Hikipedia:Ajankohtaista-etusivu/arkisto6

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.
 • Työpaikat, Kotimaa, "Tee työtä, jolla on tarkoitus": Palvelukseen halutaan: Reippaita nuoria miehiä. Olemme yksi Suomen suurimmista työnantajista, ja nyt etsimme pikaisesti joukkoa nuoria miehiä töihin. Tarjoamme sinulle: Valtion palkan (alk. 5,00 €/päivä), virkapuvun (osa on jo tosi vintagea), työsuhdeajoneuvon (polkupyörä tai sukset), sekä ateria- ja asuntoedun (viihtyisä yksiö 12 hengelle). Jos olet kiinnostunut, niin ota viipymättä yhteys oman sotilaspiirisi esikuntaan. Toivomme, että voit aloittaa työt jo maanantaina 7. heinäkuuta. (viite) (2. heinäkuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Keskiaika: Irakiin ja Syyriaan on perustettu uusi kalifaatti. Kalifiksi julistettu Abu Bakr al-Baghdadi sanoo olevansa kaikkien muslimien johtaja, mutta hänen suurvisiirinsä Ahmed Ahne voi Israelin tiedustelupalvelun mukaan hautoa muita suunnitelmia. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on lähettänyt Irakin armeijalle tuoreita jalkarättejä taisteluun kalifaattia vastaan. Lisäksi Obama haluaisi antaa 500 miljoonaa dollaria Syyrian maltillisille kapinallisille – ensin sellaisia pitäisi vain löytää. (viite) (30. kesäkuuta, 2014)
 • Kotimaa, Urheilu, Kilpisjärvi, Juhannus: Kilpisjärven perinteistä juhannushiitoa ei tänä vuonna jouduttu perumaan liian kylmän sään takia. Viimeisimpien tietojen mukaan Suomi-Ruotsi-Norja-maaottelun viimeisin väliaikatulos on 0,01 sekuntia Ruotsin hyväksi ja Suomi on toiseksi viimeisenä. Maaottelun voittaja selviää auringonlaskuun mennessä, heinäkuun loppupuolella. (viite) (21. kesäkuuta, 2014)
 • Ilmoituspalstat: Myydään autoja: citymaasturi M-sarjan Mercedes-Benz, erikoisvarusteluna luodinkestävät lasikatto ja seinät, vain kahdella omistajalla ollut vähäisen käytön takia. Vaihdossa huolitaan Tippa-Rellu. Tarjouspyynnöt: Paavi Franciscus, Vatikaani. (viite) (viite) (viite) (14. kesäkuuta, 2014)
 • Ilmoitukset, Kulttuuririennot, Ulkomaat: Vesa-Matti Loirin kaatuilu- ja teatterikoulun läpäisseiden oppilaiden töitä on esillä Brasiliassa useassa kaupungissa seuraavien parin viikon ajan. Liput pimeästi sveitsiläistilien kautta Sepp Blatterilta. (viite) (14. kesäkuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Sota, Lähi-itä: Irak menettää asemiaan ääri-islamilaiselle ISIS-järjestölle. Pääministeri Nuri al-Maliki on pyytänyt apua Yhdysvalloilta. Presidentti Barack Obaman mukaan Yhdysvallat ei kuitenkaan voi lähettää joukkoja Irakiin, koska tällä kertaa sille olisi hyvin perusteltu ja todellinen syy. "Irakin täytyy oppia huolehtimaan itse omista asioistaan, jotka olemme pirstoneet päin helvetin persettä :)", sanotaan Obaman lausunnossa Irakin YK-lähettiläälle. (viite) (14. kesäkuuta, 2014)
 • Salam aleikum! Iranilaissyntyisen uskontotieteilijän Hossein Askarin (ei ollut instruktiivi) mukaan Suomi on maailman viidenneksi islamilaisin valtio. Tämä on mahdollista huolimatta siitä, että islam ei ole valtauskonto, sharia ei ole tulossa tuomioistuimiin vaikka jotkut hullut idiootit sitä pelkäävät, kukaan paitsi alan professorit ei ole lukenut Koraania (kuten ei Raamattuakaan) jne. Askarin mukaan löytö on merkitykseltään universaali, sillä Suomi vastaa nimen omaan islamin ei-leimallisia piirteitä luokkaa ”olkaa hyviä toisillenne”. ”Nämä ovat juuri ne asiat, joita kaikissa maailmanuskonnoissa jossain kohti mainitaan, jotka tukevat yhteiskuntajärjestystä, ja jotka profeetanpettäjissä Iranissa, Saudi-Arabiassa ja mitä näitä nyt oli ovat niin huonolla tolalla”, tutkija kertoo. ”Mutta Suomen merkitys on myös p a r t i k u l a a r i n e n. Se tarkoittaa sitä, että näiden arvojen tulkinta ja kannatus on modernin ihmisen, tarkemmin sanottuna minun. Tässä vertailussa Suomi pärjää viidenneksi parhaiten.” (viite) (12. kesäkuuta 2014)
 • Uppoava länsi, Difficile est saturam nunc scribere: Nyt-liite teki laatuennätyksen jutullaan Salkkari-kausi lässähti – skarpatkaa, käsikirjoittajat! Toimittaja Laura Friman myöntää kyllä, että ”viime kauden Siperia-cliffhangerista oli vaikea pistää paremmaksi”. (viite) (12. kesäkuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Monarkia, Geriatria: Espanjan kuningas Juan Carlos luopuu kruunustaan saadakseen enemmän aikaa perheelleen ja afrikannorsunmetsästykselle. Espanjan, Itä- ja Länsi-Intian, Molempain Sisiliain, Jerusalemin ym. pakettiin kuuluvat kruunut periytyvät Asturiasin prinssille, Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecialle. Katalaanit kuitenkin uhkaavat aloittaa perimyssodan, johon menikin Pyreneillä viime kerralla hieman pidempi aika. (viite) (2. kesäkuuta, 2014)
 • Helsinki, Misantroopit: Brave-IIK!-liikehdintä on tullut Suomeen kahden aikuisuuden kynnykselle kompastuneen yksilön muodossa. Kellekään ei käynyt mitään, sillä täällä ei olla määrätietoisia tai ymmärretä tietojen leviämisen vaikutuksiakaan. Oikeussalissa naissukupuolta edustava kaksikosta empien, nopean pälyilyn jälkeen teki natsitervehdyksen ja kavahti sitten taaksepäin seuraamaan isojen reaktioita. Pellet. – Helsingin yliopiston, johon surmantyö olisi kohdistunut, opiskelijat kommentoivat leudossa säässä hymyillen: ”Niinkö, on se silleen, niinkö aika niinku hurjaa niinkun hankala kuvitella että... niinku TÄÄLLÄ... maailma on ihmeellinen.” (viite) (viite) (26. toukokuuta, 2014)
 • Suomi, Eduskunta, EU, sota korruptiota vastaan: Kansanedustaja Mats Nylund (rkp) on huolestunut EU:n kouluhedelmädirektiivin huonosta toteutuksesta Suomessa ja tänään jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. "Vain hyvin harvat oppilaat vievät tänä päivänä omenan opettajalleen", toteaa edustaja Nylund (r.) tiedotteessaan medialle. Hikinewsin haastatteleman Transparency Internationalin edustajan mukaan Suomessa ei esiinny korruptiota korkeintaan maan tapa. (viite) (15. toukokuuta, 2014)
 • Hyvä naapuruus, Maanmiespetopolitiikka: Venäjä on suuttunut maan symboli- ja kansalliseläimen karhun kohtelusta Suomessa ja Ruotsissa. Tapahtumat Ranuan eläinpuistossa, jossa yksi vapautta hakenut karhu ammuttiin(viite), ja toinen, joka vietiin Itävaltaan(viite), ovat nostattaneet vastalauseita. Jääkarhun vienti Wienin eläintarhan "Franz Josefin maahan", Hitlerin syntysijoille ja Anschlussin päänäyttämölle, katsotaan piikittelyksi Krimin tapahtumista. Karhujen ampumisen, kuten emon ja sen pentujen, katsotaan olevan militaristista fasistipullistelua, jonka on katsottu edustavan "tulkaa vaan jos uskallatte, näin teille täällä käy" -asennetta. Vastavetona Venäjän meteorologit lähettivät itäiseen Suomeen rankkasateita "viilentämään tunteita". (viite) (13. toukokuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Aivan aluksi haluan kiittää: Jutta Urpilainen on saavuttanut viimeisen torjuntavoittonsa SDP:n johdossa. Uudeksi puheenjohtajaksi nousee murskaavalla 14 äänen enemmistöllä Antti Rinne, joka siirtää puolueen tukevasti ay-liikkeen lakkokenraalien kauko-ohjaukseen. (viite) (9. toukokuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Ukraina, Fasismi & muu vouhkaus: Kaikki Ukrainan kriisin osapuolet, takapirut ja kaasunimppaajat ovat saavuttaneet yhteisymmärryksen siitä, että koko sotku kaikkien muiden vika eikä itsen yhtään. Jatkossa Itä-Ukrainan separatistit aikovat hankkia lisää legitimiteettiä ja kansainvälistä arvostusta sieppaamalla lisää kansainvälisten järjestöjen toimihenkilöitä voidakseen jalomielisesti vapauttaa nämä, sekä hankkimalla edusmiehekseen diplomaattisuudestaan ja suostuttelutaidostaan tunnetun dosentti Johan Bäckmanin. (viite) (9. toukokuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Oikeus & kohtuus, Vaipat: Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on aloittanut yhdyskuntapalvelun lombardialaisessa dementiakodissa. Veropetoksesta langetettua neljän viikkotunnin yhdyskuntapalvelua pidetään Italian oikeusjärjestelmässä poikkeuksellisen kovana. Berlusconi on tottunut taantuneiden, muistikyvyttömien vähämielisten paapomiseen, sillä siten hän on voittanut Italiassa joka kerta vaalitkin. (viite) (9. toukokuuta, 2014)
 • Suomi, Popmusiikki: Työpari Kolehmainen-Mustonen (mm. ”Kuuden vuoden kuuliaisuus”, ”Frontside Ollie”) on palkinnut ihailijoidensa odotuksen uudella ”#Dissaa”-singlellään. Esittäjänä debytoi Timo T. A. ja Nina Mikkosen 11-vuotias poika Matias Mikkonen, joka suoriutuu koreografiasta ilmiömäisesti – on harmi, ettei isä ole näkemässä. Tämä kuvalautakulttuurin rumempia puolia kommentoiva tarttuvarasittavaviheljäinen koskettimille ja autotunelle osoittaa, että vaikka tekijät eivät ehkä välitä Matiaksen kasvoista tai tulevaisuudesta, välittävät he nettikiusaamisen uhreista. Mustosen parhaisiin kuuluva teksti ei tosin kerro heidän tuntemuksistaan, vaan paljastaa kaikille sen sanattoman turvattomuuden ja arvotyhjiöstä nousevan kauhun, joka hallitsee kiusaajan elämää anonymiteetin antaman aggressiivisen itseluottamuksen takaa. Uskaltaisin väittää sanoitusta terävänäköisemmäksi kuin Suvi Teräsniskalle kirjoitettua sitä jotain vitun vajaata. Kokonainen tähti.pngKokonainen tähti.pngKokonainen tähti.pngKokonainen tähti.pngPuolikas tähti.png – Albert Mithrfrau (viite) (viite) (7. toukokuuta, 2014)
 • Afrikka, Amerikat, Kulttuurin kehitystaso: Tutkimus viittaa yhä enemmän siihen suuntaan, että Afrikan jatkuva kehittymättömyys juontaa juurensa orjakauppaan. Hommaforumin edustaja, joka haluaa pysytellä nimettömänä (”meitä on monta, koska olemme legioona”, hän perustelee), pyysi HikiNewsiltä mahdollisuutta saattaa oma näkökulmansa julkisen keskustelun piiriin. ”Poliittisen korrektiudenkaan nimessä ei oikein voi enää sanoa, ettei ihmisrotuja ole olemassa”, hän väittää. ”Jopa yhteen rotuun kohdistuva muutaman sadan vuoden jalostus luo siis näin suuret erot geeniperimässä. Amerikan mustien voimin ja kyvyin Afrikkaa ei muutaman vuosikymmenen päästä tunnistaisi Afrikaksi. Heidän suon tietenkin mielelläni tulevan Suomeen itse ansaitsemillaan rahoilla lomamatkoille.” (viite) (30. huhtikuuta, 2014)
 • Ekosysteemin vakaus, Diskurssivesistöt, Tragediat: Viime vuosikymmenen turkisaltaisiin suunnatuissa iskuissa vapautettu, sakeaa verivirtaa seurannut petokala Crimson Cherry Blossom on saanut Yleisradion verkkouutiset -muikkuparven kiinni. Pään alueen haavat olivat aiheuttaneet muikuille sensationalismi-infarkteja, roska-aihekiviä sappirakossa ja patologisia asiavirheitä. Kalat uivat eteenpäin enää idioottimaisella ja tautologisella kerronnalla, kun trolli haukkasi ne huomaansa. (viite) (30. huhtikuuta, 2014)
 • Uskonto, Ulkomaat, Pyhyydet: Vastineeksi paavi Franciscuksen päätökselle julistaa kaksi aikaisempaa paavia pyhimyksiksi, skismaattinen Moskovan patriarkaatti ei halua olla pekkaa (tai pietaria) pahempi ja on myös aloittanut aikaisempien hallitsijoiden pyhimysprosessin. Koska tsaari Nikolai II on jo pyhimys, ja tämän vuoksi Lenin ei oikein sovi kuvioon, ja Jeltsin oli liian juoppo, on Pyhä Synodi päättänyt julistaa Putinin pyhimykseksi. Vastedes häntä tulee kutsua nimellä Pyhä Vladimir, ja kaikki Jumalalle tarkoitetut rukoukset tulee esittää hänelle. (viite) (26. huhtikuuta, 2014)
 • Etelä-Korea, Barentsinmeri: Traaginen laivaonnettomuus Etelä-Korean merialueella on synnyttänyt epäilyjä laivan törmäämisestä vieraan vallan, kenties pohjoisen naapurin sukellusveneeseen tai sen laskemaan miinaan. Mieleen on palautettu, kuinka elokuussa 2000 venäläisten Kursk-sukellusveneen ensin epäiltiin törmänneen toiseen, kenties tsetseenien sukellusveneeseen, mikä tieto muutettiin kuitenkin epäuskottavuudessaan amerikkalaisten sukellusveneeksi. Ja kuinka myös elokuussa 2000 vain joitain päiviä myöhemmin 540 metriä korkeassa Ostankinon televisiotornissa syttyneen tulipalon syyksi siinäkin epäiltiin törmäystä toiseen, kenties amerikkalaiseen tv-torniin. (viite) (viite) (16. huhtikuuta, 2014)
 • Pohjois-Korea, Pohjois-Korean uhkaama maailma, Todellisuusrajoitteisuus: Pohjois-Korea on hankkinut Suuren Johtajan Kim Jong-unin uniikille hiuskuontalolle maailmanlaajuisen mallisuojan. Maa uhkaa ohjuksilla jokaista maaata, missä tukkamallia kopioidaan. ”Ette pysyisi edes kasassa ilman Kiinaa ettekä osaa jakaa ruokaa sittenkään, millä pelimerkeillä kiellätte meiltä yhtään mitään”, kommentoi animekampausvapauteen mieltynyt B14. ”Helvetin absurdit pellet!” Pohjois-Koreaan vastahankittua niskatukan tuunaajaa harkitaan käytettäväksi maan omien kansalaisten tukanleikkuun nopeuttamisessa. (viite) (16. huhtikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Paranormaliikka, Uskonto: Palmusunnuntai, eli kevään halloween, on koittanut. Tähdet ovat oikeassa asennossa ja avanneet ulottuvuuksien välisen portin ja noidat ja trullit ovat heränneet unestaan. Kansalaisten ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä havaintojen mukaan noidat tuovat omat roviopuut mukanaan. (viite) (13. huhtikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Talous: Ensimmäinen suomalainen oligarkki on jättänyt maan. Ruotsi on toivottanut "Karhun" tervetulleeksi ja toivoo muiden seuraavan perässä. Jakomäki on julistettu itsenäiseksi "Pазделение Xолма:n" valtioksi ja paikalliset hallintorakennukset on vallattu venäjää puhuvien "itsepuolustusjoukkojen" toimesta. Alueen joukkoliikene on pysäytetty. Venäjän viranomaiset ovat esittäneet huolestumisensa Pазделение Xолма:n venäläisten turvallisuudesta ja on lähettänyt lisää joukkoja Karjalan varuskuntiin. (viite) (11. huhtikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Jyrsijät vesiliikenneonnettomuuksissa: Pääministeri Jyrki Katainen luopuu Kokoomuksen johdosta ja pääministerin tehtävistä kesäkuussa. Mission Accomplished -bannerin alla patsastellut Katainen ilmoitti ratkaisustaan 5.4.2014. "Olen tosi ylpeä hallituksen tekemästä työstä. On kaivettu hyvät kuopat, nyt saatte itse asettua niihin ja kuopia mullat päällenne", pääministeri evästi kansalaisia ja seuraajiaan. "So long, suckers", toivotti pääministeri noustessaan kuumailmapallossaan kohti tuntematonta. (viite) (6. huhtikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Japani: Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera on kutsunut kaikkia vapaaehtoisia liittymään kamikazejoukkoihin. Nimetön tietolähde kertoo ministeri Onoderan sanoneen: "Meidän satamiljoonainen (asukasluku 126 659 683) kansamme liittyy yhtenä kilpenä suojelemaan jumalallista keisariamme, emmekä hyväksy enää Pohjois-Korean "ohjuskokeita"." Eläköityvä kulttuurihenkilö Hayao Miyazaki sanoo tahtoneensa lähettää panssarivaunuja eristäytyneeseen, kommuuniutopistiseen, hiton omituiseen rinnakkaistodellisuuteen jo aikoja sitten. (viite) (viite) (5. huhtikuuta, 2014)
 • Luokitellut ilmoitukset, henkilökohtaista, mies(♂) etsii naista(♀): Omillaan toimeentuleva, juuri eronnut 61 v. urheilullinen mies, etsii vapaata naista rinnalleen. Harrastan kartanoni sisustamista, mutta ehdoton suosikkini on matkustaminen. Yst. vast. tl. kont. nimim. "Kaksoiskotka". PS: Seikkailijat älkööt vaivautuko. (viite) (2. huhtikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Some-uho, Politiikka: Hikipediaa ja sen muunkielisiä vastineita uhkaa sulkeminen Turkissa; Hikipediaan pääseminen onkin takkuillut. Turkki on jo sulkenut pääsyn Twitteriin, YouTubeen, Naamakirjaan, CNN:n sivuille, Suomen hallituksen virallisille sivuille ja Wikipediaan. Turkin viranomaiset ovat suositelleet kaikkia siirtymään Google+:n käyttäjiksi. "Jos se ei ole Koraanissa, se on turhaa ja jos se on siellä, sitä ei tarvita Hikipediassakaan", sanovat maan uskonoppineet. Sulttaani Recep Tayyip Erdoğan opiskelee parhaillaan Wikipedian vandalisoimista ja aikoo tiettävästi aloittaa vandaaliretkensä Wien-artikkelista. (viite) (29. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Vestiario exire et Spiritus Sanctus: Kaksi kuuluisaa henkilöä on astunut esiin kaapista. Barack Obama ja paavi Franciscus ilmoittivat hellästä hetkestään videolla. "Cave canem" (I like doggy style) oli paavi tuuminut saatuaan Obamalta siemenet. (viite) (29. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Seiskan uutisvinkit: Suuri Johtaja Kim Jong-un on spotattu heittämässä tilapäiskeikkaa Kiinan pohjoisosassa sijaitsevassa Shenyangin kaupungissa. Syyksi hän on ilmoittanut ulkomaanvaluutan vähentymisen. Keikkaa ja tikkaa heittäessä muutama tikka lipesi Japaninmereen, mikä herätti pahennusta maailmalla. (viite) (26. maaliskuuta, 2014)
 • Politiikka, Ulkomaat, Tule apuun Vanja: Radio Jerevan on saanut tietää luotettavista lähteistä, että Suomessa sekä Virossa tullaan järjestämään kansanäänestys maiden tulevaisuudesta. Radio Jerevanilta on kysytty: "Miksi Virossa käy vuosi vuodelta yhä enemmän venäläisiä turisteja?" "Selitys on luonnollinen", radio vastaa, "he katsastelevat asuntoja". Toinen kuuntelija on halunnut tietää, kuinka paljon Venäjän maanmiehiä asuu Suomessa. "Riittävästi", radio vastaa, "jotta kansanäänestys voidaan järjestää". Kansanäänestyksen lopputuloksessa huomioidaan vain, kumpi vaihtoehdoista saa enemmän ääniä, eikä äänestäneiden määrä vaikuta tulokseen. Äänestyksen vaihtoehdot: "Kannatan Suomen liittymistä Venäjään liittovaltion täysivaltaiseksi subjektiksi" tai "Kannatan Suomen suuriruhtinaanmaan 1917 marraskuun perustuslain saattamista uudelleen voimaan ja Suomen pysymistä osana Venäjää". (viite) (26. maaliskuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Mäenalateiänkaa: Vasemmistoliitto poistuu hallituksesta kohteliaasti ja hyvässä järjestyksessä, joskin Paavo Arhinmäki palasi vielä jälkikäteen pamauttamaan oven perässään kiinni yleisdramaattisista syistä. Puolue ei voinut hyväksyä hallituksen kehysriihileikeissä kokoamaa 2,3 miljardin euron säästöpottia. Vasenryhmän Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho ovat hakeutuneet akuutin, kolme vuotta pidätellyn naurukohtauksen vuoksi sairaslomalle. "Emme hyväksy perusturvan heikentämistä, ja lisäksi tästä lähtien ehdin katsoa Valioliigan matsit suorina", perustelee Arhinmäki puolueen ratkaisua. Pääministeri Jyrki Katainen on pettynyt, muttei yllättynyt Vasemmistoliiton ratkaisusta. "Rotat jättävät uppoavan laivan... eiku hei, silloinhan me ollaan se uppoava... ei, en mä sitä tarkoittanut", kommentoi Katainen silmäpussiensa välistä ja kiiltävän otsansa alapuolelta. Vasemmistoliiton jälkeen kokoon jäävä puoluekvintetti muodostaa hätätilahallituksen, jonka enemmistö eduskunnassa on 112 pölkkyä. (viite) (26. maaliskuuta, 2014)
 • Luokitellut ilmoitukset: Myydään: Vähän käytetty giljotiini. Varmatoiminen niskatukan tuunaaja kaipaa uutta kotia, mielellään linnaa tai vastaavaa. Koe-esittelyä varten varaa oma aikasi ja tuo pään leikkausta tarvitseva pitkätukka mukanasi. Lähi-idän hallitsijat huomio: säästätte köydessä! (viite) (26. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Viihde, Juorut: Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on nähty kaupassa ostamassa uutta matkapuhelinta. Hikinewsin saamien tietojen mukaan presidentti Obama kuunteli tarkkaavaisesti myyjän selityksen kaupan kanta-asiakaskortin eduista ja päätyi lopulta ostamaan tämän parhaiten mahdollistaneen punaisen puhelimen. (viite) (21. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Mysteerit, Salaliitot: Malaysian Airlinesin mystisesti kadonnut lentokone on mahdollisesti lentänyt New Yorkiin, koska siellä romahti kaksi kerrostaloa. Virallisen ilmoituksen mukaan romahdukset aiheutti "kaasuräjähdys". Loose Credits -filmiryhmän mukaan kaasu ei ole voinut aiheuttaa niin isoa räjähdystä, ja koska rakennusten jäänteistä ei ole "löytynyt" myöskään lentokoneen osia, kyseessä ei ryhmän mukaan voi olla mikään muu kuin USA:n hallituksen salaliitto. Heidän mukaansa kaasun tilalla on käytetty supertermiittiä ja ANFOa. Ryhmän mukaan lentokone on vain "savuava ase" tai "savusilli", "olkinukesta" puhumattakaan. (viite) (13. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Venäjä, Karjala: Karjalan autonomisen tasavallan parlamentti aikoi järjestää kansanäänestyksen palaamisesta Suomen osaksi. Kansanäänestys kuitenkin peruttiin, kun Venäjän läntisen puolustusalueen komentaja ilmoitti avaavansa uudelleen suljetun sotilastukikohdan Alakurtissa Kuolassa. Venäjänkielisiä vapaaehtoisjoukkoja on nähty pysäyttelemässä autoja yrittäen myydä rihkamaa. (viite) (6. maaliskuuta, 2014)
 • Kotimaa, Helsinki, Ympäristö: Liito-oravien elinpiiri on laajentunut Helsinkiin. Luontoliitto vaatii, että ihmisten on muutettava uhanalaisen eläimen elinpiiriltä välittömästi ainakin sadan kilometrin päähän. Helsingin väestökannan pakkosiirtoa on alettu suunnittelemaan. Evakuoinnin myötä vähenevän citykanien ravinnon takia Luontoliito vaatii myös kaninruoan säännöllistä pudottamista lentokoneista Helsingin ylle. (viite) (5. maaliskuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Teknologia, Panokset kovenee: Kiista XP:sta jatkuu. Bill Gates on pitänyt lehdistökonfrenssin, missä hän vakuuttaa, ettei Microsoft ole aikeissa pakottaa vanhoja XP:n käyttäjiä sen enempää. "Vapaaehtoinen pakko on parasta, sanoi Stalin kun tökkäsi sinappia kissan perseeseen", Gates totesi samalla mainiten jotain Forbesin listan ykköstilasta. Osa Linuxin käyttäjiä on yrittänyt lähestyä Windows-käyttäjiä, mutta nämä heittivät heitä vanhoilla pöytätietokoneiden osilla, ja Linux-porukka poistui paikalta osien kanssa hihitellen epämääräisesti. (viite) (4. maaliskuuta, 2014)