Islamofobia

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Islamofobia eli "islamvastaisuus" tai "-kriittisyys" on hulluuden muoto, josta kärsivä ei pidä islamista.

Oireet[muokkaa]

Islamofobiasta kärsivä poikkeuksetta luulee, että islam ei salli homoseksuaalisuutta. Yleisiä ovat myös väitteet, että islamin kaikki sisältö ei olisi täydellisen rauhanomaista ja että eri mieltä olevia ei kunnioitettaisi. (HUOM! Koraanin käännöksissä kieltämättä on väkivaltaisia ja suvaitsemattomia kohtia, mutta kyse on käännösvirheistä; islamin todellisen sanoman voi ymmärtää vain lukemalla 600-luvulla Arabian niemimaalla käytetyllä arabian kielen muodolla kirjoitettua Koraania.)

Sairastuneille ominainen piirre on pakonomainen tarve hävyttömästi parjata Profeetta Muhammadia (SAWS) pedofiiliksi.

Islamofobiaa ei käytännössä yleensä voida erottaa rasismista. Yleisiä islamofobian oheissairauksia ovat ateismi tai kristinusko ja oikeistolaisuus. Islamofoobikko valehtelee, että kaikki kulttuuriset käytännöt eivät ole yhtä arvokkaita. Islamofoobikko ei koskaan arvostele kristinuskoa, vaikka itse olisi ateisti. Monesti ateistit ja kristityt solmivat salaliittoja islamia panetellakseen, joten ateisteja ja kristittyjä on lähtökohtaisesti pidettävä arveluttavina ja tarkkailtava. Moni islamofoobikko väittää, että joku muslimimies voisi painostaa vaimoaan niqabin käyttämiseen. Tyttöjen ympärileikkaus on islamofoobikkojen universaalisti tuomitsema käytäntö, vaikka se on oleellinen osa joitain kulttuureja; tätä muiden kulttuurien vakiintuneiden tapojen arvostelemista voidaan hyvästä syystä pitää kulttuurirasismina.

Kuolemanrangaistus on islamofobiaan sairastuneen kusipään houreissa väärin, jos se langetetaan homoseksuaalisuudesta tai ateismista, mutta islamofoobikko ei kuitenkaan tuomitse yhtä jyrkästi esimerkiksi satoja lapsia raiskanneen, kiduttaneen ja murhanneen teloittamista. Tämä kaksoisstandardi on yksi vahvimmista todisteista sen puolesta, että islamofobia on äärimmäisen vakava psykoosin ilmentymä.

Islamofobian diagnoosi voidaan asettaa, jos edellä lyhyesti kuvaillut selkeät oireet ovat jatkuneet yhtämittaisesti kolmen vuorokauden ajan.

Hoito[muokkaa]

Uudelleenkouluttavalla leirillä islamofoobikolle voidaan yrittää takoa kalloon ymmärrystä islamin rauhanomaisesta luonteesta. Ensin pelkkä tiukka ympärivuorokautinen puhuttaminen riittää, mutta ellei tämä auta, on tartuttava astaloihin. Käytettävien aseiden voimakkuutta tulee noin viikon välein koventaa, ellei islamofoobikon ymmärrys kasva toivotulla tavalla.

Sananvapaus on toki sallittava myös islamin kritiikille, mutta vapauden säilyminen kritiikin esittämisen jälkeen olisi mielisairaan ihmisen mitä törkein heitteillejättö.

Ansiokkaita sitaatteja islamofobian vastaisilta voimilta[muokkaa]

  • Tuntematon ajattelija: "Islam on yksi ihmiskunnan suurimmista rikkauksista".
  • Abdullah Tammi: "Se olisi mahtavaa!" (kysyttäessä mm. mestauksista)
  • Marjaana Toiviainen: "Oletko ihminen?" (islamofoobikolle osoitettu kysymys)

Kuuluisia islamofoobikoita[muokkaa]

  • Husein Muhammed, joka sallii islamin arvovaltaisimpienkin oppineiden arvostelemisen
  • Li Andersson, joka väittää islamista olevan olemassa monia tulkintoja
  • Astrid Thors, jonka mukaan "sharian ottaminen käyttöön on islamin vastaista" (tällä Thors paljasti islamofobiansa asettumalla puolustamaan ihmisten keksimää lakia Jumalan ihmisille antaman ikuisen ja erehtymättömän lain sijaan)