Hulluruoho

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Datura stramonium. Tämä lienee se laji, jota hulluruohon nimellä on suomalaisissa puutarhoissa (todistamme, että jotain tämän näköistä on sillä nimellä). Hulluruohot tosin on suvunkin nimi, niin että tosi turvalliseksi tämä tehty, kiitos vain, taksonomit. Yli yksi lehti voi tappaa sitten. Alle yhdenkin on mahdollista.

Hulluruoho eli datura on luultavasti myrkkykoison (belladonnan) jälkeen maailman tujuin kasvi, joka aiheuttaa muunmuassa jeesuksien, zombien, prinsessojen ja taidemaalarien näkemistä sekä tuntoaistin syntymisen ja suuria kipuja hiuksissa etenkin raakana nautittuna. Daturaa ottanut henkilö yleensä kuolee tai muuttuu välittömästi hölmöksi, ja saattaa luulla itseään esimerkiksi Oscar Wildeksi tai numeroksi 6. Kasvi on erityisen suosittu vanhusten keskuudessa, koska sillä voi matkustaa ajassa tai tappaa itsensä. Hulluruohoa kasvaa villinä ympäri Suomea ja sitä myydään yliannostuksina muun muassa apteekissa, ks. skopolamiini.

Triviaa[muokkaa]

  • Muumipappa kertoi dokumenttielokuvassa Paranoia on parasta viihdettä perheensä käyttävän hulluruohoa viilin korvikkeena.
  • Michael Mooren mekko on kudottu hulluruohosta.

Daturaan kuolleita[muokkaa]

Bully.jpg Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.