskisoja kliinisille idiooteille tai bridgeturnauksia Down-syndroomaisille.”
Korwin-Mikke paralympialaisista

Paralympialaisten konsepti on siis mieletön, mutta tämä ei ole ainoa syy, miksi niitä ei tulisi televisioida. Ylipäänsä televisiossa tai julkisuudessa muutenkaan ei tulisi olla invalideja tai vammaisia, ja kontaktia vammaisiin tulisi muutenkin välttää siinä missä kontaktia väkivaltarikollisiin, sillä vammaisille altistuminen voi aiheuttaa vammaisuutta, kuten 1300-luvun johtavat tiedemiehet osoittivat:

 • ”Kyse ei ole estetiikasta, vaan yhteiskunnallisesta säännöstä: "seura tekee kaltaisekseen". Näin ollen paralympia-atleettien sinänsä ihailtavien suoritusten seuraaminen voi aiheuttaa väliaikaista liikuntahäiriötä katsojassa. Jos haluamme ihmiskunnan kehittyvän, television tulisi näyttää meille terveitä, kauniita, vahvoja, rehellisiä ja viisaita ihmisiä – ei pervertikkoja, murhaajia, heikkoja, häviäjiä, debiilejä tai ikävä kyllä invalideja.”
Korwin-Mikke fyysisten vammojen visuaalisesta tarttumisesta

Talouspolitiikka[muokkaa]

Korwin-Mikke haluaa poistaa kaikki rajoitukset kaikelta talouselämään liittyvältä. Johdonmukaisesti noudatettuna hänen ihanneyhteiskuntansa on siis absoluuttinen monarkia, jossa kukaan ei voi vaikuttaa päätöksentekoon ja jossa saa tehdä ihan mitä lystää – paitsi antaa rahaa työttömille: siihen ei saa edes itse ansaitsemiaan rahoja käyttää (ks. artikkelin ensimmäinen sitaatti). Korwin-Mikke vastustaa kaikkea työ- ja markkinalainsäädäntöä. Hän on julkisesti ilmoittanut haluavansa kyetä ostamaan kilokaupalla arsenikkia suoraan tiskiltä, jos kokee sellaista tarvitsevansa.[14][15] On epäselvää, miten veroja periaatteesta vastustavan Korwin-Mikken ihannevaltion edellyttämä absoluuttinen monarkia rahoitettaisiin, jos ei ns. julkisin varoin, joita ei Korwin-Mikken mukaan ole olemassakaan.

Joukkoliikenteen lippujärjestelmän yhtenäistämisesityksiin Korwin-Mikke on reagoinut parlamentaarisella natsitervehdyksellä ja sloganilla "Ein Volk, ein Reich, ein Ticket", koska natsithan tunnetusti keksivät kiskoliikentelle hyvää käyttöä. Tosin matkalippu on saksaksi Fahrkarte (f.).[16]

Talouspoliittisissa kirjoituksissaan Korwin-Mikke keskittyy lähinnä esittämään monisanaisia ja mahdollisimman mielikuvituksellisia variantteja Bastiat'n rikotun ikkunan ongelmasta.

Laki, turvallisuus, historia ja kaikki[muokkaa]

Korwin-Mikke kannattaa seksuaalirikoskäsittelyissä sharia-lain tyyppistä vaatimusta vähintään kahdesta todistajasta. Toisaalta Korwin-Mikken mukaan ”viholliset ovat moskeijassa”, mikä on todennäköisesti hänen tapauksessaan totta, sillä suurin osa ihmisistä on väistämättä Korwin-Mikken vihollisia, halusivat tai eivät.

Korwin-Mikke kannattaa innokkaasti kuolemanrangaistusta, ja kertoo tästä joka paikassa. Euroopan parlamentin tammikuussa 2015 pidetyssä Charlie Hebdo -istunnossa Korwin-Mikke esitteli MS Word -kykyjään vilauttelemalla näyttävästi kannettavalta tietokoneeltaan isoa tekstiä ”I AM NOT CHARLIE – I AM FOR DEATH PENALTY”. Tämä on mahdollista konstruoida tuen ilmaukseksi Kouachin veljeksille, ja Korwin-Mikke on niin vitun hullu, ettei siitä oikeasti tiedä.

Muuten Korwin-Mikken linja on ihan omia skitsoja johdonmukaisuuksiaan noudattavaa, mielenhäiriön ulkopuolisille varsin satunnaisen oloista rasti ruutuun -politiikkaa: ei turvavöille, kaikki huumeet ja samalla myrkytkin laillisiksi kaikille ja kaiken ikäisille, kaikki rajavalvonta ja -kontrolli alas, turvatarkastukset pois kaikkialta, ei abortille ja homoille jne. jne.

Korwin-Mikke vastustaa kaikenlaista valtiollisten rajojen valvontaa, mutta sodat voivat hänestä olla hyödyllisiä. Hänen mukaansa Euroopan historiallisen johtoaseman takana oleva innovatiivisuus johtuu aggressiivisuudesta ja maiden välisistä sodista.[17] Erityisesti Puolalle on näissä leikeissä käynyt hyvin jo Fredrik Suuren ajoista alkaen. Korwin-Mikke kannattaa aggressiokasvatusta ja suosittelee antamaan pojille ajanvietteeksi oikeita tuli- ja teräaseita. Näiden näkemysten patologisuus muistuttaa vähän, eikä vain ihan vähänkään, italialaisia futuristeja, jotka menivät perustamaan fasismin hilpeällä 1910-luvulla. Omille huoranpenikoilleen Korwin-Mikke ostaa vapailta markkinoilta SCUD-ohjuksia ja pernaruttoa, kunhan nämä ovat valmiita työskentelemään louhoksessa.

Tästä ei Hitler tiennyt!

Korwin-Mikke kiistää olevansa antisemiitti korostaen, että hänen käyttämänsä käsitteet, kuten ”juutalaiskommunismi” ovat hyvin analyyttisia. Korwin-Mikken historiallisia pääteesejä, jota hän jaksaa aina toistaa, on, ettei ole olemassa kirjallisia todisteita siitä, että Adolf Hitler tiesi holokaustista. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei ole olemassa paperia, jossa lukee: ”Olen tietoinen holokaustista. –Adolf Hitler”. Pääsyy tähän on, että termiä holokausti alettiin käyttää vasta Hitlerin kuoltua, mutta teknisessä mielessä Korwin-Mikke on oikeassa. Hitler oli Korwin-Mikken mukaan vain tiedoton, kun taas Benito Mussolini yritti aktiivisesti pelastaa juutalaisia säätämällä rotulait ihan vain heitä ajatellen, ja tunkemalla junalasteittain punaisenmerenvaeltajia tietämättömän Hitlerin juutalaisprosessointilaitoksiin.

Korwin-Mikkeä itseään on joskus syytetty "salajuutalaiseksi", mutta se, mitä helvettiä sitten tarkoittaakaan, lienee vain puolalaisten oikeistokonservatiivien autonomisen hermoston reaktio.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

Janusz Korwin-Mikki (vas.) ja tämän tyhmä hoito.
Myyttinen puolijumala
Janus Korwin-Mikke, jota sleesialaiset barbaarit muinoin palvoivat, Tacituksen mukaan nimellä Janus Polonius.
 1. http://www.theguardian.com/politics/2014/nov/08/nigel-farage-ukip-europe-janusz-korwin-mikke
 2. http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/192851,KorwinMikke-ousted-as-leader-of-New-Right
 3. Joku au pair -englantia kirjekurssilla opetellut polakki kirjoittaa ko. lehdestä englanninkielisessä Wikipediassa näin (lihavoinnit toim.): Najwyższy Czas! is a Polish liberal conservative sociopolitic weekly news magazine, published since March 31, 1990 by Oficyna Konserwatystów i Liberałów, owned by Janusz Korwin-Mikke and connected with the Union of Real Politics. This magazine focuses on promoting liberalism in economy and conservatism in tradition. In many articles Polish government and sometimes foreign governments are being criticized (sometimes even insulted) mostly because of high taxation, economical and social regulations, such governments are called occupants (for example: occupants of Poland, occupants of Germany), parasites. Similarly Greenpeace-like organizations are called eco-socialists or eco-terrorists, which only claims to care about ecology (but really care about money, media attention or introduction of laws which will make more harm than good, even in good intentions). Beyond current news and comments, there is many articles, on political, economic and social problems. Newspaper contains few permanent columns: "From Redaction", "Letters", "List Of Content", "Progress In Country (Poland)" (ironical page with comments, about "progress", which in eyes of editors is in wrong direction, despite "modern" looks of progress), "Who Reads, Doesn't Wander", "Country (Poland)" section (about 9 articles, analysis, commentary and interviews of varying size of various authors), "Progress in the World", "World" section including "From the Notes of (European) Union agitator", "Tidings from German", "Fax from Tel Aviv", "Progress of Progress", "Film", "V (5th) Column", "Black Book", "Naive Cynic", "Corner of Real Women", "Dad's vademecum", Felietons (Janusz Korwin-Mikke, Staniław Michalkiewicz and "Pro Fide Rege Et Lege" by Adam Wielomski), "Biggest Stupidity of Week" (including "Award of Sour Cucumber"), "Black Horse" (chess), Bridge (by Janusz-Korwin Mikke), "In the (Spider) Net". There are also dedicated articles about United States, France, Canada, Middle East, East Asia and Africa. Magazine have 66 pages and 4 pages of front and back cover (on better paper). To emphasize conservativeness of this magazine, titles like His Eminence (Jego Eminencja: JEm), Most Honorable (in relation to senators. Wielce Czcigodny: WCz).” http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Najwy%C5%BCszy_Czas!&oldid=618113701
 4. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/10974032/Polish-MEP-says-n--in-EU-parliament.html
 5. Dynastioiden sisäiset ja niiden väliset valtakamppailut, riitatilanteet, Henrik VIII:n avioliittosotkut yms. ovat historiallisia anomalioita, joista ei tarvitse välittää.
 6. Hikipedialla ei ole aineistoa koskien mahdollisia eroja professorien ja asunnottomien äänestysaktiivisuudesta Puolassa.
 7. Jotkut ovat esittäneet tosin syntipukiksi myös Filippos II:n menestystä Khaironeian taistelussa hajanaisia kaupunkivaltioita vastaan, mutta he ovatkin todennäköisimmin, öh, professoreja…
 8. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/10836329/EU-elections-2014-the-Polish-party-that-wants-to-turn-EC-building-in-Brussels-into-brothel.html
 9. http://natemat.pl/107583,korwin-mikke-tlumaczy-holenderskim-mediom-ze-nie-jest-antysemita-po-angielsku-z-francuskim-akcentem
 10. http://www.theguardian.com/world/2014/may/26/meet-the-new-faces-in-the-european-parliament
 11. http://www.theguardian.com/politics/2014/nov/08/nigel-farage-ukip-europe-janusz-korwin-mikke
 12. http://en.wikiquote.org/wiki/Janusz_Korwin-Mikke
 13. http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/05/27/europes-new-energizer-bunnies-of-hate/
 14. http://www.theguardian.com/politics/2014/nov/08/nigel-farage-ukip-europe-janusz-korwin-mikke
 15. Korwin-Mikken luona illalliskutsuilla kävijöiden on vapaiden markkinoiden hengessä maksettava ateriansa itse ja allekirjoitettava etukäteen 32-sivuinen vastuuvapauslauseke, joka sisältää mm. kuusi klausuulia arsenikista ja muista myrkyistä.
 16. http://yle.fi/uutiset/puolan_ulkoministeri_pyysi_anteeksi_europarlamentaarikon_natsitervehdysta/8142679
 17. Niiden em. professorien mukaan Euroopan globaali johtoasema tyssäsi muutamaan maiden väliseen sotaan.