Informaatio

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Informaatio
Books.jpg
informaatio kiintässä muodossa
Alkuaineen tiedot
Kemiallinen merkki: I
Järjestysluku: 56
Sulamispiste: 4153 °C
Kiehumispiste: 8543 °C
Tiheys: 42 g/cm³

Informaatio on yksi tunnetun maailmankaikkeuden arvokkaimmista mineraaleista. Tiedemiesten mielestä informaatio voidaan abstraktiutuensa ja harvinaisuutensa vuoksi ymmärtää jo lähes käsitteenä. Informaatio on mitä luultavimmin yksi vakaimmista sijoituksista, mihin lapsilisäsi voit sijoittaa; informaatio on ja pysyy eikä ole altis kurssimuutoksille, jotka romahtelevat sitä mukaa, kun joku öljyparoni aivastaa Lähi-idässä. Informaatio ohittaa vakaudessan jopa kullan ja platinan.

Historia[muokkaa]

Informaation alkuperä on täysin hämärän peitossa, mutta jo keskiajalle tultaessa informaatio oli arvokkuutensa vuoksi aiheuttanut niin paljon mielipahaa, että sen louhinnat useiden tiedemiesten laboratorioissa jouduttiin keskeyttämään kirkon ja inkvisition painostuksesta. Kuuluisimpia kaivosmestareita alalla olivat Galileo Galilei sekä Isaac Newton. Ensimmäisiä informaation systemaattisia väärentäjiä oli puolestaan Nostradamus. Eipä mennyt montaakaan sataa vuotta, kun huomattiin, ettei ihmiskunta enää kyennyt selviämään ilman lisäinformaatiota. Valistuksen myötä kaivauksia laajennettiin ja laajennettiin.

Informaatio aiheuttaa arvokkuutensa vuoksi rähinöitä yhä edelleen. Osa informaatiosta on niin arvokasta, että sen puolesta ollaan jopa valmiita tappamaan. Osa informaatiosta taas on niin arvotonta, että se myydään vaivihkaa maksaville idiooteille värikkäässä paketissa (ks. esim. Seiska).

Informaation olomuotoja[muokkaa]

Renessanssista eteenpäin informaatiota on alettu rikastaa ja jalostaa erilaisin metodein, jolloin raakainformaatiota on voitu puristaa erilaisiin olomuotoihin. Tässä muutamien tieteenalojen jalosteita informaatiosta.

Informaatio matematiikassa[muokkaa]

Kuva, joka sisältää informaatiota.

Merkitään Informaatiota I:llä, faktaa F:llä ja totuutta T:llä:

Informaatio plus totuus on fakta. Mistä johdamme

Informaatio on fakta miinus totuus. MOT.

Informaatio kielitieteessä[muokkaa]

Informaatio muodostuu osista In- ja -formaatio. Voimme todeta formaation tarkoittavan muodostus (vrt. lat. forma, en. form) In-etuliitteen voidaan katsoa tarkoittavan latinan nojalla alapuolella, alempi (vrt. lat sanat inferno, infra). Tästä päädymme johtopäätökseen, että informaatio on alamuodostus. (Toisaalta myös epämuodostus on mahdollinen. Toim.huom.)

Informaatio lehdissä[muokkaa]

Periaate: Kaikki, mitä joku voi pitää totena, on julkaisukelpoista informaatiota.

Julkaisukelpoinen informaatio on lehtien periaatteem mukaan kaikki informaatio, mistä johdamme, että kaikki, mihin joku voi uskoa on informaatiota.

Informaatio Wikipediassa[muokkaa]

Wikipedia ottaa informaation KIRJAIMELLISTI! A - ON - A - JA - B - ON - B - MUTTA - KAIKEN - PITÄÄ - OLLA - TOTTA - TAI - TULEE - BÄNNIT - WIKIPEDISTIT - OTTAVAT - HUUMORINKIN - LASKELMOIVAN - KYLMÄSTI - JA - AJATTELEVAT - KAIKEN - NUMEROINA!

Wikipedia + Huumori = Error. No results.

Katso myös[muokkaa]

Malline:Alkuaineet