Hikinews:Hikinews sata vuotta sitten

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

24. huhtikuuta 2010

Hiki-Uutisten kulttuuritoimitus jätti julkaisematta arvostelun Eino Leinon runoteoksesta, kun kriitikko ei saanut siitä millään selvää.

Eläwää musiikkia langattoman lennättimen wälityksellä.

Yhdysvaltalaisen New Yorkin kaupungin suuri oopperatalo Metropolitan Opera on välittänyt R. Leoncavallon oopperateoksen Cavalleria rusticana langattoman lennättimen välityksellä yli koko valtakunnan, siten että musiikkiesitystä saatettiin kuunnella koko maassa ja myös Amerikan Yhdysvaltain aluevesillä. Tässä mainittu historiallinen merkkitapahtuma oli verraton menestys huolimatta lähetyksessä aika ajoin esiintyneistä pienistä katkoista, joiden aikana vihlovaääninen laulajatar kimautti eetteriin signaalin ”E-ner-gyyyyy”. Myös Jonathan-niminen herrasmies Spotifyn piirikunnasta ilmoitti välillä itsestään kesken lähetyksen ilmaisten vaatimattomana toiveenaan, että kaikki nauttisivat tästä musiikin ja teknisen kehityksen yhteisestä virstanpylväästä.


Edward VII sai Kuolemantaudin – Äiti waroitti.

Lontoosta saapuu suruviesti, että Ison Britannian kuningas, Intian keisari Edvard VII on siirtynyt ajasta ikuisuuteen yhdeksänseitsemättä vuoden iässä. Kuningas menehtyi keuhkotautiin, mistä hänen äitinsä Viktoria oli häntä erityisesti varoittanut. Hovilähteiden mukaan kuningas oli pukeutunut taannoisella Ranskan-matkallaan keveämielisen kevyesti.

Edvardin kuvajainen tulee säilymään maailman muistoissa hänen suursieluisten rauhantöidensä ansiosta. Ollessaan aloitteellinen Ranskan ja Venäjän keisarikunnan kanssa solmitun liittolaissopimuksen yhteydessä hän edisti merkittävästi koko maanosamme rauhantilaa ja on kenties taannut Eurooppaan pysyvän rauhantilan sukupolvien ajaksi.

Uudeksi kuninkaaksi nousee Edvardin poika Yrjö Fredrik Ernest Albert.


Suwaitfewaifto hyfsyttelee Euroopan Juutalais-ongelmaa. Kirje Hiki-Uutiften toimitukfelle.

Tri Karl Luegerin vetäytyessä Wienin Pormestarin tehtävistä on Euroopan pohjoisen sivistyselämän ja vapauden asia menettämässä näkyvän puolustajan. Hän on uskaltanut pitää esillä juutalais-väestöjen eurooppalaiselle siveelliselle elämälle muodostamaa uhkaa.

Kriittistä keskustelua juutalaisista pyritään jatkuvasti vaimentamaan täysin jakobiinisen ajattelumaailman omaavien julkisen älymystön edustajien taholta. Kaikki varmasti muistavat, kuinka poliittista korrektisuutta raivokkaasti ja vihamielisesti saarnannut ranskalainen lehtimies ja kirjailija Emil Zola hyökkäsi ranskalaisen kantaväestön oikeustajua vastaan puolustamalla propagandistisesti juutalaista maanpetturikapteeni Alfr. Dreyfusia, joka teatteri-tutkimusten ja korrektisen älymystön teeskennellyn kauhustuksen jälkeen vapautettiin vankeudesta, jotta hänen sijaiskärsijäkseen voitiin asettaa veristä lihaa syövä, ympäri-leikkaamaton valkorotuinen naisista pitävä mies, majuri Esterhazy.

Maanosan juutalais-probleemista on voitava puhua avoimesti ja peittelemättä. Meidänkin maassamme esiintyy julkisuudessa tahoja, jopa kauniimman sukupuolen edustajia, joiden mielestä juutalaisuus ei muodosta uhkaa kansamme säilymiselle. Jos nämä henkilöt joutuisivat juutalaisrikollisten veriuhrien kohteiksi, voisi tämän kirjoituksen laatija olla pelkästään iloinen.

Nimim. Olisin ollut Minäkin valmis istumaan pari vuotta Siperiassa Bobrikoffin taposta.


Muita Hiki-Uutisten raportteja vuodelta 1910:
  • Huhut Mark Twainin kuolemasta eivät suuresti liioiteltuja tällä kertaa
  • Alzheimerin tauti nimettiin ja unohdettiin välittömästi
  • Thomas Edisonilla ei ole enää mitään keksittävää
  • Euroopan nuoriso pitkästyy, odottaa tilaisuutta päästä sotimaan
  • Meksikon vallankumous jatkuu siestan jälkeen

Eduskuntawaali Suomen Suuri Ruhtinaan Maassa.

Kuten kolmena aiempanakin vuonna, on Suomen suuriruhtinaanmaassa suoritettu taas eduskuntavaali, minkä jälkeen Suuriruhtinas Nikolai II on hajoittanut Eduskuntalaitoksen, kuten kolmena aiempanakin vuonna. Seuraavat vaalit pidetään ensi vuonna samaan aikaan. Useat julkispohdiskelijat pitävät politiikan pinnallistumista syynä alhaiseen äänestys-intoisuuteen.


Marie Curie uhkaa Pariisin kaupunkia.

Pariisista lennätetään, että tunnettu mutanttitiedenainen Marie Curie on noussut säteilyn vaikutuksen johdosta Seine-joen pohjamudista ja kauhistuttaa nyt kaupunkia tuhoisalla läsnäolollaan. Runsaat säteilyannokset ovat tehneet rva. Curiesta väkivahvan ja liki pysäyttämättömän tavallisin asein. Toimituksen saamien tiedonantojen mukaan rva. Curie on romahduttanut Keisari Aleksanteri III:n sillan ja on viimeksi nähty repimässä hajalle Pariisin suurta teräksistä maailmannäyttelytornia, jonka insinööri Kustaa Eiffel kaupunkiin pystytti. Nostoväki on lähetetty paikalle, mutta rva. Curie ei ole vielä osoittanut talttumisen merkkejä. Päinvastoin, hän karjuu korvia raastavasti eikä piittaa edes kevyen tykistön osumista. Presidentti Fallières pitää mahdollisena, että Pariisin kaupunki joudutaan evakuoimaan ja suunnittelee viime vuonna perustetun Ranskan Ilma-Armeijan iskua rva. Curieta vastaan.


Wilhelm II ofaa Kaiken.

Königsberg – Saksan valtakunnan keisari Vilhelm II on ilmaissut keisarillisten asevoimien päällystölle pitämässään puheessa osaavansa kaiken. Keisari julisti hallitsevansa kaikki inhimillisen ja siveellisen toimen osa-alueet vailla puutoksia. Hän ilmoitti myös harjoittavansa väittely-taitojaan viiksiensä kanssa useita kertoja viikossa. Keisari Vilhelmin puhetta on tervehditty kaikkialla Saksan valtakunnassa silminkosketeltavalla innostuneisuudella.


Lähteet[muokkaa]

  • Hikinewsin arkisto