Idols

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Älä jauhaa koulukiusaamispaskaa, kasva jo aikuiseksi!”

~Jone Nikula puolustaa Idolsia koelaulussa.
3.Tuotantokauden tuomaristo.
3.Tuotantokauden finalisteja.
Kikula antaa Loordi Lallylle mielipiteet kahdeksannen kauden semifinaalissa.

Idols on MTV3-kanavan varastama ohjelmaformaatti, jossa ihmiset käyvät nolaamassa itsensä laulamalla nuotin vierestä Bryan Adamsin Heaveniä tai ukkonnooaa. Näistä pelleistä voidaan erityisesti mainita Antti Tuisku, Jani Wickholm, Hanna Pakarinen, Ari Koivunen, Anna Abreu, Kristiina Brask sekä Ilkka Jääskeläinen. Tosin edellämainituissa oli se vika, että he eivät sopineet Idolsin formaattiin, sillä he osasivat laulaa ihan oikeasti, ainakin Suomen suurimpien musiikkigurujen ja taiteentuntijoiden, 13-vuotiaiden pissisten, mukaan. Idolsia on esitetty Suomessa tällä hetkellä viisi kertaa. Ainut muutos toisella tuotantokaudella oli se, että idols-kokelaat olivat ensistä surkeampia. Ohjelma pyöri 2003-2018.

Juontaja[muokkaa]

Tuomarit[muokkaa]

Tuotantokaudet[muokkaa]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa]

Hanna Pakara Pakarinen voitti kilpailun tupakankäryisen äänensä vuoksi. Toiseksi tuli Jani Suomineito Wickholm. Kolmanneksi tuli ihana Antti Tuisku.

Toinen tuotantokausi[muokkaa]

Tämä kausi oli kaikista kiinnostavin; kiitos lahjakkaan, kauniin ja ihanan Ibi Loven Tyttö, sinä olet tähti! Valitettavasti ohjelmaan eksyi myös sellaisia surkimuksia, kuin Katri Ylander ja Agnes Pihlava. Mites kehtaavat tulla laulamaan hyvin sellaiseen kilpailuun kuin Idols? Pahaksi onnekseen Ibi Love joutui suljetulle osastolle alkukarsintojen jälkeen.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa]

Kolmannen tuotantokauden voittajaksi äänestettiin pissisten äänestysinnosta huolimatta lahtelainen Ari Koivunen. Mikäli 12-vuotiaiden saldorajat olisivat poistuneet käytöstä, kilpailun olisi voittanut semifinaaleissa tippunut laulutaidoton Nisse

Neljäs tuotantokausi[muokkaa]

Tämän tuotantokauden käsikirjoitus meni mönkään kun Koop Arponen pudotti ennakkoon valitun voittajan Pete Parkkosen finaalista ja voitti Anna Puu-Stjärven 70 prosentin äänisaaliilla. Koopin voiton takana olivat mediatietojen mukaan mummoäänestäjät, jotka tuskin ovat enää hengissäkään, joten MTV3 päätti laittaa koko Idols-ohjelman tauolle, odottamaan uuden mummosukupolven ikääntymistä.

Viides ruotantokausi[muokkaa]

Viides tuotantokausi aloitettiin jälleen 2011 talvella vuoden tauon jälkeen. Ohjelman palauttamisen syysksi epäillään Idolssin tilalla ollen ohjelmaformaatti X Factorin huonon menestyksen vuoksi. Viidennen tuotanntokauden voittja oli Martti Saarinen, viidennen tuotantokauden ennakkosuosikki Lassi Valtosen kilpailu loppui Lassen saamaan kritiikkiin, jonka jälkeen Lasse otti ja lähti. Sen jälkeen kilpailusta tuli mitäänsanomaton ja turha. Toiseksi tuli joku ählämi Ali Elkharam.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa]

Kuutoskausi aloitettiin 2012. Kauden voittaja on Diandra Fors, kuudennen kauden ennakkosuosikki Arttu Wiskari loppui kilpailu semifinaalissa. Jone Kikulalle tuli mikreeni Piipon Petrin laulusta, jonka hän vaati pudottamaan hänet ensimmäisenä. Vesi-Patti Roiri ei enää jatkanut tuomarina, koska se on kuollut joulukuussa 2011. Roirin korvasi naisasiantuntija-juontaja Marja Hintikakka.

Seitsemäs tuotantokausi[muokkaa]

Seitsemäs ja toistaiseksi viimeisin esitettiin syksyllä 2013. Kauden voittaja on Mitra Kaislalohkare. Ennakkosuosikki oli Jammu Siltalohkare. Feikki Paasonen juonsi ihan yksin.

Kahdeksas tuotantokausi[muokkaa]

Kahdeksas tuotantokausi esitettiin jälleen keväällä 2015. Kauden voittaja on Loordi Lally. Ennakkosuosikki oli MC Jusu. Kaikki tuomarit ja juontaja jatkoi samaan malliin.

Yhdeksäs tuotantokausi[muokkaa]

Ysikausi esitettiin keväällä 2016. Kauden voittaja on Rölli. Ennakkosuosikki oli Roope Salminen.

Kymmenes tuotantokausi[muokkaa]

Kymmenes kausi esitetään syksyllä 2017. Juontaja Feikki Paasonen ilmoitti jättävänsä ohjelman Neloselle siirtyessäsi. Sen tilalle tulee Roope Salminen. Idolsin voittajaksi valittiin Tinniina Amonen. Myöhemmin ilmoitettiin vaihtuvan kaikki tuomarit. Uusina tuomareina toimivat Abdul Tuisku, Juuri Reunamäki ja Erin.

Yhdestoista tuotantokausi[muokkaa]

Yhdestoista kausi esitettiin syksyllä 2018. Idols-raati ovat jälleen vaihtuneet, johon penkille istuivat Ellastinen, Maija Autovilkkumaa, Jannika C ja comebackina Jone Kikula. Maikkari myös ilmoitti, että Idols päättyy yhdennentoista kauteen katsojaluvun romahduksen syystä. Voittajaksi valittiin Patrik Blomberg. Erikoisjaksossa Idols-tähdet muistelevat hetkiä vuosien varrelta.

Voittajan paljastaminen[muokkaa]

Tärkeintä Idols kilpailussa on vessatauko ennen voittajan paljastamista. Eli: "Ja vuoden 2008 Idols-kilpailun voittaja on... hieno ja mahtava..., karismaattinen... (ja muuta paskaa)", 2-10min hiljaisuus ja sitten koko paska alkaa alusta. Kun lopulta juontajat paljastavat voittajan, kaikki ovat jo vaihtaneet kanavaa, koska Pikku Kakkonen alkaa jee.

Tarkoitus[muokkaa]

Ööö. tota...
  • Viihdytys
  • Ohjelma antaa huonoja vaikutteita lapsille, jotka harkitsevat laulamista.
  • Idolsissa ei ole tarkoitusta sen enempää kuin saada rahaa MTV3:lle.
  • Nolata kaikki siellä esiintyvät nynnyt.
  • Saada typeriltä pissiksiltä rahat levy-yhtiöille paskaa "musiikkia" tekemällä.
  • Katkeroittaa nuorisoa.
  • Aiheuttaa Jone Kikulalle kiksit.
  • Leipoa viattomille lapsille tuhoon tuomittuja unelmia, jotka eivät toteutuessaankaan takaisi edes maallista, saati sitten henkistä onnea ja sitten tuhota ne, lisäksi aiheuttaa tuomareista ja juontajista hyväuskoisimmille naiiveille idiooteille mielipahaa peittämällä sen tosiseikan, että kyseessä on ahne, populistisen karmea Tosi-TV -ohjelma. Tämän kirjoittajan täytyy nyt ottaa hurmahenkisyyteen auttavat lääkkeensä.

Katso Myös[muokkaa]

Televisio.gif Tässä televisioon liittyvässä artikkelissa on liikaa huonoja ohjelmia.
Auta Hikipediaa vaihtamalla kanavaa ja laajentamalla artikkelia.