Humala

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Kun jalat kastelee, niin kurkku ei toimi, kun kurkun kastelee, niin jalat ei toimi.”

~Vanha kansa

”Onpa mentaalinen olo.”

~Matti Nykänen

”Humala.”

~Katu Virossa
Drunkard.jpg Tämä artikkeli on juoppojen ja spurgujen suosittelema!
Jos haiset pahalle ja olet karvainen, tulet rakastamaan tätä artikkelia!
Humalaa esiintyy erityisesti alemmissa sosiaaliluokissa.

Humala on mukava tai vähemmän mukava tila, johon pääsee riittävällä alkomahoolin tankkauksella ja syömättömyydellä. Tulee hiprakan jälkeen ja sitä yleensä seuraa tila, jota kutsutaan krapulaksi (engl. hangover). Äärimmäisissä tapauksissa vahvaa krapulaa edeltää ektoplasmapurkaus. Lääketieteelliseltä määritelmältään humala on vasemman jalan koukistajalihaksen vakava myrkytystila, joka ilmenee hoiperruksena kävellessä. Humalan tuntomerkkeihin liittyy myös puheen sammaloituminen, joka johtuu kurkun turpoamisesta ja älyn kirkastuminen, johon edes Wikipedian tiedemiehet eivät ole löytäneet syytä. Humalassa kannattaa varoa tekemästä päätöksiä, sillä ne ovat niin nerokkaita, ettei niitä selvinpäin enää itsekkään ymmärrä. Jos aiot tehdä keksintöjä ja päätöksiä humalatilassa, kannattaa pitää mielessä, että on tervettä pysyä humalassa myös tulevaisuudessa. Tattikauppiaat toimivat yleisesti humalatilassa tehdessään töitä.

Variantti 1: Perskänni[muokkaa]

Perskänni eli persehumala on yksi alkoholijuomien aiheuttamista humalatilojen varianteista. Perskänni poikkeaa normaalista humalatilasta siten, että humalan aiheuttava juoma kaadetaankin perseen kautta elimistöön. Perskänni on suosittua naisten ja homojen keskuudessa. Perskännissä on normaalia humalaa parempaa se, että juoman nauttimishetkellä juomaa ei pääse keuhkoihin, eikä täten tukehtumisvaaraa ole. Huono puoli perskännissä taas on se, kun pullon suu rupeaa haisemaan tyhjien pullojen kaapissa.

Variantti 2: Paavikänni[muokkaa]

Paavikänni on varsinkin paavin harrastama kännäämisen laji, jossa tarvitaan kahta kantajaa ja tulkkia. Kantajat kanniskelevat kännääjää ympäriinsä hienossa kantotuolissa ja tulkki kääntää kännääjän epäselvän mongerruksen ihmismielen käsitysrajojen sisälle osuvaan muotoon. Hyvin yleinen ilmiö katolisissa maissa, sekä tavallisten ihmisten että kirkon työntekijöiden keskuudessa.

Variantti 3: Faaraokänni[muokkaa]

Faaraokänni on suositeltavaan vain todella alkoholisoituneelle juopottelijalle. Faaraokännissä kännääjä kertakaikkiaan balsamoi itsensä sisältä niin, että hän on valmista kamaa sarkofagiin. Yleensä faaraokännääjä jää myös tuoliin istumaan kuin valtaistuimelle, niin että suu jää haukkomaan henkeä mutta silmät tapittavat tyhjää kuin egyptiläisellä faaraolla. Faaraokännin luonnonvaraisista varianteista tunnetuin on ns. "Auringonjumala", jossa denailija tuntee olevansa kaikkien maallisten lakien ja rajoitteiden yläpuolella.

Katso myös[muokkaa]