Homo religiosus

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kaksi Homo religiosusta kokemassa seurakunnan yhteyttä.

Homo religiosus on näkemys jonka mukaan jokainen ihminen on luonnostaan yhteydessä Jumalaan erityisellä syvällisellä ja äärimmäisen henkilökohtaisella tavalla.

Tämän näkemyksen vuoksi he kiistävät esimerkiksi ateismin, koska jos joku ihminen olisi aidosti etäällä Jumalasta, ei ihminen olisi homo religiosus. Niinpä nerokas päättelyketju johtaa siihen että ateisteja ei oikeasti ole olemassa. Kaikki ateistitkin ovat uskovaisia, mutta he vain valehtelevat tästä. Näin hekin tuntevat tarpeen ja Jumalan kutsun sisällään ja toivovat vain että Jumala täyttää tämän tarpeen. Tästä todisteena ovatkin monet ateistista uskovaiseksi kääntyneet, kuten Ray Comfort tai C. S. Lewis, jotka kertovat tunteneensa ateisteinakin Herran kutsun sydämessään.

Homo religiosus -näkemys muistuttaa myös siitä, että Jumala on laittanut maan päälle ainoan poikansa Jeesuksen Kristuksen. Tämä selkeästi miespuolinen hahmo taas täyttää uskovaisten tarpeen. Tämä tarkoittaa sitä että jokainen mies on homoseksuaali, jonka sisällä on kova halu saada täyttyä miehestä. Siksi jokainen uskovainen mies on homoseksuaali, ja jos ei ole, hän kiistää ja valehtelee tästä. Ilmiöstä todisteena ovat homovastaisina esiintyneet mutta homoseksuaaleiksi paljastuneet, esimerkiksi Markku Koivisto ja Ted Haggard.

Katso myös[muokkaa]