Jämsä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Jämpsä Kylä
Jämsä vaakuna.jpg Jumalan seläntaus
vaakuna sijainti
Himos Jämsä internetissä
Lääni Länsi-Suomen lääni
Maakunta Keski-Suomen maakunta
Seutukunta Jämsän seutukunta
Kihlakunta [[]]
Perustamisvuosi 1866
Kuntaliitokset Jämpsänkoski
Pinta-ala
- maa
1186,23 km²
1004,0 km²
Väkiluku
- väestötiheys
2354 
15.2 as/km² 
Työttömyysaste  % 
Kunnallisvero 89 % 
Kunnanjohtaja Valitaan huutoäänestyksellä
Kunnanvaltuusto
paikkaa

Jämsä on Petäjäveden reitin laskusuistolle liettynyt hedelmällinen maaperä, johon aikojen saatossa on juurtunut kaksi paperitehdasta, Keskustapuolueen tukemaa maanviljelystä ja saappaat jalassa sängyissään nukkuvia isäntiä. Jämsässä on enemmän sähköttömiä kotitalouksia asukaslukuun suhteutettuna kuin missään muualla Suomessa. Jämsän nuoriso on kyräilevää ja käytökseltään huonotapaista. Seudun asukkaita yhdistää sairaalloinen nuukuus, naapureiden ja lähimmäisten kalttaaminen kellastuneilla torahampailla sekä usein latenttinen alkoholismi.

Historia

Huopakengästehtaat lähestyivät toisiaan kunnes välissä oli noitia ja ihmisiä. Omena syötiin ja Jämsä syntyi. Myöhemmissä vaiheissa jämsäläiset vastustivat mm. lukutaitoa sekä perunaa. Helsingin herrat kostivat niskoittelun kahdella paperitehtaalla ja runsaalla määrällä pizzerioita.

Tarkempaa tietoa

Jämsän keskustaa ympäröi kolmisen metriä korkea pensasaita jonka läpi kiireiset työmatkalaiset joutuvat päivittäin puskemaan. Työmatkalaiset ovat lähinnä ilkeitä noitia, sillä keskustasta vuokrataan liikehuoneistoja vain kaikista vihaisimmille olennoille. Pinta-alaltaan keskustaa lukuun ottamatta Jämsä on noin 45203 neliöjalan suuruinen suo-vetelä-yhdistelmä. Kasvustoa on kainaloissa ja pensasaidan lisäksi aivan raja-alueilta löytyy kiviä.

Jämsän läpi menee myös joki, nimittäin Jämsänjoki. Jämsänjoki on likainen ja pieni puro jossa ei ole kalaa. Muutama kuukausi sitten Jämsänjokeen valui ulostetta, kun noidat hajoittivat puhdasveden liattamon.

Identiteettikriisi

Railoisana rajaseutuna Jämsä etsii, äänestää ja erityisesti riitelee siitä mihin maakuntaan haluaisi kuulua.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.