Hikinews:Hikipedian jääkiekkokierros

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hikipedia-hallissa roihuavat tunteiden lisäksi hallin rakenteet

Tervetuloa Jääkiekkokierroksen pariin. Hikipedia-hallissa on parhaillaan alkamassa historiallinen ottelu, jossa Hikipedian Hikipojat ja -tytöt kohtaa Välityspalvelimen Vandaalit. Hikipedian joukkue on kokoonpanoltaan mielenkiintoinen, sillä kahdelle sen pelaajista tarjottiin sopimusta vandaalijoukkueessa. Idan ja Sankaritar kuitenkin pitäytyvät Hikipedian paidoissa ainakin tämän ottelun ajan; molemmat pelaavat laitahäröilijän paikkaa.

Katsomossa on kiivaan odottava tunnelma. Joukkueet luistelevat avauskokoonpanoissaan jäälle ja hiljentyvät Hikipedian hymnin ajaksi. Erotuomarina ottelussa toimii puolueeton, anonyyminä pysyttelevä wikipedisti. Black Eagle ilmaisi kiinnostuksensa tuomarointitehtäviä kohtaan, mutta Hikipedian joukkueen jäsenenä hän on jäävi tuomitsemaan tässä pelissä.

Aloitukseen tulevat Hjassan ja Podax-vandaali. Kuten kaikki varmasti muistavat, pelin säännöt ovat hämärät ja niitä voidaan muuttaa tarvittaessa. Siksi kentällä on tällä hetkellä arviolta kaksikymmentä pelaajaa, ja määrää saattaa vielä kasvaa, mutta... Ottelu alkaa! Hjassan saa kiekon ja syöttää Luomalle... Luoma Hr. Snellmanille. Hr. Snellman kiittelee syöttöä vuolaasti ja korostaa, että se oli erittäin hieno, vaikuttava ja vakuuttava syöttö. Ennen kuin hän saa asiansa sanottua, Podax-vandaali kiitää ohi kaapaten kiekon haltuunsa. Mutta mitä nyt? Mitä Podax-vandaali tekee? Hän alkaa luistella kuvioita. Jäälle syntyy ympyrä, viiva... Se on tekstiä! Uskomatonta! Hän luistelee jäälle tekstiä. "O" – "I" – "K" – "Oikeastaan näin ylh-" ja tässä kohdassa hänelle langetetaan pelin ensimmäinen jäähy, ja aiheesta.

Peli jatkuu siitä huolimatta, että Sankaritar on aloittanut curlingmatsin Hikipedian maalialueen edustalla. "Elämänmenoa" riitasointuisasti jollottava Meteori syöttää B14:lle, ja Luoma odottaa siniviivan tuolla puolen. Nyt onkin jännittävä tilanne: kykeneekö B14 voittamaan omat antipatiansa? Kyllä! Hän syöttää Luomalle, mutta ilmoittaa boikotoivansa ottelua seuraavat viisi minuuttia. Hän kaivaa esille alasuojan virkaa toimittavan Suuren sivistyssanakirjan, josta alkaa etsiä mahdollisimman elegantteja ja esoteerisia herjauksia.

YUP-vandaali ahdistelee (täysin pelillisessä mielessä) Luomaa, joka sujauttaa kiekon lähimmälle joukkuetoverille. Ikävä kyllä se on Idan. Vandaalien puolustus yrittää epätoivoisesti muodostaa koherentteja kuvioita Idanin luistellessa vandaalimaalille. Mutta Idan ei pääse läpi, sillä jostakin ulkopuolisille ilmeisen käsittämättömästä syystä hän yrittää syödä kiekon. Hän ei onnistu, vaan katkaisee etuhampaansa, mistä turhautuneena sytyttää jäähyaition tuleen. Kentän päädyssä Tyräel Haara-Pallila takoo edelleen päätään kaukalon laitaan. Winston kalauttaa kiekon Idanin suusta ja syöttää sen – siis kiekon – laidassa odottavalle JAT:lle. Tämä ei kuitenkaan lopputyön tekemiseltään huomaa koko asiaa. Myös Ikkanilla olisi ollut hyvä sauma, mutta hän on uppoutunut potkimaan raivoissaan jäähän reikää Podax-vandaalin herjattua Nakkimiestä, joten Kustaa-vandaali saa kiekon ja hoipertelee kohti Hikipedian maalia, mutta sammuu ennen kuin ehtii laukoa. Yleisö kuohuu ja pakenee liekkien tieltä. Kuten kuulette, urkuri vetää parhaillaan Podax-teemaa todella lujaa. Palokaasujen lisäksi myös tunnelma on siis katossa täällä Hikipedia-hallissa, jossa sammutustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Kustaa-vandaali raahataan jäältä selviämään, ja peli jatkuu Hikipedian ylivoimalla. Napoleon saa kiekon ja lähtee kohti vandaalimaalia. Hänen kannattaisi syöttää NPOV:lle, joka on hyvässä paikassa, mutta ei. Hän yrittää väkisin yksin läpi pysyäkseen valokeilassa niin pitkään kuin mahdollista. Nyt olisi paikka laukoa, sillä vandaalimaalia vartioivan IP-peelon välitunti päättyi juuri. Napoleon ei kuitenkaan käytä tilaisuutta hyväkseen, vaan alkaa pitää puhetta tyhjälle katsomolle. Hän väittää, että hänen hokkareissaan on terän paikalla Occamin partaveitsi, mikä ei mitenkään voi olla totta... Ja siinä meni hänen kultainen tilaisuutensa, sillä YUP-vandaali taklaa hänet rajusti ja riistää kiekon. Mailan käyttö tuossa tilanteessa olisi varmasti antanut aihetta sanktioihin, mutta tuomari ei nähnyt sitä, koska Black Eagle on uppoutunut epistemologiseen debattiin hänen kanssaan. YUP-vandaali alkaa laulaa äänellä, joka tulee suoraan helvetin syvyyksistä. Hänen keskittymisensä herpaantuu ja Hsg onnistuu viemään kiekon.

Hsg syöttää Tyräelille, joka on jo takonut päänsä kaukalon laidasta läpi, mutta joka siitä huolimatta jatkaa samaan tapaan seuraavana tavoitteenaan tukilaudoituksen läpäiseminen. Tyräel ei reagoi syöttöön, joten Hsg syöttää uudelleen... ja uudelleen... ja uudelleen. Hän yrittää itsepintaisesti saada kiekon Tyräelin haltuun, mutta turhaan. Kiekko kimpoaa laidasta suoraan Corleonelle. B14 olisi ehkä voinut katkaista kiekon matkan, mutta hän on yhä liian haltioissaan siitä, miten Napoleonille kävi YUP-vandaalin käsittelyssä kiinnittääkseen huomiota asiaan. Luoma on ajautunut musiikkiaiheiseen tyhjänjauhamiseen kenen tahansa kuuntelemaan vaivautuvan kanssa, joten hänestäkään ei ole apua.

Corleonella ei ole hajuakaan maalin sijainnista, joten hän huitoo mailalla kaikkea liikkuvaa karjuen äärimmäisen törkeitä ja tökeröitä solvauksia. Alez saa mailasta ilkeän näköisesti ristiselkäänsä, mutta tapauksesta ei tuomita rangaistusta, sillä hän loukkaantui liian tylsästi ja otti tilanteen muutenkin liian vakavasti. Tämän jälkeen hän menee vaihtoon ja toivottaa seuraavan pelaajan, Traanin tervetulleeksi, joka palaakin heti vaihtopenkille tuomarin todetessa pelaajan luonnonmukaisen lääkityksen vaarantavan muiden pelaajien oikeusturvan. Nyt Corleonella on vapaa tie Hikipedian maalille, sillä Idan on aloittanut hillittömän angstaamisen ja vollotuksen siitä, miten hänen katkenneet hampaansa pilaavat lopullisesti hänen mahdollisuutensa kauniimman sukupuolen kanssa. "Joka kiekkoon tarttuu, se kiekkoon hukkuu", hihkuu Sankaritar. Lähes koko Hikipedian joukkue on kerääntynyt Idanin ympärille huvittaakseen itseään tämän voimattomalla raivoamisella.

Corleone riuhtoo itsensä suu vaahdossa oikealle kenttäpuoliskolle ja onnistuu, hämmästyttävää kyllä, laukaisemaan kohti Hikipedian maalia. Maalivahti Pesunöyhtä paikantaa naisen vaistollaan kiekon radan ja torjuu sen. Yleisö räjähtäisi suosionosoituksiin, ellei palokunta olisi evakuoinut sitä. Urkurikin on saanut häkämyrkytyksen, joten torjunta ei saa ansaitsemaansa huomiota. Corleone polttaa päreensä tavallistakin pahemmin epäonnistumisen takia ja alkaa esittää hyvin voimallisia arveluja muiden pelaajien sukupuolisesta suuntautumisesta. Ottelu keskeytetään, sillä Karhu-ryhmä rynnii paikalle taltuttaen Corleonen etälamauttimella. Hänet raahataan hallin ulkopuolelle lopetettavaksi. Kuinka pian ottelu saadaan jatkumaan tämän välikohtauksen jälkeen? Näyttää siltä, että... Hikipedian palvelin katkoo. Mikä yllätys. Siirtykäämme siis eteenpäin Jääkiekkokierroksessa. Raksilassa tilanne on 916–2, kun peliaikaa on jäljellä...