Hikipedia:Byrokraatit

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
kaikki turha paska
HikipediaWikiNotext.png
Hikipediasta

Sisältö
Hikipedian käytännöt
Hikipedian esseet
Hikipedian keskusaivo
Hikipediaa luetaan maailmalla!
Vastauksia kritiikkiin

Twitter

Historia
Sodat
Selkkaukset

Sisarprojektit ja äpärälapset

Ihmiset
Hikihenkilöt
Byrokraatit
Ylläpitäjät
Käyttäjät
PeeloSankaritarIdan
Vandaalit
Podax-vandaaliYUP-vandaali

Vandalismi
Tyhmäily

Muuta

Byrokraatti on Hikipedian sisäinen nimitys, jolla viitataan aristokraattiseen säätäjäluokkaan. Hikipedian byrokraatit omistavat suojakilven, josta mikä tahansa loukkaus kimpoaa pois, ja heidän hiirikätensä etusormi on korvattu mekaanisella proteesilla, sillä alkuperäinen sormi kului pois liiasta poista- ja palauta-painikkeiden naksuttelusta. Byrokraatit voivat antaa tai poistaa käyttöoikeuksia (esimerkiksi tehdä siitä naapurin ärsyttävästä tyypistä osoitepaljastajan, jos niin haluavat!) ja merkitä botteja ja ihmisiä boteiksi sekä uudelleennimetä tunnuksia. Muuten he ovat normaalien ylläpitäjien kaltaisia.

Motto[muokkaa]

Hikipedian byrokraattien motoksi on aikojen myötä ehdotettu seuraavia lausahduksia, mutta yksikään niistä ei ole saavuttanut virallisen asemaa.

 • Sinä et valitettavasti pyöritä tätä sivustoa. Me pyöritämme.
 • Ei tykkäämispakkoa. (vrt. seur.)
 • Pakko tykätä, tai...! (vrt. edell.)
 • Tulin, näin, poistin.
 • Malline on heitetty.
 • Sinäkin, Pådaxini?
 • Vandaaleja ei tueta.
 • Kyllä. Hikipedia on diktatuuri. Ja arvaatko, ketkä ovat sen diktaattoreita?
 • Meidän jäljessämme ei roska rehota!

Hikipedian tämänhetkiset byrokraatit[muokkaa]

 1. Aatos Kotka: Juro pohjoisen mies. Julma ilkeille ja kelju mukaville. Todettiin syksyllä 2016 tarpeeksi epäaktiiviseksi ja vandaalikiukkua lietsovaksi sopiakseen byrokraattien joukkoon. Buu Aatos Kotka!
 2. Carlb: Ei mikään oikea hikipedisti, kanukki, joka omistaa palvelimen. Muokkasi viimeksi aktiivisesti syyskuussa 2006, eikä hänestä ole kuulunut millään sivustolla mitään sitten vuoden 2014.
 3. Napoleon: Kaikkitietävä yleisnero ja hauska setä. Toimii myös Hikipedian jumalana, joskaan ei ole kovin kummoinen siinä hommassa, sillä ainoa hänen jumaluuteensa uskova inhoaa häntä.

Entiset byrokraatit[muokkaa]

 1. B14: Aiempi hätävarabyrokraatti honoris causa. Äkkivihainen ja tuuheahäntäinen Hikipedian byrokraatiston vartiokettu (koiraan ei ollut varaa), joka puri herkästi ystäviäkin, jos sattui olemaan pahalla päällä. Tunnettu (lähes) kaikennäkevästä silmästään, laajoista hömppämuokkauksistaan, epämääräisistä vainoharhoistaan ja lukuisista dramaattisista lähdöistään ikiajoiksi.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin, kun myöntyi terroristin uhkavaatimuksilla läpiajamaan sensuuriin muokkaussotimalla Pullamössöä (nyk. MegaBitti, kts. edempänä) vastaan.
 2. Black Eagle: Hän, joka palasi joskus, mutta ei vieläkään ole paikalla. Hikipedian yhteisön Suuri Sovittelija.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin, sillä ne oli Black Eaglelle sekoillut Luoma.
 3. JAT: Vuoden 2008 jälkeen ei hänestä ole kuulunut mitään. Kirjoitti silloin tällöin uusia hyviä artikkeleita, joiden muotoilu pani epäilemään, että hänellä on jonkinlainen MediaWiki-tutkinto. Keskustelusivuilla luonteeltaan jokseenkin kuivakka ja vakaa kuin kivi. Tämä on saanut n00bit haukkumaan häntä diktaattoriksi ja despootiksi (tosin jälkimmäiseksi harvemmin, sillä keskimääräinen n00b ei tiedä, mitä se tarkoittaa).
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin tammikuussa 2017 epäaktiivisuuden johdosta.
 4. Luoma: Luoma oli tunnettu patologisesta yliaktiivisuudestaan, sähläilyistään, hyvästä tavoitettavuudestaan sekä tavastaan tehdä paljon pieniä hieman hyödyllisiä – |joidenkin mielestä turhia – muokkauksia. Hallitsi byrokraattina vuoden 2008–2009. Teki aina välillä artikkeleitakin. Keskusteluissa aktiivinen, laukoi yleensä turhia kommentteja, lainaili (purki rasittavaa intertekstuaalista vimmaa). Silloin tällöin äityi kirjoittamaan pitkiä argumentointi- ja mietiskelyviestejä, joiden ohi pujahdettiin hienotunteisen hiljaa.
  • Sekosi hieman Corleonen tapaisesti (tosin hänellä ei ollut ylläpitäjien vastuuta) ja sai pikapotkut. Kahdesti.[1] Sekosi ylimmässä asemassa ja sai potkut kahdesti.
 5. MasterBlaster: Toinen kahdesta alkuperäisestä byrokraatista (toinen on JAT). Kirjoitti parin kuukauden välein uusia, vaihtelevan kummallisia artikkeleita ja bännää käyttäjiä/poistaa sivuja epämääräisin syin aseistautuneena. Keskusteluissa esiintyy teräksisen taipumattomana ja kovana joskaan ei kuivana persoonana. Provokatiivisen itsetuhoiset n00bit haukkuvat MasterBlasteria nörtiksi. Alkuperäinen käyttäjänimi Hjassan, vaihtoi nimimerkkiään paetakseen menneisyyttään.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin tammikuussa 2017 puolentoista vuoden epäaktiivisuuden ja pitkällisen huolettoman edesvastuuttomuuden jälkeen.
 6. MegaBitti: Ilkeä häröilijä ja tärähtänyt tulevaisuutemme. Alkuperäisiä käyttäjänimiä muun muassa P-komentaja, Karelidien Einstein, Ajatusten Aurajoki sekä tietenkin Pullamössö.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin kahden vuoden muokkaamattomuuden jälkeen. Ainakin päätunnuksella muokkaamattomuuden. Koskaan tiedä.
 7. Meteori: Valta-aikanaan lukioikäinen koheltava hippiäinen. Hikipedian kotitonttu, joka tekee kaikki turhimmat paskahommat.
  • Poisti omat oikeutensa ja lähti kuin delfiinit maasta. Palasi sittemmin – harkitusti lähes kolmen vuoden tauon jälkeen, niin että vältti vaikutelman päättämättömyydestä – mutta ei byrokraatiksi.
 8. Pesunöyhtä: Hän on harvoja Hikipedian naiskäyttäjiä, mutta se ei liity mitenkään tähän. Mutta sen sinä kuitenkin tahdoit kuulla. Kirjoittaa harvoin artikkeleita, mutta on ahkera bännäämään n00beja ja on tehnyt suuren osan Hikipedian päiväartikkeleista. Keskustelee omana naisellisena itsenään. N00bit haukkuvat yleensä Pesunöyhtää homoksi, napanöyhdäksi tai tyhmäksi paskaksi.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin tammikuussa 2017 2v 10kk epäaktiivisuuden jälkeen.
 9. Traani: Vanha kunnon sieniveikko.
  • Byrokraatin oikeudet poistettiin puolentoista vuoden muokkaamattomuuden jälkeen.

Viitteet[muokkaa]