Ilmastontuhoutuminen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Iliman pilluu.

~Savolainen

Saastuminen on modernin ajan vitsaus. Ja ilma, joka on vapaasti hengitettävissä eikä yksityisomistuksessa oleva hyödyke, on ajautunut yhteismaan tragediaan. Ihmiset kuluttavat ilmaa eivätkä mieti mitä siihen tuhnuttelevat. Dramaattiset seuraukset voidaankin havaita toistuvasti esimerkiksi pienissä autoissa ja hisseissä, joissa ilma saattaa yht'äkkiä alkaa haisemaan hirvittävästi. Ennen, raikkaassa luonnollisessa ilmassa, ei ollut paljoakaan pierua. Mutta päästöjen määrät ovat viime aikoina kasvaneet huolestuttavissa määrin.

Jos emme pian tee jotain, meitä kaikkia odottaa hajupommi!

John Arse ja Seymore Butts ovat kehittäneet teorian, jonka mukaan ihmisten tekninen kehitys on vaikuttanut koko planeettamme ilmastoon. Toki ilmassa on aina ollut ihmisten ja eläinten flautuksia, mutta vasta ihminen on tehnyt tästä ongelman. Sen jälkeen kun keksittiin öisinkin aukiolevat snagarit joista on saanut chilillä maustettuja papuburritoja, ilmanlaatu on heikentynyt ja heikentynyt. Päästöt ovat kovempia kuin koskaan koko ihmiskunnan historian aikana. Ja muutoksen pystyy monin paikoin haistamaan. Heidän ennusteidensa mukaan jos piereskelyn kasvu nousee samaa tahtia, ilmakehästä tulee hengityskelvoton kenties jopa seuraavien vuosikymmenten aikana. Se olisi ihmiskunnan tuho. Se tietysti haisisi. Tutkijat ovatkin pahoillaan siitä että ihmisillä ei ole näyttänyt olleen hajuakaan tästä valtavasta ongelmasta.

Suomessa ilmastontuhoutumisteoria on saanut vankan kannattajajoukon, joka yrittää leikata ravinnostaan kaiken kaalin ja pavut. He tekevät parhaansa ostaakseen lihaa ja vihanneksia. Lisäksi jokainen voi osallistua omalta osaltaan projektiin ottamalla osaa projektiin jolla hapesta saadaan yksityisomistuksessa oleva hyödyke. Monet hapankaalia nauttivat saksalaiset, hernekeittoa torstaisin tarjoava suomen armeija sekä kaalista nauttivat vegetaristit ja muut haisevat hipit ovat sen sijaan varmoja siitä, että ilmasto on liian pieni jotta ihminen voisi mitenkään vaikuttaa siihen. Heistä esimerkiksi ilman metaanipitoisuus johtuu luonnollisesta vaihtelusta.

Katso myös[muokkaa]