Hitleröinti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Hitleröinti pyrkii tälläiseen vaikutelmaan.
Mikäli hitleröinti riistäytyy käsistä eikä viiksien leveyttä rajata kunnolla, saattaa seurauksena olla tällainen variaatio.

”On se aika epäkornia käytöstä.”

~Matti Nykänen

Hitleröinnillä tarkoitetaan sammuneen ihmisen ulkonäön kohentamista. Välineenä tähän käytetään useimmiten tussia, mutta myös erinäiset kosmetiikkatuotteet, maalit, hiili tai mikä tahansa väriä jättävä esine voi hätätilassa toimia. Aiheista yleisimpiä ovat Hitler-viikset (josta taiteenlaji on saanut nimensä) sekä muut toisen maailmansodan ajan Saksaan viittaavat symbolit. Suosittuja ovat myös vittuilevat ja/tai henkilön seksuaalista suuntautumista kyseenalaistavat tekstit, kuten otsaan kirjoitettu "HOMO". Hitleröinnin äärimmäistä muotoa kutsutaan neekeröinniksi, jolloin kyse on kaiken näkyvissä olevan ihopinnan värittämisestä kauttaaltaan mustaksi.

Alkuperä[muokkaa]

Tarkkaa tietoa siitä, kuka ensimmäisenä joutui hitleröinnin uhriksi, ei ole. Kuitenkin on varsin todennäköistä että se oli äitisi. Siitä lähtien, kun kivikauden ihminen oppi dokaamaan, on ihminen myös nukahdellut tavallisuudesta poikkeaviin paikkoihin ja tilanteisiin. Vastuu sammuneen lajitoverin häpäisemisestä on nälän ja nussimishimon kaltainen alkukantainen vietti, ja onkin väitetty hitleröinnin olleen merkittävä tekijä esi-isiemme kirjoitus- ja piirtotaidon kehittymisessä. Hitleröinti sanana levisi suomen kieleen luultavasti Eläkeläiset-yhtyeen myötävaikutuksesta, erityisesti teoksesta Suuri suomalainen juopottelukirja (Like-kustannus). On mahdollista, että äidilläsi oli näppinsä pelissä senkin kanssa.

Variaatiot[muokkaa]

Perinteisen hitleröinnin ohella runsasta suosiota nauttivat myös vaihtoehtoiset häpäisytavat, kuten sammuneen sitominen tai teippaaminen kiinni sohvaan, pöydänjalkoihin tai mihin ikinä tämä onkaan sattunut väsähtämään. Sitomisen lisäksi tai sen sijaan uhri voidaan myös peittää roskilla, pullonkorkeilla, tuoleilla tai muilla sopivilla heräämisen huumoriarvoa lisäävillä esineillä. Sopivan kokoisia esineitä voidaan myös asettaa osittain tai kokonaan henkilön kehon sisäpuolelle esimerkiksi sieraimen tai peräaukon kautta. Lisäksi henkilön pään tai kehon karvoitukseen voi tehdä parantavia muutoksia esimerkiksi leikkaamalla tai värjäämällä.