Hikipedia:Ylläpitäjien ilmoitustaulu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyhjennä sivun välimuisti
? !

Tällä sivulla voit

tai muuta sellaista.

 • Tapauksissa, joissa henkilökohtaisia tietoja on ilmaantunut artikkeleihin, eikä kukaan näytä tätä huomanneen, ilmoita suoraan jonkun aktiivisen ylläpitäjän keskustelusivulla, niin asia saadaan toivon mukaan hoidetuksi nopeasti ilman lisähuomiota yksityisasioille.
 • Tapauksissa, joissa wikipedistit ovat tulleet sensuroimaan itsestään kertovia artikkeleita, kumoa muokkaukset säälittä, jätä ilmoitus tänne ja kerro tapahtuneesta artikkelissa.
 • Tapauksissa, joissa kaikki tapahtunut on jo käsitelty, ei esiinny mitään syytä tehdä tänne ilmoitusta.
 • HYVÄT WIKIPEDISTIT: VOISITTEKO LOPETTAA SEURANHAKUILMOITUKSIEN LISÄILEMISEN TÄNNE; NIITÄ VARTEN ON OLEMASSA OMAT FOORUMINSA JA WIKIPEDIAN IRC-KANAVA.
 • Aloita uudet aiheet toisen tai kolmannen asteen otsikolla käyttäen kahta tai kolmea yhtäsuuruusmerkkiä ja aiheesi ydinsisältöä parhaiten luonnehtivaa otsikkoa: == Aiheen ydinsisältöä parhaiten luonnehtiva otsikko ==. Jos aihe liittyy meneillään olevaan keskusteluun, harkitse myös neljännen tason otsikon käyttämistä kyseisessä keskustelussa. Ensimmäisen asteen otsikotkaan eivät ole kiellettyjä, mikäli koet viestisi mitä akuuteimmaksi.
 • On kohteliasta kertoa viestissä mainituille käyttäjille täällä tehdystä ilmoituksesta, jos kyseinen ilmoitus käsittelee heidän toimiaan. Tämä "sääntöläinen" ei kuitenkaan velvoita, jos kyseessä on
 1. ilmiselvä, pahantahtoinen ja -hajuinen vandaali
 2. wikipedisti
 3. joku, joka on ollut epäkohtelias sinulle.
 • On olemassa velvoite viestien allekirjoittamisesta käyttäen neljää tildeä ”~~~~”, mistä seuraa automaattisen allekirjoituksen ja aikaleiman ilmaantuminen siihen, mihin nämä neljä merkkiä on asetettu. Kolmen ja viiden tilden käyttäjiä ei hyvällä katsota.
 • Jos paraikaa on käynnissä keskustelu, joka on alun perin ottanut tulta toisella sivulla, tai jos toinen sivu on lähempänä "kuin luotu tälle" -paikkamääritelmää tämän keskustelun suhteen, keskustelethan siellä. Laita myös lyhyt kuvaus ongelmasta tänne ja taita linkki keskusteluun sekä linkki sieltä tänne kohtaan, jossa täältä on linkki sinne.


Hikipedian DefCon-taso. 1 on korkein, 5 alhaisin.

Voi, voi[muokkaa]

Hikipeedias on hiljaist. --Pullamössö 22. helmikuuta 2010 kello 16.39 (UTC)

Niin non. --Pullamössö 22. helmikuuta 2010 kello 16.37 (UTC)

Mitä helvettiä??[muokkaa]

Missä vaiheessa tämäkin luotiin? En ole koskaan ennen törmännyt siihen. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 4. syyskuuta 2010 kello 10.53 (UTC)

Viime sy'ysnä. Hirveästi ei mainostettu toki ole. --Pullamössö 18. syyskuuta 2010 kello 17.00 (UTC)
Samoihin aikoihin saivat alkunsa myös sellaiset asiat kuin essee- ja toiveartikkeliprojektit, äänestä kuukauden, vuoden, vuosikymmenen ja vuosisadan nutipäätä -härpäkkeet, ulkoministeriö, lähetystö ja noobiadoptio-ohjelma unohtamatta tietenkään jokakesäistä ryöstö-, valloitus- ja raiskausretki Uncyclopediaan -hanketta. --Pullamössö 18. syyskuuta 2010 kello 17.12 (UTC)

Katso myös[muokkaa]

Aktiivista[muokkaa]

Aika paljon muokkauksia & uusia artikkeleita suhteessa vandalismiin, onkos jonkinlainen kultainen aikakausi tulossa? -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 9. marraskuuta 2010 kello 08.49 (UTC)

Cityn jutun mahdollisuus vain ravisteli meidät kaikki hereille. Parhaat päälle ja kansikuva kiiltäväksi, näin sanoakseni. Onhan se tavallaan itsepetosta, mutta... --MasterBlaster 9. marraskuuta 2010 kello 13.10 (UTC)
Hyvä pointti, kuten varmaan huomaat, olen itsekkin hieman boostaillut tuottavuuttani. Ps. Allekirjoituksesi jäi puoliväliin. -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 9. marraskuuta 2010 kello 11.19 (UTC)
Nonih, aikamatkustus implikoitu. --MasterBlaster 9. marraskuuta 2010 kello 13.11 (UTC)

Videoprojekti[muokkaa]

Loin pienen ohjevideon, joka selittää vandaalintorjunnan perusosat. Se on semi-yksityinen, joten sitä ei voi nähdä, ellei kulje oheessa olevan linkin kautta. [1] Mikäli jaksan, saatan luoda useampia... -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 11. marraskuuta 2010 kello 07.23 (UTC)

Jos joku (ylläpidosta) haluaa käyttää "Hikimedia Productions:in" tiliä, kysykööt hän salasanaa Hikipedian IRC:in kautta, enhän voi postata sitä tänne kaikkien nähtävävksi, enhän? -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 11. marraskuuta 2010 kello 07.28 (UTC)
Poistetun sivun sisällön voi nähdä vain ylläpitäjä. Tässä mielessä sen lokeroiminen talteen jonnekin päin Hikipediaan on ihan käypä vaihtoehto. --MasterBlaster 11. marraskuuta 2010 kello 18.14 (UTC)
Video oli mielestäni erittäin rautaista kamaa. Mikäli joku innostuu tekemään lisää videoita, tiettyjen materiaalien kierrätys olisi kätevä juttu tulevaisuutta ajatellen. Erityismaininta ylläpitäjien vaakunan käytöstä. --MasterBlaster 11. marraskuuta 2010 kello 18.20 (UTC)
Kiitos kehuista. Salasanan levittämisen kohdalla mietin itse vain lyhyeltä tähtäimeltä, mutta ideasi on kuitenkin hyvin järkeenkäypä. -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 11. marraskuuta 2010 kello 18.22 (UTC)
Kerrassaan mahtava tämä. --Pullamössö 12. marraskuuta 2010 kello 21.28 (UTC)
Erittäin maittava. Nostalgista tunnelmaa kiiteltiin. --Napoleon 12. marraskuuta 2010 kello 22.29 (UTC)

Osa II:Vandaalien kosto Havaitsetko Monty Python-viittauksen? Valitan huonoa laatua. Minua ei huvittanut ladata kahden tunnin ajan videota YouTubeen. Ehkä lataan parempilaatuisen version myöhemmin. -- "Fossor delenda est" - J0NESkeskustelu 5. joulukuuta 2010 kello 17.55 (UTC)

Huom![muokkaa]

Joku saatanan idiootti on tyhjennellyt artikkeleita nimimerkillä Käyttäjä:Loew Cow. Ikibanni mahdollisimman nopeasti. Ukrainan palautin, mutta Saksa on palauttamatta, kumoustoiminto tökkii minulla. --Blue Falcon (Itke täällä) 27. helmikuuta 2011 kello 10.38 (UTC)

Hikipedia on (osittain) nurin[muokkaa]

Jostain syystä Hikipediassa on tietokantaongelma, joka aiheuttaa melkein koko sivuston kaatumisen. Outoa, mutta toimintosivut (ja tämäkin sivu) toimivat normaalisti. Olen ottanyt yhteyttä, joskin saamatta vastausta, Carlb:hen Uncyclopediassa. Jos luet tämän, koeta ottaa yhteyttä Quakenetin IRC:n kautta. Saatan olla siellä. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 21. huhtikuuta 2011 kello 08.28 (UTC)

Laitoin sivun kyttäyslistalleni[muokkaa]

Kiitokset Kurille. Tämä oli tärkeä ilmoitus.  • Black Eagle • 17. tammikuuta 2014 kello 21.55 (UTC)

Minä ilmoitan ylläpidolle nähneeni korkeintaan muutama tunti sitten päiväunta, jossa Hikipediaa mainostettiin avoautossa seisovan kuolevan, päättömän Darth Vaderin sisähappojen kiehunnan purskahdettua auton toisen puolen ikkunoiden ulkopuolelle muodostuneilla pahasti runnelluilla kasvoilla: pienen pojan ja Jeesuksen. Tai Jeesuksen ja suuren sammakon. Oli varmaan syönyt tai vanginnut sen tapaiset aiemmin. Kasvonirvitykset olivat purkautuneet mille puolelle olivat, ja jotta groteski mainos tavoittaisi silmiä, lähti auto ajamaan vasemmalla kaistalla. Sillä kaupungissa ei oltu. --Joosef Egyptissä 18. tammikuuta 2014 kello 12.40 (UTC)Välikommentti: Kävin eilen päivittämässä UnMetan lähetystösivumme logon uuteen malliin. Välikommentti loppu. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 7. maaliskuuta 2014 kello 11.18 (UTC)


Luokitukset[muokkaa]

Asiaa. --Kuri (keskustelu) 24. toukokuuta 2014 kello 00.06 (UTC)

Wikisanakirjan ylläpitäjät[muokkaa]

Minusta artikkelit Wikisanakirjan ylläpitäjistä ovat hyödyllisiä. Kollegani luoma artikkeli ylläpitäjästä Lentom on merkattu paskaksi enkä ymmärrä yhteenvetoa 74 kk kakku. Saisinko selvennystä ylläpidolta?--85.76.74.72 23. helmikuuta 2015 kello 17.06 (UTC)

Siirsin Lentom-kuvausta vähän. Olen Hikipedian virkaatekevä Wikimedia-vastaava, ja päätökselläni artikkelit Wikipedian sivuprojektien henkilöistä ovat lähtökohtaisesti tervetulleita. --Kuri (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 17.22 (UTC)

Vandaalihälyytys[muokkaa]

Käyttäjä Zarkusto iskee jälleen. Olkaa valppaita. Harmi kun hoitolaitoksessa pääsee tietokoneelle--ElKondis (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 17.26 (UTC)

Ikuiset estot purettu[muokkaa]

Hikipedian vandaaleilla on lokoisaa. Oliko ikiestojen poistamisessa mitään mieltä--ElKondis (keskustelu) 29. maaliskuuta 2015 kello 16.30 (UTC)
Ei. Vain idiootti tekee sellaista. Ikibännit ovat ikibännejä syystä. Toivon että tämä bännien purkaja ihan itse ja omakätisesti menee ja etsii itselleen mukavan Hangon Sataman. Heittäytyy siihen. Lopettaa sitten bännien purkamisen. Ja hengittämisen. Kiitos. Sucrose b.gifNPOV(★★★★★) 29. maaliskuuta 2015 kello 16.35 (UTC)
Hmm? Olen tehnyt tai nähnyt vain IP-osoitteiden kanssa tätä. Todella huomattava osa IP:istä vaihtuu nykyisin; ongelmia on jo ollut viattomien saadessa kierrätyksessä ikibännittyjä; jos vandaali on oikeasti niin sitkeä, että tulisi vuoden IP-eston päätyttyä takaisin, niin se on aivan varmasti myös tarpeeksi ahkera löytääkseen mieluummin muita IP:itä aiemmin (kuten eräs tuossa nykyisellä TM-listalla, ja sitä edellisellä, ja sitä edellisellä). Ymmärtänette kai tekin kaksi raivosokeaa Jumalan ruoskaa tämän. Eli vuoden parin estot A-luokan paskiaisosoitteille. --Kuri (keskustelu) 29. maaliskuuta 2015 kello 17.48 (UTC)
Tahtoisin huomauttaa että en ole raivosokea jumalan ruoska. Ainoastaan heikkänäköinen. Ja ehdottoman jumalaton. Olen raivoisa likinäköinen jumalaton ruoska. Näillä täsmennyksillä voidaan mennä. On muuten mielenkiintoista kuulla keskustelua vihasta ja aggressiivisuudesta juuri Teiltä. No, aiheesta on aina hyvä kuulla alan taitajalta. Sucrose b.gifNPOV(★★★★★) 29. maaliskuuta 2015 kello 17.20 (UTC)
Politbyroon virallinen kanta on, että IP-osoitteille ei ole suositeltavaa asettaa ikuisia estoja em. syistä, niin tyydyttävältä kuin se kiistatta tuntuukin. --Napoleon (keskustelu) 29. maaliskuuta 2015 kello 17.55 (UTC)
Ok. Ikuisesti estettyjä tunnuksia on muuten vaikka kuinka paljon--ElKondis (keskustelu) 30. maaliskuuta 2015 kello 08.18 (UTC)
Niin on, eli mitä keuhkosit? --Kuri (keskustelu) 6. huhtikuuta 2015 kello 17.12 (UTC)

Suoritettu lukumäärä X ikivanhojen pitkäaikais-/ikuisuusbännien armahduksia. En usko IP-vandaalin kuluttaneen useita vuosia vuotta ikuisuus- tai vuosikymmenbännistään oven äärellä, odottaen hyväuskoisen ylläpitäjän armahduksen antamaa mahdollisuutta pistää ranttaliksi jälleen. Kunnes IPv6 on universaalissa käytössä (n. v. 2451 mennessä), on meidän syytä pitää ne harvat IPv4-osoitteet avonaisina kanavina. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 7. elokuuta 2015 kello 14.21 (UTC)

Vector the Crocodile saattaa olla Zarkusto-vandaali[muokkaa]

Tyyppi esiintyy usein uusilla tunnuksilla – viimeksi Harriv, jonka aloittaessa vandaali oli estämättä lopettanut kummasti – tai muuten kumoamaan tuhot. Wikipediasta löysin tämän – oli kuitenkin ollut asiallisesti aiemmin tuolla tunnuksella ja pyytänyt Z-vandaalia estettäväksikin. --Kuri (keskustelu) 6. huhtikuuta 2015 kello 17.12 (UTC)

Hyvin jänskähtävästi tuo Harriv:ltä toruja saanut Hanko-ip aloitti muokkaussumansa merkitsemällä aiheellisesti sivun "Etelä korea" roskaksi. Ei aivan tavallisen vandaalin modus operandi. --Napoleon (keskustelu) 6. huhtikuuta 2015 kello 17.27 (UTC)

Ei. Vector the Crocodile on/oli asiallinen käyttäjä ja toivon että hänen bänninsä poistetaan!! RFRDDF ja muuten ootte kaikki iha vitun lehmiä jos ette poista vektorin estoa!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 HÄNEN MUOKKAUKSENA OLIVAT VITUN HYVIÄ!!!!! vaikken kyllä olekkaan hän –Pjoona11 IP:stä 2A01:7C8:AAB2:30E:0:0:0:1 20. heinäkuuta 2016 kello 11.55 (UTC)

Kysymys[muokkaa]

En saa tallennettua sivua. Mitä teen?

Hyvä yritys --Pjoona11:n 98. tunnus (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 17.58 (UTC)

Siivouspäiväkirjat[muokkaa]

Tähän on tarkoitus tallentaa ylläpitäjien muistiin tai sitä luotettavampaan paikkaan sivuston huumorin ongelmakohtia, läpikäytävää mahdollista paskaa ja muita ei-teknisiä projekteja, jotka kysyvät arvostelukykyä ja lukijuutta. Kyse on nyt sivustolle jo tuutatusta materiaalista, ei uuden haaveista. Kuluneen parin viikon aikana on mainiosti saatu Hikipedian artikkelimäärää pudotettua ainakin sadalla, mutta vielä on paljon tehtävää. Myös vierailija voi tästä lokista tarkkailla nykyisen juntan ideologiaa entistä selkeämpänä.

Jos haluat toivoa, että jotain luodaan, luo itse tai siirry tänne.

--Kuri 26. lokakuuta 2020 kello 20.09 (UTC)

Näille tartteis tehdä jotain (sinäkin saat lisätä oman ehdotuksesi alle)[muokkaa]

Jonkin aikaa olen jo miettinyt sitä, pitäisikö tälle tehdä jotakin, kun... no, niin. Löytyisi tähän orastava idea uudelleenkirjoitukseen, mutta huolestuttaa se, onko konsepti "saksalaisten taustoissa ei ole mitään yhdistäviä tekijöitä jotain jotain eivät integroidu paikalliseen yhteiskuntaan jotain jotain suorittavat tämän vuoksi toisistaan riippumatta yksittäistapauksina kaasutuksia ja hiekkakuoppaan ampumisia" liian Uhri tier. (As in ylempänä mainittu käyttäjä, ei suomen kielen substantiivi.) --Teleskooppi (keskustelu) 10. toukokuuta 2021 kello 04.42 (UTC)

Sinne vaan, muiden hommailujen sekaan juhlimaan. (ts. poistin juuri kokonaan) --Teleskooppi (keskustelu) 11. helmikuuta 2022 kello 16.35 (UTC)

Keskustelua projekteista[muokkaa]

Sellainen huomio, että minäkään en ole ikinä lähtenyt poistourakoimaan paikkakunta-artikkeleja kaikkein ilmeisintä paskaa lukuun ottamatta, eikä niin ehkä kannata tehdä. Syitä on kaksi: 1) ne ovat ilmeisen suosittuja (jos tätä sanaa voi Hikipediassa mistään käyttää) ja huhujen mukaan toimivat sisäänheittokanavana sivustollemme, 2) jos ei ole sieltäpäin, on varsin vaikea arvioida, onko artikkeli osuva tai huvittava. --Kurin työtunnus (keskustelu) 31. lokakuuta 2020 kello 00.51 (UTC)

Ylläpidon toteuttamat hommat[muokkaa]

Käyttöliittymän ylläpitäjät[muokkaa]

Tämä ei ehkä muille ylläpitäjille ole niin oleellista (vai muokkaako joku muukin järjestelmäviestejä?), mutta viimeisimmän ohjelmistopäivityksen myötä ylläpitäjät eivät voi enää muokata CSS- ja JavaScript-sivuja, vaan sitä varten on nyt erillinen käyttöliittymän ylläpitäjien ryhmä. Syynä tähän älyttömyyteen on se, että Wikimediassa murtauduttiin toissa vuonna joidenkin ylläpitäjien tunnuksille ja sitten lisättiin haitallista koodia sivustolle. 01miki10 (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 22.16 (UTC)

Hikipedian käyttöliittymän ylläpitäjät ovat nyt tässä luokassa. Pidettäköön jonkinlaisena linjauksena, että käyttöliittymän ylläpitäjän oikeudet poistetaan viimeistään vuoden epäaktiivisuuden jälkeen. Lisäksi suosittelen kaksivaiheista tunnistautumista vähintäänkin kaikille tämän ryhmän ylläpitäjille. --Aatos Kotka (keskustelu) 22. marraskuuta 2020 kello 12.32 (UTC)

Bannit wikipediasta[muokkaa]

Naurattaa, sain bannit wikipediasta ja niillä otti vissiin hermoon:3 tuhosin vaa pari artikkelia. ja ctrl v kirjotin hikipedia paras. en siis täällä tuhoile haha Terveisin:Dr 26. Tammikuuta 2023 kello 17.38 (utc)

Käykää kehumassa[muokkaa]

Reply of the Zaporozhian Cossacks to the Tsar of Russia kaipaa ääniä Uncyclopediassa. --DieHard (keskustelu) 6. marraskuuta 2022 kello 13.15 (UTC) Loppunut.--DieHard (keskustelu) 10. joulukuuta 2022 kello 10.48 (UTC)