Hilbertin hotelli

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hilbertin hotelli on tunnettu avarasta aulastaan, tilavista hotelleistaan johon mahtuu numeroituvasti ääretön määrä asiakkaita - ja sitten vielä vähän lisää. Kuvassa täyteen buukattuun hotelliin tulee juuri lisää asiakkaita.

Hilbertin hotelli on Alanyan lentokentän lähellä oleva hotelli. Hotelli on tullut tunnetuksi kymmenosaisesta dokumentaarisesta realitysarjasta jossa keskityttiin Hilbertin työntekijöihin, ihmisiin, jotka tekevät kaikkensa, jotta paratiisimainen rauha säilyisi ja turistilla olisi hyvä loma.

Hotelli on tunnettu erityisesti ruuhkajaksostaan. Sarjan komediallisenoloinen ongelma hikeennytti urheat asiakaspalvelijat. Sillä Hilbertin Hotellissa on numeroituvasti äärettömän monta huonetta ja hotelli oli varattu täyteen. Ylibuukatussa hotellissa riitti tietenkin kommellusta jos toistakin. Kun tilastojen mukaan eräät vieraat humaltuivat, toiset eksyivät ja yhdet itkivät hyysättävänä kaksi viikkoa hotellihuoneeseen lukkiutuneena.

Mutta sitten hotelliin saapuikin uusia matkailijoita. He olivat varanneet matkat ja saapuneet joten heitä ei voinut päästää kadullekaan, Alanyan auringon paahteeseen. Onneksi näppärät hotellivirkailijat olivat ovelia. Heillä oli tarjota majapaikka myös uusille turisteille. Riitti, että kehotettiin kaikkia majoittuneita turisteja siirtymään huoneesta numero n huoneeseen 2n. Uudet vieraat voitiin majoittaa huoneisiin, joilla on pariton numero. Tämä onnistui. Toki tässä oli pieniä kommelluksia kun suisidaalinen masentunut mies lukkiutui huoneeseensa eikä suostunut vaihtamaan huonetta. Mutta pienellä ylipuhumisella asiakaspalvelijat onnistuivat taivuttelemaan miehen siirtymään toiseen huoneeseen.

Näin kommellus saatiin ratkaistua ja Alanyan turistikehitys ja Hilbertin hotellin tulojen jatkumaan positiivisena ja kasvusuuntaisena.