Hiktionary:*

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

!#9%&"#%@£$ niin kuin 6b 69 72 6f 73 61 6e 61[muokkaa]

000[muokkaa]

Suomen suosituimman palvelunumeron edeltäjä, jonka muistisääntöä 0 + 0 = 0 pidettiin liian hankalana muistettavaksi. Numero vaihdettiin heti kun YYA-sopimuksen purku sen mahdollisti.

1+1:n ratkaiseminen[muokkaa]

1+1 on kautta arabialaisten aikain ollut arvoitus. Yleisen käsityksen mukaan 1+1=2, mutta onko tämä sittenkään niin helppoa?

Arabilaisittain ei tätä monimutkaista arvoitusta voi ratkaista. Voi tietenkin olla, että tämän maailman merkittävimmän laskutoimituksen ratkaisu on arabialaisten merkittävin kulttuuriperintö, nolla. Mutta laskeaksemme 1+1:n todellisen arvon, meidän täytyy sekoittaa mukaan roomalaisia numeroita. On perustieto, että 1 = i. Roomalaisittain siis 1 + 1 olisi i + i eli ii. Tällä hetkellä yhtälömme kuuluu "i + i = 2i". Ratkaisuun pääsemiseksi meidän täytyy saada i:n arvo. Vastaus Elämään, Maailmankaikkeuteen ja Kaikkeen on 42, kirjoitettuna neljäkymmentäkaksi. Mutta ennen, kuin tuli kirjoitus, oli puhe. Tällöin neljän, kymmenen ja kahden välissä lausutaan väli. Korrektimpi kirjoitusasu olisi siis Neljä kymmentä kaksi. Tässä lauseessa ilmestyy kirjain i, joka on lauseen 20. kirjain. Se tarkoittaa, että saammekin lausekkeeksi "20 + 20 = 220". Ja näin pääsemme ratkaisuun, että 1 + 1 on...

220.

32. marraskuuta[muokkaa]

32. marraskuuta on päivä, jonka keksi Thomas Alva Edison, Edisonin laboratoriossa Michiganissa, Yhdysvalloissa. Uuden viikonpäivän taloudelliset vaikutukset olivat välittömästi niin suuret, että Illuminativeljeskunta, vapaamuurarit ja Opus Dei päättivät salata ylimääräisen viikonpäivän. 32:n marraskuuta väitetään kerryttäneen osinko- ja korkotuloina näiden järjestöjen toimintabudjettiin leijonanosan.

Interpol epäilee, että myös muita salattuja viikonpäiviä on olemassa. Tälläisiksi epäilläään muun muassa 33. tammikuuta, 4+1/5. huhtikuuta sekä mystinen "suvinen sunnuntai", 0. kesäkuuta. Näistä ei kuitenkaan ole kyetty löytämään pitäviä todisteita.

911[muokkaa]

On Suomen suosituimman palvelunumeron amerikkalainen vastine. Palvelunumeron palvelut tosin ovat eroavia; 911-numerosta voi mm. tilata pizzan, vaihtaa tv:n kanavaa, pyytää poliisia ampumaan omaan autoosi koskenut naapuri mikäli omaa asetta ei ole, tilata sutenööri, yhdistää lakimiehelle ja psykiatrille tai tehdä FBI:lle ilmoituksen terroristeista ja UFO:ista.

@[muokkaa]

AT-merkintää käytetään mitä typerimmissä erilaisimmissa yhteyksissä, vakuuttaakseen, että on siellä missä väittää olevansa. Esim. jos Jarkko sanoo olevansa Outlookissa, hän joutuu laittamaan sanan Jarkko loppuun AT merkin, jonka perään (Älä laita sitä ***un väliä, idiootti!) hän joutuu laittamaan sanan outlook, jotta hän saa todistetuksi olevansa outlookissa. AT merkistä käytetään myös nimitystä miukumaukumiaumoumauvuhvuh, ja se on helpoin tapa tehdä vaikutus spämmirobotteihin, niin uros- kuin naarasyksilöihin.

![muokkaa]

! ELI HUUTOMERKKI ON MERKKI JOTA KÄYTETÄÄN KUN HALUTAAN HUUTAA. HUUTOMERKIN KÄYTTÖ ON LISÄÄNTYNYT HUOMATTAVASTI VIIME VUOSINA. SYYTÄ LISÄÄNTYNEESEEN HUUTAMISEEN EI OLE VIELÄ USEISTA TUTKIMUKSISTA HUOLIMATTA LÖYDETTY. SYYKSI KUITENKIN VAHVASTI EPÄILLÄÄN NYKYIHMISTEN HUONOA KUULOA, JOKA JOHTUU RUNSAASTA "HEVI-METAL"-MUSIIKIN KUUNTELEMISESTA. MUSIIKKIA KUUNNELLAAN, KOSKA OLLAAN AHDISTUNEITA, JA AHDISTUNEISUUS ON YHTEISKUNNAN VIKA. NIINPÄ JOS ELÄISIMME PAREMMASSA YHTEISKUNNASSA, HUUTOA EI OLISI. VAIKKA JOSKUS ONKIN KIVA AINA VÄHÄN HUUTAA.

[muokkaa]

on voitokkaan äiti-Neuvostoliiton tunnus. ☭ vastaa länsimaisessa kulttuurissa asemaltaan hakaristiä paitsi että ☭-lipun heiluttelu ei ole missään rikos, eikä siitä joudu putkaan kuin Yhdysvalloissa. Eikä hakaristin esittelystä voi oikein sanoa, että monesti siitä saa lähinnä vain töhön maineen.

☭:ä pidetään myös kommunismin, Ladan ja puna-armeijan tunnuksena. ☭-merkin kehitti tiettävästi suuri toveri Lenin, ja siihen viimeiset viilaukset suoritti toveri Stalin.

#[muokkaa]

Eli ruutu. Ruutu löytyy Amerikkalaisista sarjakuvista jokaisen lehden numeron perästä ja puhelimesta. Se on tärkeä pilapuheluiden tekijöille, sillä tuntematonta numeroa laittaessa tarvitaan kyseistä salaperäistä merkkiä. Ainoastaan idiootti unohtaa tai ei osaa laittaa numeron alkuun #21# #48# #54# #31# -merkintää laittaakseen numeronsa tuntemattomalle.

[muokkaa]

Sehän näyttää ihan sydämeltä! <3 ♥♥♥♥♥

*[muokkaa]

* tai "tähti" on hyvin yleinen internetissä. Esimerkiksi Hikipediaan rekisteröityessäsi, kirjoittaessasi salasanasi, et edes tiennyt mitä kirjoitit koska mitä tahansa nappia painoitkin, lopputulos oli aina * . *-merkkiä käytetään myös rumien sanojen, kuten *******, ***** ja ***** sensuroimisessa. Kuten sanonta kuuluu, "ei ole kivaa kiroilla ellei * näy".

®[muokkaa]

Jos esimerkiksi Kimi Räikkönen keksisi hilavitkuttimen ja rekisteröisi sen, hilavitkuttimen nimeksi tulisi hilavitkutin®. ®-merkkiä käytetään aina puhekielessä, mutta ei koskaan nimeä kirjoitettaessa.

[muokkaa]

™-merkki eli trade mark -merkki on merkki, joka kertoo kaikessa lyhykäisyydessään: En maksanut että saisin yksinoikeuden tälle nimelle, mutta vetoan kohteliaisuuteen, ettet käytä tätä nimeä. Eli on aika raukkamainen merkki käyttää. Jos sinulla on yhtään arvokkuutta jäljellä, niin suosittelen, että ostat välittömästi yksinoikeuden nimellesi, jolloin saat käyttää koreata ®-merkkiä, jolloin saat välittömästi arvostusta.

לנערת[muokkaa]

לנערת = Lennart hepreaksi

Sisällysluettelo[muokkaa]